Ксенофобија и глупост у Обреновцу

национализам, мондијализам, глобализам, тоталитаризам, патриотизам, антиглобалистички фронт, Америка, Русија, НАТО, ММФ, Светска Банка, мали народи и светске силе, Белорусија, Иран, Венецуела, Вредносни систем, Поуке историје, Аутентични и нови митови

Ксенофобија и глупост у Обреновцу

Порукаод Svetovid » Пет Нов 29, 2013 12:29 am

.... не знам шта је са овим људима данас, да ли су сви потпуно пукли, или шта ли већ:
http://www.rts.rs/page/stories/ci/story ... D0%B5.html
среда, 27. нов 2013, 14:51 -> 07:47
Обреновац, запаљена барака за азиланте

00.10 - Запаљена барака предвиђена за смештај азиланата, рекао за РТС Владимир Божовић, секретар МУП-а. "Ватрогасне екипе упућене су на терен, и надам се да неће бити последица за термоелектрану", каже Божовић и додаје да мора да се неђе друго решење за смештај азиланата.


Занимљиво, "спасавају" електрану од азиланата тако што изазивају пожаре.
:hmm3
А поводом тврдњи да азиланти потенцијално "силују по мрачним улицама", врше "терористичке активности", да су сами по себи "претња по безбедност грађана", ваља само прелистати дневну штампу, нарочито рубрику Црна Хроника. :kafa Кад тамо: не силују азиланти. Него силују управо они који су плаћени да брину о безбедности грађана.

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/hr ... devet-puta

Vojni policajac silovao devet puta
27. novembar 2013


OPERATIVCI beogradske policije, posle dužeg rada i spremljene zasede, uhapsili su pripadnika Vojske Srbije Dejana Gojković (31) zbog čak devet silovanja. Ovom pripadniku Vojne policije, rodom iz banatske Bele Crkve, određeno je policijsko zadržavanje do 48 sati, a po isteku će biti priveden dežurnom istražnom sudiji.

Kako saznajemo, silovatelj je prilazio žrtvama na autobuskim stanicama kod Mostarske petlje, Sajma i drugih stajališta i napadao žrtve uglavnom u kasnim noćnim i ranim jutarnjim satima.

OTAC DVOJE DECE
PREMA saznanjima do kojih su došle „Novosti“, Dejan Gojković je oženjen i otac je dvoje dece. Supruga mu se drugi put porodila ove godine, pre četiri meseca.


http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/hr ... ogradjanki
Ovo je vojni policajac koji je napastvovao čak 20 Beograđanki

Sumnja se da je sa silovanjima počeo još 2010. godine, ali je od kraja prošle godine do sada, kako je dokazano, čak devet puta napastvovao žene i devojke.

Poslednji put je napao 11. novembra ove godine, i tada je policija odlučila da postavi zasedu i da svake noći bude u blizini Mostarske petlje.

Gojković je kao profesionalni vojnik bio zaposlen u Vojnoj policiji i, prema saznanjima „Novosti“, svoj posao je obavljao odgovorno i bez problema.


:izvol
"Требало би да постоји наука о недаћама. Људима су потребна тешка времена и угњетавање да би развили своје психичке мишиће."
/ Из Сабраних изрека Муад' Диба' принцезе Ирулан / "ДИНА" - Френк Херберт
Корисников грб
Svetovid
Site Admin
 
Поруке: 10653
Придружен: Сре Сеп 23, 2009 12:09 pm
Место: Свет вила и змајева

Re: Ксенофобија и глупост у Обреновцу

Порукаод Светонио » Пет Нов 29, 2013 3:57 am

Дивљање расиста у Обреновцу срамота су за целу Србију.
"...Индентификација са агресором, капитулантска свест, позив на "реалност" јачег и немилосрдно оспоравање и уништење оних који се јачем супростављају, чине чворишне тачке квислиншког деловања, од Недића, Љотића и Михаиловића до Јовановића, Драшковића и Кораћа..."
Марио Калик
Корисников грб
Светонио
 
