❤ Кулинарске чаролије (специјалитети, савети, искуства...)

филмови, књижевност, сликарство, фотографија, наука, технологије, филозофирања, видарство, квизови, кућни љубимци, доживљаји, искуства, животни стилови, хобији, весеља, здравице, музика, игра, песма, и све друго што машта допушта

❤ Кулинарске чаролије (специјалитети, савети, искуства...)

Порукаод Svetovid » Нед Мар 13, 2011 1:22 am

:kuvar

Изволите.
Ја везе немам са кухињом и кувањем, тек се учим.
Треба ми један савет:

Како да пица постане растегљива као у пицерији, односно да ли то зависи од врсте сира или од начине припреме сира?
Неколико пута сам покушао, али тесто никако да добије ту чувену еластичну форму.
Наводно треба користити сир марке моцарела.
:khm
"Требало би да постоји наука о недаћама. Људима су потребна тешка времена и угњетавање да би развили своје психичке мишиће."
/ Из Сабраних изрека Муад' Диба' принцезе Ирулан / "ДИНА" - Френк Херберт
Корисников грб
Svetovid
Site Admin
 
Поруке: 10653
Придружен: Сре Сеп 23, 2009 12:09 pm
Место: Свет вила и змајева

Re: ❤ Кулинарске чаролије (специјалитети, савети, искуства...)

Порукаод Ognjena Omi » Пон Мар 14, 2011 10:52 pm

Ostavi testo da "prenoci" u frizideru
Koji recept uopste koristis?
Ja sam ovde samo zbog spama :hoho
Корисников грб
Ognjena Omi
 
Поруке: 111
Придружен: Пет Мај 07, 2010 3:23 pm

Re: ❤ Кулинарске чаролије (специјалитети, савети, искуства...)

Порукаод Svetovid » Пон Мар 14, 2011 11:09 pm

Не правим тесто. (још ми само то фали :hoho )
Купим већ готово, замрзнуто, тесто-подлогу за пицу, и онда га надевам, у зависности шта имам тог момента:
сир, кобасица, парадајз, кечап...
"Требало би да постоји наука о недаћама. Људима су потребна тешка времена и угњетавање да би развили своје психичке мишиће."
/ Из Сабраних изрека Муад' Диба' принцезе Ирулан / "ДИНА" - Френк Херберт
Корисников грб
Svetovid
Site Admin
 
Поруке: 10653
Придружен: Сре Сеп 23, 2009 12:09 pm
Место: Свет вила и змајева

Re: ❤ Кулинарске чаролије (специјалитети, савети, искуства...)

Порукаод Ognjena Omi » Уто Мар 15, 2011 10:39 pm

Sto, testo se napravi za par minuta :)
Ti pitas dakle za rategljivost sira? Ne znam ja se zadovoljavam obicnim kackavaljem, ponekad stavim i fetu- italijani bi se zgrozili :)
Ja sam ovde samo zbog spama :hoho
Корисников грб
Ognjena Omi
 
Поруке: 111
Придружен: Пет Мај 07, 2010 3:23 pm

Re: ❤ Кулинарске чаролије (специјалитети, савети, искуства...)

Порукаод Svetovid » Пон Окт 03, 2011 1:58 pm

Да се похвалим, :mjaumjau направио сам одлично тесто за пицу.
И пица се испекла баш као што треба.
Строго сам се придржавао овог рецепта:
http://www.coolinarika.com/recept/testo-za-pizza/

Testo za Pizza
Mnogi su nezadovoljni testom za picu kada se radi kod kuće. Postoje 2 razloga za nezadovoljstvo: rerna ne radi kao pica peć, a kao drugi nemamo dobar recept. Recept sam nabavio baš iz jedne picerije, pa hajde da probamo da ga napravimo!

