Мит о коси

филмови, књижевност, сликарство, фотографија, наука, технологије, филозофирања, видарство, квизови, кућни љубимци, доживљаји, искуства, животни стилови, хобији, весеља, здравице, музика, игра, песма, и све друго што машта допушта

Мит о коси

Порукаод Aнa » Уто Мар 15, 2016 2:10 pm

Мит о коси је истина!


М. Радојчин |

Коса је продужетак нервног система и антена за пријем информација, али и за емитовање енергије из мозга у спољашње окружење – закључили су амерички војни стручњаци

Студија која је потекла од једног војног психијатра бави се веома необичним истраживањима. Све до недавно студија је била означена као војна тајна, али је после смрти психијатра његова супруга обнародовала део материјала које је пронашла. У студији се, између осталог, каже: „Коса је продужетак нервног система и исправно је сматрати да су то екстрасензорни нерви, врста високо развијених „антена” које преносе огромну количину информација можданом систему, лимфном систему и неокортексу. Не само коса, већ и брада или бркови такође емитују енергију из мозга у спољашње окружење. Одсецање косе је фактор који доприноси поремећају равнотеже у локалном еко-систему. Такође, шишање је фактор који изазива тензије у међуљудским односима свих врста, као што доводи и до сексуалне фрустрације”.


ГУБИТАК ИНТУИЦИЈЕ

Како је уопште дошло до ових истраживања? Америчка војска, још од времена освајања Запада, ангажовала је дугокосе Индијанце као трагаче и извиђаче, затим и у току Грађанског рата. Чињеница је такође да су северноамерички домороци сматрали да им је коса извор снаге и моћи и да су је уплитали у плетенице и везивали кожним тракама украшеним перима како непријатељ не би могао у току битке да их ухвати за косу и одузме им снагу.

Америчкој војсци тада није сметала њихова коса, али у току рата у Вијетнаму учињен је покушај да се „униформише” изглед питомаца, од чега се убрзо одустало, без било каквог објашњења. Реч је о томе да су из индијанских резервата регрутовали младе људе који су показивали способност да се лако и брзо крећу по непознатом и непријатељском терену.

Њих су у армијском регистру водили као „стручњаке у трагању и преживљавању”. Проблем је настао када су, после свих успешних тренинга и обука, приликом регрутације ошишани, и тада - сви до једног изгубили своје изванредне способности! Када су их питали шта је томе узрок, знали су само да кажу да више не могу да „осете” непријатеља и приступе свом „шестом чулу”. Интуиција им је постала непоуздана, а знаке по којима су се лако оријентисали више нису могли да „читају”.


ОСЛАБЉЕНА АУРА

Почели су експерименти, који су више пута поновљени: Индијанце трагаче слали су на терен у паровима – један је био ошишан, други са дугом косом. Први је заказао на свим задацима, други је био успешан и могао је, за разлику од свог сународника, спавајући у шуми, да „осети” прикрадање непријатеља, пробуди се и избегне опасност. Тада је у документе унета препорука да се свим индијанским трагачима обавезно остави дуга коса! Војска је чак учинила и компромис, дозволивши да индијански врачеви обаве церемонијално испраћање душе погинулих ратника.
Слика

Да ли се закључци о коси као продужетку нервног система односе само на Индијанце, тешко је тврдити, али треба се сетити легенде о Самсону којем је Далила одсекла косу, због чега је изгубио моћ, а свакако и моде шездесетих година и хипи-покрета, када су носиоци дугих коса и брада тежили духовности и просветљењу, индијских гуруа и тако даље. Да ли су жене због дуге косе по правилу интуитивније?

Научници сматрају да су тела сисара еволуирала милионима година и да је сваки део тела, па тако и коса, имао своју улогу у преживљавању. Што се тиче примања информација из околине путем косе или браде, односно емитовања енергије можданих таласа као евентуалног начина да се оне пресретну и усмере у мождани систем, у којем ће бити препознате и искоришћене, потврда су и Кирлијанове фотографије. Слика исте особе са дугом косом и поново фотографисане након шишања показује, наиме, да је њена аура након тога знатно изгубила своју снагу!

http://www.davidwolfe.com/hair-is-an-ex ... f&vp=wdyer

http://www.novosti.rs/%D0%B2%D0%B5%D1%8 ... 0%BD%D0%B0
Корисников грб
Aнa
 
Поруке: 4086
Придружен: Пет Нов 11, 2011 6:49 pm

Повратак на НАУКА, УМЕТНОСТ, ЉУБАВ, ЗДРАВЉЕ, ЗАБАВА

Ко је на вези

Корисника прегледа овај форум: Нема регистрованих корисника и 7 госта

cron