Поруке: 910
Придружен: Пон Јун 28, 2010 9:04 am

Re: Ксенофобија и глупост у Обреновцу

Порукаод Svetovid » Пет Нов 29, 2013 1:03 pm

Светонио пише:Дивљање расиста


Овај овде марионетски форумаш, декларисани симпатизер Ђиласовог ДС-а и Пол-Потових Црвених Кмера, Светонио, по обичају користи претешку реч: расизам. У циљу спиновања, наравно. Претпостављам је то "политички коректан" речник који је форсирала покојна Демократска странкa у својим школицама за политичке кадрове.
:kafa
Елем, код грађана Србије нема расизма, али има непознавања чињеничног стања. Изазваног ширењем лажних информација, вештачким стварањем ксенофобије, изазивањем параноичних страхова, итд. А људи ко људи, у већини су плашљива бића.
"Требало би да постоји наука о недаћама. Људима су потребна тешка времена и угњетавање да би развили своје психичке мишиће."
/ Из Сабраних изрека Муад' Диба' принцезе Ирулан / "ДИНА" - Френк Херберт
Корисников грб
Svetovid
Site Admin
 
Поруке: 10653
Придружен: Сре Сеп 23, 2009 12:09 pm
Место: Свет вила и змајева

Re: Ксенофобија и глупост у Обреновцу

Порукаод papaja » Пет Нов 29, 2013 5:36 pm

Није то никакав расизам нити глупост, ова држава наводно нема пара за основне потребе сопственог народа а има за азиланте. Немојте да се шалимо са овим стварима. Ми нисмо у стању да водимо рачуна о несрећницима који беже од западњачког империјализма, једноставно нисмо, тиме треба да се баве богате западњачке буржујске демократије које су и узрок томе што ти несрећни људи напуштају своје домове и своја огњишта у потрази за бољим животом.

Оно што је евидентно је да је ЕУ на челу са Немачком предвидела Србију за "депонију" непожељних из својих земаља. То тако неће моћи.
"...ту бо е[сть] Илурикъ, егоже доходилъ апостолъ Павелъ, ту бо бяша СловІни пІрвІе. ТІмьже СловІньску языку учитель есть Павелъ, отъ негоже языка и мы есме Pусь..."

Повѣсть времяньныхъ лѣтъ (Несторова хроника)

Нико не уноси радикализам у наш народ однекуд са стране. Напротив, он ниче из обичајног права, из целокупне друштвене стварности Србије. И пре свега он ниче из српске породичне задруге... корен српског радикализма лежи у самом народу, у његовим правним појмовима и обичајима. Иза фасаде писаног устава у нашем народу увек постоји неписани устав, заснован на обичају, који мора бити фундамент оног – званичног.
"Српски радикализам",
Одјек, 7. мај 1889.
Корисников грб
papaja
 
Поруке: 165
Придружен: Уто Јул 06, 2010 9:49 pm

Re: Ксенофобија и глупост у Обреновцу

Порукаод Griz Lee » Пет Нов 29, 2013 6:02 pm

Оно што је евидентно је да је ЕУ на челу са Немачком предвидела Србију за "депонију" непожељних из својих земаља.


Тачно тако. Откуд ми поуздано знамо да су они само неки јадници који су побегли од западног империјализма,шта ако је неко од њих неки криминалац,лопов,силоватељ никад се не зна...А и чуо сам да су азиланти у Боговађи правили проблема сељацима оданде.
„Није страшно ако човек остане сам против свих”, говорио ми је Драгош, осмехнут. „Тачно је да историју пишу победници, али историју стварају идеје ,поражених’: најзначајнија учења и мисли у трезору Европљана исписали су велики губитници, од Платона и Јулијана Императора, преко Дантеа, Де Местра, Доносо Кортеса, Ничеа и Достојевског, до Еволе, Карла Шмита, Јингера, Хајдегера и Црњанског. Списи мислилаца и писаца победника су безнадежно плитки, безначајни и досадни.”

"Наше ће сјене ходати по Бечу,лутати по двору,плашити господу'' Гаврило Принцип
Корисников грб
Griz Lee
 
Поруке: 633
Придружен: Чет Јан 17, 2013 8:09 pm
Место: Србија

Re: Ксенофобија и глупост у Обреновцу

Порукаод Svetovid » Суб Нов 30, 2013 12:18 am

papaja пише:ова држава наводно нема пара за основне потребе сопственог народа а има за азиланте. Немојте да се шалимо са овим стварима.


