Срби вс Албанци - зашто Албанци побеђују?

национализам, мондијализам, глобализам, тоталитаризам, патриотизам, антиглобалистички фронт, Америка, Русија, НАТО, ММФ, Светска Банка, мали народи и светске силе, Белорусија, Иран, Венецуела, Вредносни систем, Поуке историје, Аутентични и нови митови

Срби вс Албанци - зашто Албанци побеђују?

Порукаод Svetovid » Суб Јул 30, 2011 6:50 pm

У реду, Албанци имају подршку Америке, ЕУ, НАТО-а, имају раширену мрежу за трговину дрогом дуж целе Европе.
То сви знамо.
:kafa
Али погледајмо и неке ствари које не зависе од страног фактора.

1. Албанци су много млађа нација, са великим процентом деце и младих у популацији.
Срби су стара нација која постепено изумире.

2. Албанци су много мање под утицајем западњачког начина живота.
Срби су зависни од западног начина живота, нарочито омладина.

3. Албанци су прилагођени животу у тешким условима
Срби су размажени.

:izvol :kuler
"Требало би да постоји наука о недаћама. Људима су потребна тешка времена и угњетавање да би развили своје психичке мишиће."
/ Из Сабраних изрека Муад' Диба' принцезе Ирулан / "ДИНА" - Френк Херберт
Корисников грб
Svetovid
Site Admin
 
Поруке: 10653
Придружен: Сре Сеп 23, 2009 12:09 pm
Место: Свет вила и змајева

Re: Срби вс Албанци - зашто Албанци побеђују?

Порукаод Svetovid » Нед Сеп 22, 2013 8:51 pm

Друштво

Србија и „Политика” пре једног века

Први албански напади на српску државу

Пре тачно сто година, септембра 1913. на тадашњој српско-албанској граници избио је велики оружани сукоб, о којем је „Политика” детаљно извештавала

Слика„Организоване арнаутске чете настављају свој рад на ремећењу државног живота у српским новим крајевима и уништавању хришћанског становништва. Главни напад разбојника управљен је на Дебар и јужни део западне српске границе, на места која су од главних војничких центара одвојена тешко проходним планинама исто колико и километарском раздаљином.”

Из овог чланка објављеног у „Политици” пре тачно једног века, 22. септембра (9. по јулијанском календару) 1913. године, лако се може закључити да се у новоприпојеним крајевима Краљевине Србије нешто крупно дешавало.

И, заиста, само две недеље од прогласа краља Петра о присаједињењу нових крајева Србији, у њеним југозападним областима почели су немири, који су за српску државу представљали ново, озбиљно искушење. Они су били последица замршених српско-албанских односа, које су и тада оптерећивали многобројни проблеми, али и интереса великих сила, пре свих Аустроугарске да дестабилизује ово подручје. О чему је у ствари била реч?

– Још пре краја балканских ратова, на конференцији у Лондону била је установљена североисточна граница Албаније. Али, она није била обележена на терену, због чега је Србија дуго оклевала да пре доласка контролне комисије с ње повуче трупе.

Када је под међународним притиском то ипак учинила, албанска влада је под снажним аустроугарским утицајем то искористила да из три правца упадне на српску територију. