Евроазија

национализам, мондијализам, глобализам, тоталитаризам, патриотизам, антиглобалистички фронт, Америка, Русија, НАТО, ММФ, Светска Банка, мали народи и светске силе, Белорусија, Иран, Венецуела, Вредносни систем, Поуке историје, Аутентични и нови митови

Re: Евроазија

Порукаод Griz Lee » Сре Нов 06, 2013 5:09 pm

http://www.evroazija.com/index.php/52-2 ... a-u-srbiji

Слика

Покрет "Евроазијска Србија" има част да објави да организује Прву Међународну Евроазијску Конференцију у Србији!!!

Прва Међународна Евроазијска Конференција у Србији ће бити одржана 9. новембра 2013. у "Сава Центру" у сали Б1, у Београду у 16:00 часова.

Прву Међународну Евроазијску Конференцију у Србији радимо у пуној сагласности са руском државном институцијом "Россотрудничество" са којом смо почели да сарађујемо у првој половини ове године. За наш пројекат смо добили подршку директора "Россотрудничество"-а господина Константина Косачова и заменика директора "Россотрудничество"-а господина Георгија Мурадова. Посебну захвалност изражавамо господину Алаудину Јарахмедову задуженом за рад са НВО сектором у оквиру "Россотрудничество"-а, који је био кључна карика у нашој комуникацији са "Россотрудничество"-ом. "Россотрудничество" ће имати свог представника на конференцији.

Гости на конференцији су:

1) Инострани:

- Алексеј Власов (Русија) - Тема: Евроазијски пројекат - слика будућег, један од водећих руских Евроазијаца са функцијама: заменик декана Факулета за историју Универзитета Ломоносов, генерални директор Информационо-аналитичког центра за изучавање постсовјетског простора на Универзитету Ломоносов, извршни директор Политиколошог центра "Север-Југ" који улази у састав недавно основане аналитичке агенције при ОДКБ, главни уредник сајтова ia-centr.ru, postsoviet.ru и vestikavkaza.ru, председник Експертског савета Евроазијске академије за телевизију и радио, члан Експертског савета "РИА Новости" и тако даље.

- Сажи Умалатова (Русија) - Тема: Преспективе и проблеми интеграције словенских држава у оквирима Евроазијског Савеза, легендарна личност СССР-а и Русије, председник партије Мира и Јединства, која се својевремено одлучно успротивила политици Горбачова и Јељцина, жесток говорник и присталица евразијских интеграција.

- Представник "Россотрудничество"-а чије име ћемо накнадно објавити.

- Јуриј Кофнер (Русија) - Тема: Евроазијство - пут ка ослобођењу Србије, председник покрета "Млада Евроазија"

- Сергеј Белоус (Украјина), магистар историјских наука из Харкова.

- Рангел Бараков (Бугарска) - Тема: Евроазијство и Балкан, представник бугарских евроазијаца.

- Павел Зарифулин (Русија, видео обраћање), директор "Центра Лава Гумиљова"

2) Из Србије:

- Наталија Кљајић - Тема: Евроазијска Србија - изнад Истока и Запада, координатор покрета "Евроазијска Србија" за Србију

- Бранко Драгаш - Тема: Србија и евроазијске интеграције, познати економиста и јавни радник

- Оливера Милин - Тема: Заступљеност учења руског језика у Србији, професор руског језика из Панчева

- Татјана Терзић - Перформанс који повезује србско традиционално и модерно као симбол очувања националног идентитета у Новој Евроазији, за разлику од Европске Уније где се национални идентитети губе и растварају у негативном лику глобалног потрошача који има националост кредитне картице, аналитичар покрета "Евроазијска Србија"

- Војислав Видаковић - Поздравни говор, атаман козачке станице "Светосавска" (званична испостава Централне Козачке Војске Русије у Србији)

- Солисткиња Дијана Солеша - Изводи руску песму


Циљ Прве Међународне Евроазијске Конференције: Отварање капије Истока за народ у Србији, где се налази Русија-Евроазија како је ту особену цивилизацију назвао један од оснивача евроазијства Пјотр Савицки, а чији је Србија неодвојиви део преко њеног византијског крила.