Е... каква демагогија... ако немамо од чега да дамо парче хлеба и преноћиште било ком несрећнику, свеједно које расе, националности или држављанства, онда не знам за шта имамо. Мада, по мом мишљењу, они много више оставе новца у земљи транзита него што добију помоћи од наше државе, само илегалан прелазак границе кошта неколико хиљада евара. А морају понешто и да купе од локалаца са времена на време, од хране, одеће и услуга. Пролазио сам прошле године кроз село где су били смештени азиланти и видео својим очима пун интернет кафе муштерија-азиланата, јер морају некако да одржавају везу са родбином.

Griz Lee пише:шта ако је неко од њих неки криминалац,лопов,силоватељ никад се не зна...


Можда јесте, можда није, не знам какав је то аргумент. Кад отворим данашње новине тамо пише да је један професионални полицајац, Србин, диловао кокаин, а да га је други професионални полицајац, Србин такође, уживалац кокаина, упуцао због новчаног дуга. У истим новинама пише да је Србин, професионални војник, силовао 20 Београђанки. Све сами војници, полицајци, и породични људи, српске националности. И шта то доказује? Има ли код азиланата једног јединог примера који би могао да се пореди са овим злочинима? Па опет, нико не каже да су сви војници и полицајци потенцијални силоватељи и криминалци. :tugica Сећам се да је био један случај да је полудели Кинез махао неком секирицом по Кнез Михајловој (није био азилант), па опет нико због тога није означио све Кинезе у Србији у као непријатељски елемент. Нисам чуо у вези азиланата да постоји један једини случај насиља према домаћем становништву у Србији, а чак и да постоји један такав случај, то опет не доказује ништа.
:kafa
"Требало би да постоји наука о недаћама. Људима су потребна тешка времена и угњетавање да би развили своје психичке мишиће."
/ Из Сабраних изрека Муад' Диба' принцезе Ирулан / "ДИНА" - Френк Херберт
Корисников грб
Svetovid
Site Admin
 
Поруке: 10653
Придружен: Сре Сеп 23, 2009 12:09 pm
Место: Свет вила и змајева

Re: Ксенофобија и глупост у Обреновцу

Порукаод Caliburn » Нед Дец 01, 2013 11:05 am

Svetovid пише:.... не знам шта је са овим људима данас, да ли су сви потпуно пукли, или шта ли већ:

Pokušavaju da zaštite svoje porodice, jer to država ne čini.

Svetovid пише:А поводом тврдњи да азиланти потенцијално "силују по мрачним улицама", врше "терористичке активности", да су сами по себи "претња по безбедност грађана", ваља само прелистати дневну штампу, нарочито рубрику Црна Хроника. :kafa Кад тамо: не силују азиланти. Него силују управо они који су плаћени да брину о безбедности грађана.

Dakle, po tebi svi vojni policajci siluju, a svi azilanti su cvećke?! :hoho
Daj, nemoj se glupirati.
Prvo, svi dobro znamo da u Srbiji postoji cenzura i da se kada Srbin učini krivično delo u kome žrtva pripadnik neke druge nacionalnosti objavljuje nacionalna pripadnost učesnika u deliktu, a kada je počinilac neko ko nije Srbin onda se od podataka obično daju samo inicijali.
Drugo, šta sve rade azilanti se ne objavljuje u medijima, jer te vesti MUP strogo kontroliše.
Treće, kada na jednom mestu imaš veliki broj neoženjenih samaca starosti između 18 i 50 godina, to recept za nevolju, sem ako je reč o nekakvim monasima, a ovde to nije slučaj.
Da li ti se pamet toliko skratila?

