Слободан Милошевић

национализам, мондијализам, глобализам, тоталитаризам, патриотизам, антиглобалистички фронт, Америка, Русија, НАТО, ММФ, Светска Банка, мали народи и светске силе, Белорусија, Иран, Венецуела, Вредносни систем, Поуке историје, Аутентични и нови митови

Слободан Милошевић

Порукаод Griz Lee » Нед Јун 12, 2016 10:39 pm

„Није страшно ако човек остане сам против свих”, говорио ми је Драгош, осмехнут. „Тачно је да историју пишу победници, али историју стварају идеје ,поражених’: најзначајнија учења и мисли у трезору Европљана исписали су велики губитници, од Платона и Јулијана Императора, преко Дантеа, Де Местра, Доносо Кортеса, Ничеа и Достојевског, до Еволе, Карла Шмита, Јингера, Хајдегера и Црњанског. Списи мислилаца и писаца победника су безнадежно плитки, безначајни и досадни.”

"Наше ће сјене ходати по Бечу,лутати по двору,плашити господу'' Гаврило Принцип
Корисников грб
Griz Lee
 
Поруке: 633
Придружен: Чет Јан 17, 2013 8:09 pm
Место: Србија

Re: Слободан Милошевић

Порукаод Aнa » Пет Авг 05, 2016 6:50 pm

.
Корисников грб
Aнa
 
Поруке: 4087
Придружен: Пет Нов 11, 2011 6:49 pm

Re: Слободан Милошевић

Порукаод Aнa » Пет Авг 05, 2016 7:52 pm

"Slobodan Milošević je znao da se sprema Oluja, ali nije verovao"

Današnji savetnik predsednice Hrvatske, Mate Granić, otkriva nepoznate detalje o akciji Oluja.

Znao šta se sprema?
On tvrdi da je nekadašnji predsednik Slobodan Milošević znao da se priprema Oluja.

- Slobodan Milošević je znao da se priprema Oluja i kada će početi, ali nije verovao - tvrdi Mate Granić, ratni ministar spoljnih poslova.

- Saznali smo da nije verovao do zadnjeg trenutka, pratili smo sve, naravno. Dogodila se Oluja. Osobno sam ponosan što sam sudelovao u svim tim procesima - kaže Granić za Jutarnji list.

Neposredno pred početak akcije Gojko Šušak (tadašnji ministar odbrane) obavestio je šta se sprema američkog ambadsadora u Hrvatskoj Petera Gačbrajta, a Kanađani su informacije preneli Miloševiću, kaže Granić koji je vodio hrvatsku diplomatiju od vremena priznanja države.

U Hrvatskoj se Oluja obeležava kao praznik, a centralna proslava biće održana sutra u Kninu.

U Srbiji će u četvrtak biti obeležena 21. godišnjica vojne akcije Oluja, tokom koje su hrvatske snage ubile oko 2.000 Srba, a proterali oko 200.000.


http://www.vesti-online.com/Vesti/Ex-YU ... je-verovao
Корисников грб
Aнa
 
Поруке: 4087
Придружен: Пет Нов 11, 2011 6:49 pm

Re: Слободан Милошевић

Порукаод Aнa » Чет Авг 11, 2016 8:42 pm

Зашто су медији прећутали да је Хаг ослободио Милошевића оптужби

Одлука Хашког трибунала да покојног Слободана Милошевића, бившег председника Србије и Југославије, ослободи свих оптужби за ратне злочине наводно почињене током рата у Босни, поново доказује да би све тврдње НАТО-а о такозваним „званичним непријатељима“ требало прихватати не с великом, већ с огромном резервом.

За протеклих двадесет и нешто година, неоконзервативни коментатори и „либерални интервенционисти“ користили су сваку могућу прилику да нам објасне да је Милошевић (који је, иначе, био демократски изабрани председник државе у којој је, у то време, слободно деловало више од 20 политичких партија!) заправо био злокобни, геноцидни диктатор; човек кога треба кривити за смрт СВИХ који су на Балкану страдали током деведесетих, пише у свом блогу објављеном на сајту РТ, Ник Кларк, новинар, публициста и писац.

Званични наратив — исти онај којим нам је 2003. године објашњено да Ирак поседује оружје за масовно уништење и које може да буде лансирано у року од 45 минута — био је чиста обмана, али осмишљена тако да оправда операцију смене режима у Србији, коју су елите на Западу тако дуго прижељкивале.


Закључак Хашког трибунала — да је један од највећих политичких демона наше ере, заправо, невин човек који није починио зверства и злочине за које је оптужен — требало је да буде један од главних наслова у свим светским медијима. Али није.

Чак је и сам Хаг одлучио да закључак о Милошевићевој невиности „сахрани“ негде дубоко у текст пресуде лидеру босанских Срба Радовану Караџићу, дугом 2.590 страна. Караџић је, подсетимо, у марту 2016. године проглашен кривим за геноцид (у Сребреници), ратне злочине и злочине против човечности.

У Хагу није било ни званичне објаве да је Милошевић невин, ни конференције за новинаре тим поводом. Једини коме треба да захвалимо за то „откриће“ је предани истраживач и новинар, Енди Вилкоксон, који је на хашки закључак о непостојању Милошевићеве кривице наишао током пажљивог читања пресуде Караџићу.
http://rs.sputniknews.com/autori/201608 ... evica.html
Корисников грб
Aнa
 
Поруке: 4087
Придружен: Пет Нов 11, 2011 6:49 pm

Re: Слободан Милошевић

Порукаод Aнa » Суб Авг 13, 2016 6:33 pm

Дачић: Ако Запад ћути о Милошевићу, Србија неће


ИЗВОР:ТАНЈУГ


Први потпредседник Владе и министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је да Запад ћути о чињеници да је Хашки трибунал ослободио Слободана Милошевића сумњи за етничко чишћење и ратне злочине у Босни и Херцеговини, али да Србија "не сме и неће о томе да ћути".