Покрет "Евроазијска Србија" позива све људи којима је Србија на срцу и који су за савез са Русијом у оквиру евроазијских интеграција и све патриотске партије и организације да дођу на конференцију и да чују, пре свега, предаваче из иностранства. Да видимо зашто нас неки представници власти у Србији обмањују да нас не желе у Новој Евроазији. Ми кажемо - ТО НИЈЕ ТАЧНО! Ми кажемо - није ствар у томе да ли нас они желе или не, већ да ли ми желимо у Нову Евроазију. А они ће поштовати нашу жељу.

Став "Евроазијске Србије" је - СРБИЈО У ПУНЕ ЕКОНОМСКЕ И ВОЈНЕ ЕВРОАЗИЈСКЕ ИНТЕГРАЦИЈЕ!

Почиње велики преокрет у Србији!

ПОЧИЊЕ СТВАРНИ КОНТРА-НАПАД!
„Није страшно ако човек остане сам против свих”, говорио ми је Драгош, осмехнут. „Тачно је да историју пишу победници, али историју стварају идеје ,поражених’: најзначајнија учења и мисли у трезору Европљана исписали су велики губитници, од Платона и Јулијана Императора, преко Дантеа, Де Местра, Доносо Кортеса, Ничеа и Достојевског, до Еволе, Карла Шмита, Јингера, Хајдегера и Црњанског. Списи мислилаца и писаца победника су безнадежно плитки, безначајни и досадни.”

"Наше ће сјене ходати по Бечу,лутати по двору,плашити господу'' Гаврило Принцип
Корисников грб
Griz Lee
 
Поруке: 633
Придружен: Чет Јан 17, 2013 8:09 pm
Место: Србија

Re: Евроазија

Порукаод Griz Lee » Нед Нов 17, 2013 5:47 pm

Да ли Србији „прети“ Евроазијска револуција?