Sastojci
600g brašna
280 ml vode
10g soli
20g šećera
3 kašike kisele pavlake sa 20 mlečne masti
1/4 svežeg kvasca
30 ml ulja

Priprema

Vrijeme pripreme:
20 min

1
U vodi razmutite sve sastojke osim brašna
2
Kada smeša postane homogena, sipajte brašno
3
Dok mesite testo, ruke vam moraju uvek biti masne od ulja.
4
Povremeno dospite malo brašna
5
Kada sud u kojem mesite testo postane čist, sto znači da se testo ne lepi,
imate savršeno testo.
6
Od ove količine imate 2 kugle testa od kojih možete napaviti 2 pice u tepsiji prečnika 40cm
7
Kugle premažite uljem, zatim stavite u dublji sud i prekrijte samolepljivom folijom i ostavite u frižideru 25 minuta

"Требало би да постоји наука о недаћама. Људима су потребна тешка времена и угњетавање да би развили своје психичке мишиће."
/ Из Сабраних изрека Муад' Диба' принцезе Ирулан / "ДИНА" - Френк Херберт
Корисников грб
Svetovid
Site Admin
 
Поруке: 10653
Придружен: Сре Сеп 23, 2009 12:09 pm
Место: Свет вила и змајева

Re: ❤ Кулинарске чаролије (специјалитети, савети, искуства...)

Порукаод talican » Пон Окт 03, 2011 6:18 pm

Народни ветеринар постао је и кулинар! :kuvar Још фрезу да научиш да возиш и можеш да кажеш ону народну "Шта све нисам радио у животу, једино још нисам био поп и нисам порађао жене". :hoho
Корисников грб
talican
 
Поруке: 8074
Придружен: Уто Мај 04, 2010 12:53 am
Место: somewhere under thunder

Re: ❤ Кулинарске чаролије (специјалитети, савети, искуства...)

Порукаод Svetovid » Пон Окт 03, 2011 6:43 pm

Овог пута сам баш поносан на себе.
Никада раније нисам месио тесто и из првог пута је испало одлично.
:pobed3
"Требало би да постоји наука о недаћама. Људима су потребна тешка времена и угњетавање да би развили своје психичке мишиће."
/ Из Сабраних изрека Муад' Диба' принцезе Ирулан / "ДИНА" - Френк Херберт
Корисников грб
Svetovid
Site Admin
 
Поруке: 10653
Придружен: Сре Сеп 23, 2009 12:09 pm
Место: Свет вила и змајева

Re: ❤ Кулинарске чаролије (специјалитети, савети, искуства...)

Порукаод talican » Пон Окт 03, 2011 7:29 pm

Јеси ли сликао пицу? :vamp
Корисников грб
talican
 
Поруке: 8074
Придружен: Уто Мај 04, 2010 12:53 am
Место: somewhere under thunder

Re: ❤ Кулинарске чаролије (специјалитети, савети, искуства...)

Порукаод Svetovid » Пон Окт 03, 2011 7:38 pm

Нисам.
Мада преживело је још једно парче. (за маму кад се врати са пута)
Могу да га сликам, није проблем ... али шта добијам за узврат? :vamp
"Требало би да постоји наука о недаћама. Људима су потребна тешка времена и угњетавање да би развили своје психичке мишиће."
/ Из Сабраних изрека Муад' Диба' принцезе Ирулан / "ДИНА" - Френк Херберт
Корисников грб
Svetovid
Site Admin
 
Поруке: 10653
Придружен: Сре Сеп 23, 2009 12:09 pm
Место: Свет вила и змајева

Re: ❤ Кулинарске чаролије (специјалитети, савети, искуства...)

Порукаод talican » Пон Окт 03, 2011 8:42 pm

Ма да, има да ти платим, остави рачун. :hoho
Корисников грб
talican
 
Поруке: 8074
Придружен: Уто Мај 04, 2010 12:53 am
Место: somewhere under thunder

Следећа

Повратак на НАУКА, УМЕТНОСТ, ЉУБАВ, ЗДРАВЉЕ, ЗАБАВА

Ко је на вези

Корисника прегледа овај форум: Bing [Bot] и 4 госта

cron