Potpuno podržavam protest domaćina iz sela u okolini Obrenovca.
Oni brane civilizacijske vrednosti.
Pogledaj sam, ako članice EU kao što su Francuska, Slovačka, Bugarska i Nemačka mogu, hoće i smeju da deportuju na desetine hiljada ljudi koje smatraju nepoželjnima, onda Srbija, kao kandidat za članstvo u EU svakako treba da sledi njihov primer.
Caliburn
 
Поруке: 806
Придружен: Чет Окт 01, 2009 2:26 pm

Re: Ксенофобија и глупост у Обреновцу

Порукаод Svetovid » Нед Дец 01, 2013 1:04 pm

Коментар не заслужује одговор. :kafa Толико шупљу аргументацију одавно нисам прочитао. А сад мало о домаћинима, такозваним. Домаћин, прави, када види да се људи смрзавају у шуми, пожури да им помогне. Ако је Чедомир Јовановић домаћин онда могу и ови други трућатори бити домаћини, пошто деле сличан систем вредности.
http://www.blic.rs/Vesti/Politika/24445 ... Jovanovica
Zbog izjave lidera LDP-a Čedomira Jovanovića u kojoj je afričke narode nazvao kanibalima, ambasador Alžira u Srbiji i predstavnik Afričke grupe Abdelkader Mesdoua uručio je šefu diplomatije Vuku Jeremiću oštar demarš u ime afričkih i arapskih država.


http://novosti.rs/vesti/naslovna/drustv ... ku-i-Aziju
- Obećali su nam Evropu, a dovode nam Afriku i Aziju.

Meštani sela Ušće od juče ujutru su blokirali raskrsnicu puta nadomak Termoelektrane (TE) "Nikola Tesla" nedaleko od Obrenovca ne dozvoljavajući da grupa azilanata bude smeštena u barakama u tom mestu, a barake su sinoć i zapaljene.


..... Нешто слично је такође типично за нашу средину, односи се на српско-српске односе, а врло је ружно, то је такозвани локал-патриотизам или у горим варијантама локал-шовинизам, а јавља се свуда, од најмањег села до Београда. У неким случајевима ово се претвара у изражени шовинистички регионализам, као код Црне Горе и Војводине, а у другим остаје само у оквирима општине или села.

Лако се манипулише неуким људима, и лако се шири мржња према свему што није настало у границама одређеног села или одређеног подручја. Ако си дошао у неко село из удаљеног села, или из удаљеног краја земље, већ ће локални паметњаковићи (којима Калибурн ласка да су домаћини) да почну да ти замерају што ниси рођен ту, а постојиш и живиш, као и они, урођеници. :vamp Ако се запослиш у фирми у другом граду, локалци ће већ почети да те мрзе зато што им "отимаш посао и хлеб", а ниси рођен у границима њиховог имагинарног пашалука. Ако си Србин са Косова, нема везе да ли си дошао у централну Србију пре 10, пре 30, или пре 50 година, добићеш обавезно надимак: Шиптар, Шиптарчина, Косовар...који ће локалци изговарати иза твојих леђа... само да би се нагласило да ниси рођен ту, да си дођош или уљез.

Свеједно је да ли си Србин дођош, или Африканац азилант, неки локалци ће те увек мрзети. А то нису домаћини него најчешће беспосличари и лелемуди, којима су за неуспехе сви други криви, осим њих самих.
"Требало би да постоји наука о недаћама. Људима су потребна тешка времена и угњетавање да би развили своје психичке мишиће."
/ Из Сабраних изрека Муад' Диба' принцезе Ирулан / "ДИНА" - Френк Херберт
Корисников грб
Svetovid
Site Admin
 
