Ви мојој бесмртној души не можете ништа

национализам, мондијализам, глобализам, тоталитаризам, патриотизам, антиглобалистички фронт, Америка, Русија, НАТО, ММФ, Светска Банка, мали народи и светске силе, Белорусија, Иран, Венецуела, Вредносни систем, Поуке историје, Аутентични и нови митови

Ви мојој бесмртној души не можете ништа

Порукаод Svetovid » Нед Сеп 27, 2009 1:11 pm

"Ја сам се наживео, али хоћу идеологију да учиним бесмртном. Бесмртном сам је већ учинио тако што је она логички чврста, што је чврсто утемељена на историјским чињеницама, што је антиглобалистичка. Тиме што сам отворени противники планетарне хегемоније и доминације Сједињених Америчких Држава. Што сам непомирљиви противник Европске Уније. И што сам велики непријатељ Северно-атлантског пакта. Због тога се мени суди и добро је да ми се суди.“

"Ви мојој бесмртној души не можете ништа, ви мојој националистичкој идеологији не можете ништа. Могу ја ускоро и умрети, али ако умрем највероватније ћу умрети од смеха због смешне оптужнице, смешног трибунала и смешних САД и других западних сила које стоје иза овог антисрпског трибунала.“

проф. др Војислав Шешељ
9. новембрa 2007. Хашки трибунал

"Требало би да постоји наука о недаћама. Људима су потребна тешка времена и угњетавање да би развили своје психичке мишиће."
/ Из Сабраних изрека Муад' Диба' принцезе Ирулан / "ДИНА" - Френк Херберт
Корисников грб
Svetovid
Site Admin
 
Поруке: 10653
Придружен: Сре Сеп 23, 2009 12:09 pm
Место: Свет вила и змајева

Re: Ви мојој бесмртној души не можете ништа

Порукаод Svetovid » Нед Сеп 27, 2009 1:13 pm

Бели Вид пише:"Знам шта би се догодило да Милошевић падне са власти, а да ви дођете на власт. То би била највећа трагедија за Србију"

"Кад год је Слободан Милошевић био у добрим односима са Американцима и ви сте са њим били у добрим односима и ви сте га подржавали, а ја сам трунуо по затворима"

Војислав Шешељ као потпредседник владе излази на дуел Ђинђићу јер поштује опозицију. Са друге стране, Ђинђић као председник владе, не само што није смео да се суочи са Шешељем, већ је поручио Карли Дел Понте: водите га и не враћајте га више


Vojislav Seselj i Zoran Djindjic (Javni politicki duel iz 1998.)

[/flash]


Авала пише:Занимљив је Шеки лик.


Бели Вид пише:Писмо др Војислава Шешеља

Браћо Срби и сестре српски радикали,
Чланови Централне отаџбинске управе!

Поздрављам све чланове који су остали доследни идеологији српског национализма, антиглобализма и русофилства.

Ова седница се одржава у тренутку који је судбоносан, не само за Странку, већ и за Србију.
Њене последице ће се одразити не само на нашу странку и Отаџбину, већ и шире!

Ово је сукоб између двеју идеологија: с једне стране је идеологија Српске радикалне странке, а с друге стране је прозападна идеологија.

То није никаква наводно мекша, реформисана идеологија Српске радикалне странке, то је идеологија која је идентична идеологији коју заступа Демократска странка, ако ту уопште и има било какве иделогије.

У ствари, њу одређују: Брисел, Вашингтон, чиновници страних амбасада и олигарси – Мишковић и Беко.
Већ годинама упозоравам руководство Странке да стране обавештајне службе не мирују и да ће покушати да униште Српску радикалну странку.

Зато ово није лични сукоб. Ово је сукоб две супротстављене идеологије.

Ово је сукоб слободарске идеологије Српске радикалне странке, против идеологије вазалног односа, која ће дозволити, зарад личне користи, да Брисел, Вашингтон и тајкуни униште будућност наше отаџбине, да је у потпуности економски ослабе и територјално распарчају. Европска унија отима део наше територије, а они кажу то је прихватљиво.