Београд – Можда без информационе подршке, али ипак, са успехом, у Београду је протекла прва Међународна евроазијска конференција у организацији друштвеног покрета Евроазијска Србија. Један од њених учесника био је млади украјински историчар Сергеј Белоус. О себи Сергеј каже да је Србију одабрао зато што је још у школи учитељица говорила о Србима као о пријатељском народу за Русе.
Већ на факултету решио је да пише о косовском конфликту, корак по корак је стицао контакте, путовао у Србију која је постепено постала за њега друга домовина. У интервјуу за Глас Русије Сергеј Белоус је говорио о трошковима на евростандарде, опасности по српску елиту, а такође одговорио на питање зашто Србија може да постоји као Француска Гвијана…
Сергеј, ако погледамо вашу галерију у друштвеним мрежама, тамо могу да се виде фотографије са, рекао бих, актерима из политичког живота Балкана који се међусобно искључују: на пример са Војиславом Коштуницом и представницима радикалног косовског покрета Самоопредељење…
Трудим се да развијам контакте са свим странама и као историчар да будем непристрасан. Али, наравно, имам симпатију за српску страну. Између осталог, то је условљено резултатима мојих научних истраживања која су довела до одређених закључака. Понекад кажем да сам србофил зато што тражим истину. А ако је истина на страни Срба, онда то није моја кривица. Моја изјава је, наравно, у извесној мери претеривање, али у сваком случају трудим се да не екстраполирам симпатије на своја истраживања, јасно излажем чињенице и не вршим пропаганду. Предмет мојих научних истраживања су 90-е године, време перманентне кризе и турбулентности, као и процес интернационализације косовске кризе.
Негде у друштвеним мрежама видео сам наслов о конференцији у којој се помиње нешто попут евроазијске револуцијуе. У Србији смо већ видели обојену, да ли јој прети и таква евроазијска?
Можда нисте погрешили, употребивши реч „прети“, зато што евроазијски процеси могу да доведу у опасност власт актуалне политичке елите Србије. Колико је то могуће? Евроазијски савез још није постао реалност, тек наредне године почиње реализација овог пројекта. Ако претпоставимо да на просторима Русије, Белорусије, Казахстана и можда Украјине овај процес крене пуном паром, ако Русија буде предлагала конкретне варијанте сарадње за Србију, тада може да започне окрет у страну Евроазије, као најперспективнијег обједињења, тим пре што српски народ и политичке елите све мање имају илузија поводом евроинеграција. Али сада је о револуцији рано говорити.
Један од омиљених аргумената актуалних власти у Београду звучи овако: Србија не може да постане део, на пример, Царинског савеза, зато што је географски удаљена. Између осталог пример Јерменије је мало пољуљао ову аргументацију…
Овај аргумент је апсурдан, а користе га као аксиому. Стално се понавља да Србија не може да буде острво, она је окружена земљама НАТО-а и ЕУ. Наравно, овај фактор мало компликује придруживање интеграционом пројекту. Али, рецимо, налажење у окружењу земља ЕУ не смета Калињинградској области да буде део РФ. А Француска Гвијана се налази у Латинској Америци, али као прекоморски департман Француске, члан је истих тих међународних структура као и Француска.
Ваш реферат на конфренцији био је посвећен интеграционим тежњама Украјине и Србије – сличном искуству и сличним заблудама. Изнесите искуство своје земље.
Искуство Украјине је по мом мишљењу жалосно, али не толико колико српско, ипак Београд ЕУ притиска много више. Али заједничког је врло много. Ја сам на конференцији говорио о сличностима политике Јушченка и Тадића с једне стране, и проруских политичара Јануковича и Николића са друге. И сценарио је један исти – долазе проруски, претварају се у ватрене евроинтеграторе. Будућност Украјине зависи од мноштва фактора. Једна од популарних заблуда се састоји у томе да ће нам европске интеграције донети стране инвестиције.
Међутим, добијамо обратни резултат. Агенција Мудис смањује рејтинг Украјине са «B3» на «Caa1» , а аргумент је следећи: потписивање споразума о стабилизацији и асоцијацији са ЕУ погоршава односе Кијева и Москве, и то ће довести у питање положај украјинских банака. И ако се говори о европским стандардима, ја бих поменуо следећу чињеницу: државни буџет Украјине прелазак пољопривреде на европске стандарде коштаће баснословних 160 милијарди евра. Надам се да ће се наш спољнополитички вектор променити, зато што у датом тренутку никакве користи од њега и никакве могућности за евроинтеграције ми немамо.
Евроазијска судбина Србије, како ми се чини, нераскидиво је везана за спољнополитички избор Украјине, зато што без ње, Евроазијски савез неће бити потпун. Да додам да ако се Русија буде развијала интензивније, ишла путем иновационе производње, а Евроазијски савез буде заснован на новим принципима државног управљања, то ће укинути већину питања у већем делу украјинског друштва, и тада ће процес кренути брже…

Тимур Блохин / Глас Русије
„Није страшно ако човек остане сам против свих”, говорио ми је Драгош, осмехнут. „Тачно је да историју пишу победници, али историју стварају идеје ,поражених’: најзначајнија учења и мисли у трезору Европљана исписали су велики губитници, од Платона и Јулијана Императора, преко Дантеа, Де Местра, Доносо Кортеса, Ничеа и Достојевског, до Еволе, Карла Шмита, Јингера, Хајдегера и Црњанског. Списи мислилаца и писаца победника су безнадежно плитки, безначајни и досадни.”

"Наше ће сјене ходати по Бечу,лутати по двору,плашити господу'' Гаврило Принцип
Корисников грб
Griz Lee
 
Поруке: 633
Придружен: Чет Јан 17, 2013 8:09 pm
Место: Србија

Re: Евроазија

Порукаод Hildur » Суб Дец 07, 2013 10:02 am

Dobro je što je evroazijska ideja ovde naišla na plodno tle, a da ona još može da se razvija i eventualno primeni u realnosti pokazuju mnoge činjenice. Održavanje evroazijskog skupa, inteziviranje saradnje sa azijskim zemljama, početak rada na Južnom toku itd. Ruku na srce, naši evroazijsci bi trebalo prvo da preleže neke dečje bolesti kao što su rusofilija, fokusiranje na Pravoslavlje umesto na Tradiciju i duhovnost uopšte (jerbo Pravoslavlje ne može da predstavlja vezivno tkivo i temelj Evroazijske unije), takođe, ni Dugina ne treba shvatati suviše ozbiljno već zauzeti distancu prema istom. Lično, meni se više sviđa ideja Gijoma Faja o Evrsibiru, iako taj projekat (bar u početku) ne bi uključivao ostatak Azije ali je čovek daje neke vrlo dobre predloge. Kao što je onaj o dvostrukoj ekonomiji kao načinu za postizanje ekonomske nezavisnosti od MMF a i ostalih pijavica :ua
SOL.VERITAS.LUX.
Корисников грб
Hildur
 
Поруке: 297
Придружен: Чет Дец 17, 2009 5:18 pm
Место: Beograd

Re: Евроазија

Порукаод Griz Lee » Суб Мар 08, 2014 8:28 pm

„Није страшно ако човек остане сам против свих”, говорио ми је Драгош, осмехнут. „Тачно је да историју пишу победници, али историју стварају идеје ,поражених’: најзначајнија учења и мисли у трезору Европљана исписали су велики губитници, од Платона и Јулијана Императора, преко Дантеа, Де Местра, Доносо Кортеса, Ничеа и Достојевског, до Еволе, Карла Шмита, Јингера, Хајдегера и Црњанског. Списи мислилаца и писаца победника су безнадежно плитки, безначајни и досадни.”

"Наше ће сјене ходати по Бечу,лутати по двору,плашити господу'' Гаврило Принцип
Корисников грб
Griz Lee
 
Поруке: 633
Придружен: Чет Јан 17, 2013 8:09 pm
Место: Србија

Re: Евроазија

Порукаод wild colonial » Пон Апр 07, 2014 7:53 am

http://www.theguardian.com/world/video/ ... NETTXT3487

ovo je trebalo ichi pod Ukraina ,Video je zanimljiv to su Pro_ruski protesti

:zurka
Passion is the element in which we live; without it, we hardly vegetate.
--Lord Byron
wild colonial
 
Поруке: 786
Придружен: Пет Дец 04, 2009 3:46 pm

Re: Евроазија

Порукаод Hildur » Нед Јул 19, 2015 12:08 am

U medjuvremenu, osnovalo se i jedno evroazijsko udruženje...

https://www.facebook.com/evroazijski.put


Слика
SOL.VERITAS.LUX.
Корисников грб
Hildur
 
Поруке: 297
Придружен: Чет Дец 17, 2009 5:18 pm
Место: Beograd

Re: Евроазија

Порукаод Griz Lee » Суб Мај 21, 2016 11:28 am

„Није страшно ако човек остане сам против свих”, говорио ми је Драгош, осмехнут. „Тачно је да историју пишу победници, али историју стварају идеје ,поражених’: најзначајнија учења и мисли у трезору Европљана исписали су велики губитници, од Платона и Јулијана Императора, преко Дантеа, Де Местра, Доносо Кортеса, Ничеа и Достојевског, до Еволе, Карла Шмита, Јингера, Хајдегера и Црњанског. Списи мислилаца и писаца победника су безнадежно плитки, безначајни и досадни.”

"Наше ће сјене ходати по Бечу,лутати по двору,плашити господу'' Гаврило Принцип
Корисников грб
Griz Lee
 
Поруке: 633
Придружен: Чет Јан 17, 2013 8:09 pm
Место: Србија

Претходни

Повратак на СТРАТЕГИЈЕ - Висока политика, идеје, идеологије

Ко је на вези

Корисника прегледа овај форум: Нема регистрованих корисника и 4 госта