Поруке: 10653
Придружен: Сре Сеп 23, 2009 12:09 pm
Место: Свет вила и змајева

Re: Ксенофобија и глупост у Обреновцу

Порукаод Griz Lee » Нед Дец 01, 2013 4:29 pm

Ништа Световиде ти их прими код себе кући и на свом селу ако си толики ''анти-ксенофоб''. Солиш нам човече памет о неким људима који су дошли ко зна одакле,опет ти кажем откуд ми знамо да нису неки терористи побегли од закона. Ти људи доле имају разлога за страх и ја их такође подржавам. И немој да упоређујеш наше ''српско-српске'' односе са односом према неким странцима који чак нису ни у нашем блиском додиру, а то дођоши и где је ко рођен ,нисам имао таквих спорова. Звучиш ми човече као б92 или Бљиц са тим срањима о ксенофобији и нашем ''глупом сељаку''!
„Није страшно ако човек остане сам против свих”, говорио ми је Драгош, осмехнут. „Тачно је да историју пишу победници, али историју стварају идеје ,поражених’: најзначајнија учења и мисли у трезору Европљана исписали су велики губитници, од Платона и Јулијана Императора, преко Дантеа, Де Местра, Доносо Кортеса, Ничеа и Достојевског, до Еволе, Карла Шмита, Јингера, Хајдегера и Црњанског. Списи мислилаца и писаца победника су безнадежно плитки, безначајни и досадни.”

"Наше ће сјене ходати по Бечу,лутати по двору,плашити господу'' Гаврило Принцип
Корисников грб
Griz Lee
 
Поруке: 633
Придружен: Чет Јан 17, 2013 8:09 pm
Место: Србија

Re: Ксенофобија и глупост у Обреновцу

Порукаод Tatzelwurm » Нед Дец 01, 2013 4:59 pm

Ја се слажем са Световидом да је то једна велика срамота за Србију. И у праву је да су наши људи "глупи" ,али ја бих пре рекао да су пуни предрасуда према свему што није из Србије ,а за то је углавном крва неинформисаност. Али , ксенофобија није само ствар Срба као народа већ генерално целе људске расе. Човек се плаши непознатог и онда од тог непознатог прави своје бајке ,а када бајке постану мало другачије он почиње да скаче и да удара. Ово што се десило у Обреновцу мене нимало ни чуди , напротив и очекивао сам нешто овако од нас! Па погледајте само старе људе како причају , седните слободно поред људи "домаћина" и ако не приметите ксенофобију значи да сте имали пуно среће. Дакле ,Срби нису расисти ,али ксенофобни свакако јесмо. Па што рече Световид ми себе једоставно не трпимо , увек ће постојати људи који ће прозвати некога јер је дошао од некуд било из Крајине , Босне , Централне Србије , Крушевца , Ниша , Пирота ма није битно он се ту не уклапа и то је то. А , када један народ није сложан између себе како ли само мислиш да ће бити добар према другима? Такви не пружају никоме помоћ , сумњичави су према свему што се не уклапа у неки њихов систем ,али изнад свега добри су домаћини. Можда је наша Балканска нарав крива за то , јер по свему судећи било да се ради о Србину , Хрвату , Словенцу , Бошњаку , Албанцу , Македонцу , Грку или Бугарину исти тај балкански менталите ће те задесити. :tugica Понекипут гледајући наше недотавнике од политичара помислим да сам у неком најгорем кошмару... :neuro

Што се тиче Чедице не желим да га коментаришем пошто сам нешто овако и очекивао од човека пуног толеренције , љубави према свему ;од човека који је прави либерал и демократа ; који се бори се људска права и који је све добро у овој Србији... :hoho
Ма овој држави , као и већина других ... све је измешано либерали су будале , шовинисти ,а конзервативци либерални. Драги моји Србија је земља отворених конзерви и зашивених џепова! :kafa
There comes a time when you look into the mirror and what you see is all you will ever see. And you accept it, or your kill yourself. Or you stop looking in mirrors."
LIBERUM VEL I MORTE
"There is no conflict between the ideal of religion and the ideal of science, but science is opposed to theological dogmas because science is founded on fact." -Nikola Tesla
"They who can give up essential liberty to obtain a little temporary safety deserve neither liberty nor safety"-Benjamin Franklin
.˙. .˙. .˙. .˙. .˙. 爻 .˙. .˙. .˙. .˙. .˙.
THE SOURCE OF MY MAGICK IS LOVE. WHO IS THE SOURCE OF LOVE?
Корисников грб
Tatzelwurm
 
Поруке: 1549
Придружен: Пон Мај 16, 2011 11:39 am
Место: Обилазим свет и гледам шта се ради...

Следећа

Повратак на СТРАТЕГИЈЕ - Висока политика, идеје, идеологије

Ко је на вези

Корисника прегледа овај форум: Нема регистрованих корисника и 3 госта

cron