Ако сада поклекнете, будите уверени да ће наши потомци ускоро радити као слабо плаћена радна снага у нашој и у земљама Европске уније као Бугари, Румуни и Пољаци, чију је економију Брисел упропастио, и да ће нас се стидети.

Ми желимо да будемо равноправан партнер са ЕУ без условљавања, са Косовом и Метохијом у саставу Републике Србије.

Ако останете доследни, има наде за Србију.

Уз руску помоћ и помоћ других јаких слободарских и пријатељских земаља можемо да створимо стабилну и економски јаку државу, коју ће уважавати у целом свету!

То је реалност, остало су патетичне фразе. Фраза да хоћемо и на Исток и на Запад, да је Србија кућа са двоје врата, је неодржива. Србија није железничка станица. Ми говоримо само истину и не понашамо се као политичке проститутке.

Наравно, марионетска група ће вас убеђивати у супротно – да се може седети на две столице, да они мисле на будућност и ваше деце, а не само своју и слично.

Али, ако искрено и храбро преиспитате своја осећања и савест, знаћете да то није истина!
Знаћете да покушавају да оправдају своју издају.

Браћо и сестре, ја сам свој избор одавно направио.

Никада се нећу помирити са тим да западне агентуре и тајкуни који су њихов финансијски инструмент воде ову странку.

Никада се нећу помирити са онима који отимају Косово и Метохију и растачу нам земљу.
Не може бити помирења између мене и марионетско-издајничке групе, која жели да промени идеологију странке у тренутку када нам убијају људе на демонстрацијама, испоручују српске главе, а Европска унија наставља да поставља нове услове, и захтева извршење нових налога, који воде ка урушавању нашег суверенитета и територјалног интегритета.

То раде управо сада, на глуп и примитиван начин, не увиђајући у својој похлепи, да је Русија поново стала на ноге и да жели да помогне Србији, економски и политички, и на сваки други начин, не увиђајући да су се после осам година досовског мрака, стекли услови за васкрс Србије!
И управо сада, када је требало појачати напоре за ослобођење Србије, они хоће да промене идеологију Странке, која се очувала и у тежим околностима. У томе никада неће успети, идеологија Српске радикалне странке је бесмртна.

Смисао мога живота је у борби за слободу мога народа, за одбрану његових националних вредности, у борби за истину о моме народу. Они који су хтели да следе тај пут прикључили су се Српској радикалној странци. Никада никога нисам обмањивао да је то лак пут, не обмањујем ни сада.

То је најтежи пут, јер српски народ има тешку и несрећну историју, историју пуну искушења. Имао је велику шансу да у средњем веку израсте у ред највећих европских народа. У време Немањића било је Срба колико и Енглеза. А онда се десило оно што нас је увек пратило као највећа несрећа: неслога, нејединство. После смрти цара Душана царство се поделило. Великаши су више снаге губили у међусобним сукобима и ратовима него одупирући се спољним непријатељима. Та неслога је главни кривац пропасти српске царевине. Она се и касније појављивала када нам је било најтеже, као што се и данас дешава. У сваком новом изазову долазило је до издаје. Управо као и данас.

Они вам нуде лакши пут, али по коју цену? Лажу вас и обмањују да границе нису важне јер оне наводно нису важне у Европској унији. Ако изгубимо територију, ко смо и шта смо?! И где је крај тој отимачини?! Без државе немамо ни слободе. Ми се сада налазимо у једној од најтежих борби за очување отаџбине.
О онима који покушавају да униште идеологију српског национализма не желим да говорим, о њима ће довољно рећи време и историја. Могу да се послужим Есхиловим речима – Никада не бих своју муку мењао за њихов слугерањски посао.

Браћо и сестре српски радикали,

На вама је данас велика одговорност.

Бирајте – или Српска радикална странка или марионетска прозападна група.

Ја верујем у вас. Када данас одбранимо Српску радикалну странку и њену идеологију, то ће бити велика победа за Србију.

Живела Српска радикална странка!
Живела Велика Србија!

У Хагу,
11. септембра 2008.
"Требало би да постоји наука о недаћама. Људима су потребна тешка времена и угњетавање да би развили своје психичке мишиће."
/ Из Сабраних изрека Муад' Диба' принцезе Ирулан / "ДИНА" - Френк Херберт
Корисников грб
Svetovid
Site Admin
 
Поруке: 10653
Придружен: Сре Сеп 23, 2009 12:09 pm
Место: Свет вила и змајева

Re: Ви мојој бесмртној души не можете ништа

Порукаод Svetovid » Сре Нов 25, 2009 3:24 pm

Правда је спора, али ипак достижна. :kafa

Vijesti
Suđenje Šešelju nastavlja se 12 janura

Suđenje Vojislavu Šešelju pred Haškim tribunalom biće nastavljeno 12. januara 2010., saopštio je predsedavajući sudija Žan-Klod Antoneti.

Pretresno veće, istovremeno je odbilo zahtev tužilaštva za dodatno vreme za izvođenje dokaza protiv Šešelja. Kako je rekao sudija Antoneti, proces će biti nastavljen saslušavanjem jedinog preostalog svedoka optužbe pod pseudonimom VS-037.

Pretresno veće je pozvalo tužioce da odustanu od iskaza još tri svedoka, zato što je ocenilo da njihovo svedočenje nije neophodno.

Sudije će, zatim, saslusati još šest osoba koje će biti svedoci pretresnog veća, precizirao je predsedavajući Antoneti.

Po rečima sudije, do kraja dokaznog postupka protiv Šešelja, tužilaštvu je ostalo 5,5 sati, a možda i manje, ali će tužioci imati dovoljno vremena da ispitaju preostalog svedoka.


Слика
"Требало би да постоји наука о недаћама. Људима су потребна тешка времена и угњетавање да би развили своје психичке мишиће."
/ Из Сабраних изрека Муад' Диба' принцезе Ирулан / "ДИНА" - Френк Херберт
Корисников грб
Svetovid
Site Admin
 
Поруке: 10653
Придружен: Сре Сеп 23, 2009 12:09 pm
Место: Свет вила и змајева

Идеологија српског национализма

Порукаод Svetovid » Чет Дец 10, 2009 8:45 am

Праисконска српска национална идеја слободе, солидарности и јединства произвела је државотворну политику, а државна пропаст створила услове за специфичну идеологију васкрсења и нужности жртвовања појединаца, колектива и генерација да се она постигне. Трагичност херојске судбине била је основна инспирација, која се преносила с колена на колено, извор духовног надахнућа, енергија јуначког ангажовања, инстинкт трпљења и подношења патње да би се створила прилика за регенерацију старог сјаја и славе. Србину су могли да отму државу и слободу, али не и његову исконску веру у Божје провиђење на којој је изградио сопствену цркву, акцептирао духовне и културне вредности цивилизованог света и највише домете историјског развоја човечанства, па их дубоко прожео својим националним идентитетом и државотворним амбицијама. Доласком на Балкан већ у старту су Срби исказали немирење са туђинском влашћу, али нису ни хтели ни покушавали да се одупру свим страним утицајима. Својој старој вери у једног Бога и већи број полубожанстава, обукли су ново, хришћанско рухо, традиционалне жупанске титуле својих владара заменили су краљевским и царским, али су љубоморно чували језик, племенске и родовске традиције, борбени дух и неприхватање ропства. Неподношљиво је Србима да буду робови, али не желе ни да су робовласници.

http://www.vseselj.com/files/books/Ideo ... alizma.pdf
ИДЕОЛОГИЈА СРПСКОГ НАЦИОНАЛИЗМА
Др Војислав Шешељ
"Требало би да постоји наука о недаћама. Људима су потребна тешка времена и угњетавање да би развили своје психичке мишиће."
/ Из Сабраних изрека Муад' Диба' принцезе Ирулан / "ДИНА" - Френк Херберт
Корисников грб
Svetovid
Site Admin
 
Поруке: 10653
Придружен: Сре Сеп 23, 2009 12:09 pm
Место: Свет вила и змајева

Re: Идеологија српског национализма

Порукаод Svetovid » Чет Дец 10, 2009 9:01 am

"Радикали су као партија сељачког и грађанског слоја непрекидно били на удару профеудалних клерикалаца, кивних због губљења привилегија, лагодног грађанског мира и склеротичног мисаоног склопа у коме није било места новим идејама. "
Слика

из књиге др Шешеља, "ИДЕОЛОГИЈА СРПСКОГ НАЦИОНАЛИЗМА":
страна 998.
"Требало би да постоји наука о недаћама. Људима су потребна тешка времена и угњетавање да би развили своје психичке мишиће."
/ Из Сабраних изрека Муад' Диба' принцезе Ирулан / "ДИНА" - Френк Херберт
Корисников грб
Svetovid
Site Admin
 
Поруке: 10653
Придружен: Сре Сеп 23, 2009 12:09 pm
Место: Свет вила и змајева

Re: Ви мојој бесмртној души не можете ништа

Порукаод Svetovid » Пет Дец 11, 2009 9:13 am

ПРЕДВИЂАЊА ИЗ ТАМНОГ ВИЛАЈЕТА

Проф.др Мила Алечковић-Николић

Слика

Када се налазимо у завршном чину драме, а нема катарзе, када је нешто потпуно обесмишљено и присуствујемо низу историјских бесмислица и неправди, када све, и правне, и политичке, и историјске и психолошке аутопсије неког суда, као мртвог чудовишта дају свој поражавајући закључак бесмисла, онда човеку не остаје више ништа друго до да подвуче црту и направи суму и закључак свега што је било предмет идеолошке борбе или осуде.

Ја сам зато одлучила да из читавог хашког , правног, политичког, геополитичког и психолошког замешатељства оптужби против државе Србије, против једног ратног , тамног доба, против целокупног српског руководства и против једног човека - Војислава Шешеља, извучем само оно што се налази у равни идеја и што ће у виду предвиђања и анализа, остати у даљој историји.

Било да се неко слаже са ставовима Војислава Шешеља или не, било да је његов политички противник или да је његов присталица, било да му се допада Шешељев политички стил борбе или не допада, сваки поштен човек мора да призна да су се одређена запажања Војислава Шешеља од осамдесетих година прошлога века до данас , обистинила на штету Срба и на штету читаве Југославије. То је уједно и једино оно што ће остати записано у историји анализа и што ће се памтити, будући да историја дугорочно памти само тачна предвиђања.
Зато је, како год да се у овом 21. веку заврши суђење Војиславу Шешељу, како год да се заврши тај последњи чин, потребно смирено и рационално дефинисати суштину идеја једног несумњивог интелектуалца, изниклог у проклетим авлијама балканског тамнога вилајета.

Који су то ставови и шта је у њима било политички тачно, а шта погрешно?

Пођимо редом. Још осамдесетих година прошлога века, најважнији сажети ставови Војислава Шешеља, били су:

1. Није никако требало дозволити да Муслимани на Балкану, прецизније на територији бивше Југославије постану нација ( а постали су), односно није требало дозволити да се од једне конфесије вештачки направи нова нација, са свим импликацијама које то политички, економски и геополитички носи.

2. Није смело да се дозволи да се створи аутономија Косова унутар Југославије и Србије, а да се исто таква аутономија не да Српској Крајини у Хрватској. Међутим, управо се ово догодило.

3. Административне границе унутар послератне Југославије, својом историјском конвенционалношћу, али посебно механизмом испуштања из контроле покренутим смрћу Јосипа Броза Тита и ратне генерације која је те границе одржавала, водиле су иминентно и неумитно ка пожару на Балкану који је на крају и избио.

У ова три става, односно анализе, може се у суштини најсажетије сабити све што је Војислав Шешељ годинама заступао или предвиђао, односно говорио.

У чему је дакле грешка или тачност његових предвиђања?

1. Прво предвиђање Војислава Шешеља тврдило је да ће вештачко преформулисање једне конфесије у појам нације, на Балкану изазвати политичку и физичку катастрофу

Од своје докторске дисертације Политичка суштина милитаризма и фашизма, па све до политичких проблема на Факултету са Атифом Пуриватром, Хасаном Сушићем и Омером Ибрахимагићем које је Шешељ назвао «националистима» и «реакционарним панисламистима» осамдесетих година прошлога века, Шешељ је свакако већ тада анализирао и увидео много догађаја које је ваљао ветар историје. Пореклом из Херцеговине, он се сукобио са Бранком Миљушем, секретаром савеза комуниста у Сарајеву. Избачен из Савеза Комуниста 1981., Шешељ Муслимане из Босне и Херцеговине третира као чланове једне конфесије, а никако као нацију или народ . Да ли је ико на овоме могао да му замери?

Јасно је да је дефиниција нације изван религиозних и теократских чинилаца универзална и да само маршалу Титу можемо да захвалимо што је донео ту чудну одлуку да од Срба Муслимана у Босни направи «народ» (који касније чак ни пуковник Гадафи није желео да прихвати као посебан народ).

О овом трагичном феномену на Балкану , који у некој другој географији са другачијом историјом можда уопште не би био трагичан, о феномену претварања једне конфесије (историјским околностима силом наметнуте конфесије) у онтолошко биће новог народа, писали су или сведочили, на један или на други начин, сви значајнији српски писци , од Меше Селимовића, Скендера Куленовића, Бранка Ћопића, до Иве Андрића.

Јосип Броз Тито стварање муслиманске нације од (великим делом лаицизиране) конфесије допушта зато да би учврстио свој положај у покрету Несврстаних који је Југославија тада водила, а у коме се налазило неколико великих муслиманских нација. Међутим, ово је касније послужило у сасвим друге сврхе, односно, послужило је да се пренагласи муслимански карактер Босне која је у ствари била састављена из три групације (православних Срба, Босанаца Муслимана етнички најчешће српског порекла, и Хрвата католика). То је затим послужило да се покаже како је Србија (односно Београд) у току рата деведесетих година прошлога века напала Босну, а заправо Срби, староседеоци из Босне , бранили су у том ужасном братоубилачком рату, своја села и животе.

У граду Сарајеву, који је штампа западних земаља деведесетих година представљала као муслимански опседнути и окупирани град, Срби су, пре него што су одатле отерани Дејтонским споразумом из 1995., сачињавали једну трећину популације. Даље се све у ратном урагану одвијало вртоглавом брзином , а крвави трагови братоубилачког страдања , у паклени круг поново су увукли претешку балканску историју.

2. Друго предвиђање Војислава Шешеља везано је за Косово и Метохију

Војислав Шешељ веома рано упозорава на то да Косово као део српске територије где живи велика албанска заједница, није смело да добије статус аутономне покрајине, а да то исто није добила и српска Крајина, односно Република српска Крајина у Хрватској, где су Срби у Лици и на Кордуну, били тада већинско становништво.

Шешељ је знао да је пројекат Јосипа Броза Тита био управо у томе да ограничи Србе у оквиру Југославије, и да на неки начин угоди Албанцима, како онима у Југославији, тако и онима у Албанији, у циљу да оствари пројекат Балканске федерације «од Црног мора до Трста», који би поред југословенског простора обухватио и Албанце и Бугаре. Сам по себи, овај пројекат могао је и да се оствари и можда би прошао без имало крви, да се управо у промовисању тих циљева нису сударили Јосиф Висатионович Џугашвили Стаљин и Јосип Броз Тито , те на тој подлози раскинули своје политичке односе 1948. године. Политички раскид ове две харизматске личности, осудио је на неки начин даљу судбину ускомешаног Балкана.

3. Треће предвиђање Војислава Шешеља везано је за нужан распад СФР Југославије после смрти Јосипа Броза Тита, Југославије коју су многи од нас, без обзира на вештачки карактер њених административних граница, док су исте те границе имале своје чуваре, сматрали могућом државом и волели је.

Јасно је да су у суштини планови распиривања националних мањина, посебно уз давање статуса нације једној конфесији (чак у време када Ислам на Балкану уопште није био екстреман) сигурно водили распаду заједничке државе, управо онако како је то веома рано видео Војислав Шешељ. Њему се обично приписује мржња према Југославији и политичка жеља да се ова држава распадне, а у суштини , Шешељ је само увидео да ће се то под одређеним околностима нужно догодити и на исто је на време упозоравао.

Војислав Шешељ деведесетих година 20. века предлаже да се југословенска федерација реорганизује у 4 републике: Србију, Македонију, Хрватску и Словенију, како би се смањио надолазећи опасни хаос.

Од времена Шешељеве осуде од стране власти 1984. године којом су доминирале фракције Савеза комуниста, па све до првих година новог југословенског сукоба, све ове три идеје, односно анализе, еволуирале су пратећи реалне догађаје на терену.

У одговору на анкету са парафразом питања Чернишевског Шта да се чини?( 1993.), у једном интервјуу који поново налазимо у делу Демократија и Догма, Војислав Шешељ се изјашњава о две новонастале аутономне покрајине и тврди да их треба укинути. Сетимо се да је због неодобравања Устава из 1974. који је без разлога установио две аутономне покрајине на штету Србије, правни факултет морао да напусти и каснији југословенски председник и српски премијер Војислав Коштуница.

Војислав Шешељ објашњава да је већинско становништво у Војводини српско, а да на Косову прети сепаратизам који ће штетити не само Србији, већ и читавој југословенској федерацији. Он из свега овога извлачи природан закључак да је југословенској федерацији потребно да преформулише 4 реално једнаке Републике : Словенију, Хрватску, Србију и Македонију, а да између Србије и Хрватске треба да се исцрта нова граница која ће водити рачуна о реалним популацијама «на принципу хуманизма и демократије». Укратко , Војислав Шешељ у тренуцима политичких комешања деведесетих година 20. века антиципира распад Југославије и , у почетку, он искључиво предлаже мере да се исти спречи.

Границе које Шешељ тада предлаже, будући да двема Републикама (међу којима није била Србија) дотадашње границе више нису ништа значиле, одговарале су реалним историјским границама живога народа после катастрофа и ратова.
"Те границе исцртао је сам Анте Павелић у току другог светског рата. Исцртао их је српским гробљима, концентрационим логорима, масакрима, јамама. Сматрам да српски народ та гробља ни у ком случају не сме да остави ван граница српске државе(...)», говорио је тада Шешељ, како то Ив Батај пише, слично Морису Баресу у књизи "Земља и мртви".

Војислав Шешељ констатује нужност српског суверенитета и независности у границама које би обухватиле све српске земље. Осим савезног српског дела, Шешељ говори и о Македонији, Црној Гори, Босни, Херцеговини, Дубровнику, Банији, Кордуну, Славонији и Барањи.
Међутим, како су догађаји напредовали, нови из Југославије истргнути сепаратистички ентитети подржани споља добијају обуку и наоружање ( амерички плаћеници улазе у акцију на страни тзв. «хрватских снага» загребачког, а потом хрватско-муслиманског ентитета у Босни, како би обављали операције обавештавања, испоруке оружја и обуке за рачун САД), те тако, потпуно независно од саме Србије , ситуација на Балкану постаје све тежа.

За Монитор , 31 маја 1991. Шешељ каже, оно што му се касније највише замерало, а то је да би Срби требало да се споразумеју са Италијанима и да оживе Лондонски уговор из 1915. године, те да српско-италијанска граница треба да буде постављена на линији Карлобаг-Огулин-Карловац-Вировитица .
Веома важан је још један цитат из интервјуа који је дат за НИ Свет, 17 априла 1993. у коме Шешељ говори о зрелости идеје повезивања српских земаља у две фазе. Прва би била уједињење Републике српске и Републике српске Крајине, а ово би требало да се догоди одмах, јер је у питању живот или смрт за обе а посебно за ову последњу. Друга фаза би била уједињење овакве државе у савезну републику Југославију у облику посебне федералне јединице.

У време ових Шешељевих анализа, Србија је смрвљена драстичним економским и политичким ембаргом ( 8 новембра 1991. уведене су санкције против Југославије, а затим задржане само против Србије. 30. маја 1992. од стране савета безбедности Уједињених Нација – уведен је тотални енергетскии и ваздушни ембарго) и оптужена је за све драме на Балакану иако се она није ни од кога сепаратистички одвојила, односно она није узроковала насталу ситуацију. Тзв. интернационална заједница,односно пре свега англосаксонско и немачко руководство повлаче главне конце у одлучивању о изолацији Србије.

И као што то обично бива у потпуно пропалој и неукој психологији "мирнодопског запада", ствара се психолошки контра-ефекат и Срби свих политичких убеђења уједињују се у отпору осећајући да је агресија на њих неоправдана.

У том тренутку Војислав Шешељ говори о уједињењу српских земаља које се словеначким и хрватским сепаратизмом (25 јуна 1991) , а затим и босанским (29 фебруара-1 марта 1992.), de facto већ десило.

Неизоставно треба увек подсетити и на то да су на овим деловима Хрватске и Босне, Срби живели одавно, али да су били стравично масакрирани у току другог светског рата. Изјаве Војислава Шешеља тако су само пратиле реалне догађаје српског становништва које је већ само почело да се организује у покрет отпора на територијама где је страдало од Павелићевих Усташа у другом светском рату.

Неко може да се руга чињеници да на почетку 21. века, у ери глобализације, има гласова који желе да обнове нацију и суверену и независну државу. Али, шта желе суверенисти и присталице националне независности који су на гласању за нацрт технократског устава европске уније гласали «НЕ» будући да су у њему препознали продужетак зависности од спољне политике САД?

Зар је потребно много мудрости да би се рекло ко данас води све економске ратове света и да је заправо жеља за независношћу од таквих сила , у ствари, просто жеља да се избегну бесконачни капиталистички ратови?

Србија је била експеримент тзв «коерзитивне дипломатије» по речима које је употребљавала Мадлен Олбрајт, односно економског исцрпљивања ембаргом , а потом стравичним и криминалним ратним борбеним дејствима.

Али, оно најважније и оно што треба увек понављати, јесте да су присталице Европске Уније преурањеним признавањем словеначке и хрватске сецесије разбили једну државу Југославију да би створили 5, 6 нових вампирских државица, у време када ти исти у Европи желе да се уједине у једну јединствену и велику државу.

Војиславу Шешељу се све ово данас ставља на терет и у кривицу . Стављају му се на терет у суштини ове три анализе и ова три потпуно остварена предвиђања. Остало је углавном политички фолклор, декор или барок његове ратне реторике. Али, суштина свих оптужби јесу та три догађаја која је Шешељ давно, познавајући историју ове географије, јасно наслутио.

Зар је он крив што је све то већ осамдесетих, а касније и деведесетих година прошлога века , осетивши архетипско понављање прошлости, немило предвидео?

Ако данас, дакле, после завршног чина суђења, у Процесу и Замку одлуче да убију коњаника који је само временом погађао лоше вести, онда је важно да се још једном сетимо онога што је он заступао и говорио.

Историја ће те речи упамтити, управо зато јер су се све три Шешељеве црне слутње на вековној рани ропског, али и хајдучког, ускочког Балкана, дословце оствариле.
"Требало би да постоји наука о недаћама. Људима су потребна тешка времена и угњетавање да би развили своје психичке мишиће."
/ Из Сабраних изрека Муад' Диба' принцезе Ирулан / "ДИНА" - Френк Херберт
Корисников грб
Svetovid
Site Admin
 
Поруке: 10653
Придружен: Сре Сеп 23, 2009 12:09 pm
Место: Свет вила и змајева

Re: Ви мојој бесмртној души не можете ништа

Порукаод Feniks308 » Пет Дец 11, 2009 5:03 pm

Јели Световиде, за шта је сад оптужен, за вређање и непоштовање суда или нешто друго..... :vitez4
Рани сина пак шаљи на војску,
Србија се умирит не може!

Стојте, галије царске!
Спутајте крме моћне,
Газите тихим ходом!
Опело гордо држим у доба језе ноћне
Над овом светом водом.
Корисников грб
Feniks308
 
Поруке: 21
Придружен: Сре Дец 09, 2009 3:04 pm

Re: Ви мојој бесмртној души не можете ништа

Порукаод Svetovid » Суб Дец 12, 2009 11:07 am

Да куцнем о дрво тренутно низашта... редовно суђење се наставља у јануару и ДајБоже да га на лето видимо у Србији.
:detel
Пружати отпор глобализму без Шешеља је исто као и борити се против Сауронових хорди без помоћи Гандалфа....тј. Саурон никада не би био побеђен да Гандалф није ослобођен из куле Изенгарда.. бар тако ја доживљавам архетипске слике код Толкина. Потребан је "чаробњак" да покрене нацију. А ко је ту Саруман знаш и сам. :detel
"Требало би да постоји наука о недаћама. Људима су потребна тешка времена и угњетавање да би развили своје психичке мишиће."
/ Из Сабраних изрека Муад' Диба' принцезе Ирулан / "ДИНА" - Френк Херберт
Корисников грб
Svetovid
Site Admin
 
Поруке: 10653
Придружен: Сре Сеп 23, 2009 12:09 pm
Место: Свет вила и змајева

Re: Ви мојој бесмртној души не можете ништа

Порукаод Svetovid » Пон Јан 04, 2010 2:35 pm

"Требало би да постоји наука о недаћама. Људима су потребна тешка времена и угњетавање да би развили своје психичке мишиће."
/ Из Сабраних изрека Муад' Диба' принцезе Ирулан / "ДИНА" - Френк Херберт
Корисников грб
Svetovid
Site Admin
 
Поруке: 10653
Придружен: Сре Сеп 23, 2009 12:09 pm
Место: Свет вила и змајева

Re: Ви мојој бесмртној души не можете ништа

Порукаод Evropljanin » Суб Јан 09, 2010 4:28 am

njemu je lepo tamo, svadja se sa tuzilastvom, ima direktan prenos, neguje svoj egoizam.

Ako vam se toliko svidja Seselj udajte se za njega pa idite na medeni mesec u Belorusiju ili Kubu.

Plemenski nacionalizmi polako nestaju.

Jedini prihvatljiv nacionalizam bice evropski. Zivi bili pa videli.
"Trebinjca Gorana Aleksića ubijaju Srbi jer je branio komšiju muslimana. Beograđanin - Sarajlija Jovan Divjak nije otišao na Pale, odakle je granatirano Sarajevo, nego je ostao u Sarajevu i branio svoj grad. On je, zbog toga, izdajnik i zločinac za mnoge Srbe koji ljudsku i nacionalnu etiku nisu učili od Marka Miljanova nego od Slobodana Miloševića. "

Vuk Drašković

Predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković upozorio je, povodom 20. godišnjice devetomartovskih demonstracija u Beogradu, da se "povampiruje" duh nacionalizma koji Srbiju "slabi i sramoti i svađa je sa susedima i demokratskim svetom".
Корисников грб
Evropljanin
 
Поруке: 260
Придружен: Пет Јан 08, 2010 12:35 pm

Следећа

Повратак на СТРАТЕГИЈЕ - Висока политика, идеје, идеологије

Ко је на вези

Корисника прегледа овај форум: Нема регистрованих корисника и 3 госта