"Нема кривице Милошевића, СР Југославије и Србије, срушене су лажи о геноциду и ратним злочинима које су биле основ за кажњавање Србије и српског народа. Сигуран сам да ће кад тад доћи време за признање, као у случају Ирака, да је Србија била нападана на основу лажних и погрешних оптужби. Свесно или несвесно, Хашки суд је овом пресудом то већ учинио", истиче се у писаној изјави Дачића.

Дачић је подсетио да је од изрицања пресуде Радовану Караџићу прошло скоро пет месеци али, иако је пресуда јавно објављена, и поред указивања о чињеници да је у њој у параграфу 3460 Милошевић ослобођен сумњи за етничко чишћење и ратне злочине у БиХ, "о томе је на Западу владао мук".

"Зато се тиме руши слика о оправданости западне политике према Србији", истакао је Дачић.

Како се наводи у писаној изјави, у пресуди се наводи да је Милосевић говорио да сви припадници других народа и етничких група морају бити заштићени и да национални интерес Срба није дискриминација (параграф 3288), као и да је потребно борити се одлучно против криминала (параграф 3284).

Такође, у параграфу 3292 се каже да је СР Југославија охрабривала босанске Србе да прихвате мировне предлоге. Суд је у параграфу 3280 закључио да Милошевић није био део удруженог злочиначког подухвата и да је, управо супротно, осудио етничко чишћење.

"Овим је Хашки суд признао не само да Милошевић није био крив, већ и да су оптужбе против Србије, СР Југославије и њега биле погрешне и лажне, а оне су послужиле за оштре економске санкције. Зато сам недавно говорио да ће доћи време када ће се, као у случају Ирака, поставити питање оправданости западне политике према Србији, укључујући и бомбардовање", истакао је Дачић.

Он је додао да је један од судија Радовану Караџићу судио и Милошевићу, Квон из Јужне Кореје, "који би вероватно тако пресудио и у процесу против Милошевића".

"Зато и дан данас остају сумње везане за Милошевићеву смрт, јер је Суд две недеље пре тога одбио његов захтев за операцију срца у Русији, а званични извештај Хашког суда о смрти утврдио је да је у Милошевићевој крви нађен лек који му није био преписан и који је поништавао дејство других лекова, што га је на крају и убило. Хашки суд је утврдио да је о томе знао пре смрти Милошевића, али га није обавестио. До сада за то нико није одговарао", указује Дачић.

Према његовим речима, "очигледно да Хашком суду није одговарало да се суђење Милошевићу заврши, јер би вероватно био ослобођен оптужби, као што је то учињено у пресуди Караџићу 10 година после његове смрти".

Исто тако, западним политичарима не одговара да се данас о томе много говори и пише, и зато се пет месеци након пресуде Караџићу о томе ћутало, додао је Дачић.

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story ... rbija.html
Корисников грб
Aнa
 
Поруке: 4087
Придружен: Пет Нов 11, 2011 6:49 pm

Re: Слободан Милошевић

Порукаод Aнa » Суб Авг 20, 2016 12:22 pm

http://www.rts.rs/page/radio/ci/story/2 ... utano.html


О правом и кривом читању параграфа 3460

Пандорина кутија је отворена првостепеном пресудом Хашког трибунала у процесу против Радована Караџића, у којој је скинута одговорност Србије за злочине и ратна дешавања у Босни и Херцеговини.

О правом и кривом читању параграфа 3460, и о последицама, говоре учесници емисије: професори Слободан Антонић, Ненад Кецмановић и Предраг Марковић.
Корисников грб
Aнa
 
Поруке: 4087
Придружен: Пет Нов 11, 2011 6:49 pm

Re: Слободан Милошевић

Порукаод Aнa » Суб Авг 20, 2016 5:17 pm

http://www.rts.rs/page/radio/ci/story/2 ... silen.html

У данашњој емисији, са Стефаном Каргановићем, директором фонда Историјски пројекат Сребреница, разговарамо о капиталном открићу младог америчког истраживача Ендија Вилкоксона, који се већ годинама бави радом Хашког трибунала, посебно предметом Слободана Милошевића и још неразјашњеним случајем Сребренице.


Пажљиво ишчитавајући пресуду Радовану Караџићу - на око 2.590 страница - обнародовану у марту ове године, Вилкоксон је у својој анализи показао да је, обавијено реторичком маглом, негде после хиљаду тристоте странице у тексту пресуде, Међународни кривични суд за бившу Југославију (МКСЈ) у Хагу установио да покојни председник Србије Слободан Милошевић није био део „заједничког злочиначког подухвата" усмереног против муслимана и Хрвата током рата у Босни, за које је мало ко могао да сања да ће се икада наћи у званичном документу Хашког трибунала.


Слика
Енди Вилкоксон


Слушаоци ће бити у прилици да чују и део интервјуа који је Стефан Каргановић направио са Ендијем Вилкоксоном, ексклузивно за емисију Силен.
Корисников грб
Aнa
 
Поруке: 4087
Придружен: Пет Нов 11, 2011 6:49 pm

Re: Слободан Милошевић

Порукаод Aнa » Пон Нов 21, 2016 5:29 pm

„Отпор“ нас је обрукао у свету

audio

Даље: https://rs.sputniknews.com/radio_sputnj ... o-u-svetu/
Корисников грб
Aнa
 
Поруке: 4087
Придружен: Пет Нов 11, 2011 6:49 pm


Повратак на СТРАТЕГИЈЕ - Висока политика, идеје, идеологије

Ко је на вези

Корисника прегледа овај форум: Нема регистрованих корисника и 4 госта