Република Српска

национализам, мондијализам, глобализам, тоталитаризам, патриотизам, антиглобалистички фронт, Америка, Русија, НАТО, ММФ, Светска Банка, мали народи и светске силе, Белорусија, Иран, Венецуела, Вредносни систем, Поуке историје, Аутентични и нови митови

Re: Република Српска

Порукаод Aнa » Пон Јан 09, 2017 4:09 pm

Гускова: 9. јануар, велики дан за цео српски народМилорад Додик мисли не само на Србе у РС, већ и на Србе у Србији, Црној Гори и на Косову, каже за Спутњик Јелена Гускова, члан Сената Републике Српске. Република Српска обележава 9. јануар, Дан Републике, који ће уједно бити и обележавање 25 година постојања Српске. Јелена Гускова, сенаторка Републике Српске сматра да је овај празник врло важан не само за РС већ и за цео српски народ.

„Република Српска је пример како је ни из чега израсла озбиљна држава са великом перспективом и на један начин то је темељ будуће српске заједничке државе. Ја тако гледам на данашњу ситуацију, јер последњих седам-осам година, полако али сигурно руководство Републике Српске чини све како би се учврстила државност РС. Сви знамо да је РС независан део БиХ, али је то чврст део БиХ и све што се овде ради, ради се у корист државности“, каже Гускова за Спутњик. Она додаје да, када гледа на наш словенски мир и свет, важно је видети ко од руководилаца има тај државотворни карактер. „Ја одмах мислим на Путина који је сачувао Руску Федерацију која је била пред распадом, а сада чак имамо и већу територију, односно вратили смо један део земље. Када говорим о државотворности увек говорим о Путину, а на Балкану и на српском простору то је наравно Милорад Додик. Видим како он ради и он мисли не само о српском народу у БиХ, већ и о српском народу у Србији, као и у Црној Гори и Србима на Косову. То су ознаке те државотворне политике“, објашњава Гускова.

Референдум је веома добро прошао, додаје она и истиче да је тај догађај једна врста српског ината јер, како каже, нико неће моћи да сруши српске празнике, српску веру и српско православље. „Овај празник је врло важан и за учвршћивање српског поноса својом историјом, својом религијом, вером, културом, и врло је важно данас, након 25 година од стварања Републике Српске, да сваки човек на планети сазна да РС постоји, и да има перспективу уједињење свих српских земаља“, закључује Гускова за Спутњик.

Даље: https://rs.sputniknews.com/regioni/2017 ... ova-Dodik/
Корисников грб
Aнa
 
Поруке: 4086
Придружен: Пет Нов 11, 2011 6:49 pm

Re: Република Српска

Порукаод Aнa » Уто Јан 10, 2017 2:49 pm

Корисников грб
Aнa
 
Поруке: 4086
Придружен: Пет Нов 11, 2011 6:49 pm

Re: Република Српска

Порукаод Aнa » Пет Јан 27, 2017 3:22 pm

Корисников грб
Aнa
 
Поруке: 4086
Придружен: Пет Нов 11, 2011 6:49 pm

Претходни

Повратак на СТРАТЕГИЈЕ - Висока политика, идеје, идеологије

Ко је на вези

Корисника прегледа овај форум: Google Adsense [Bot] и 3 госта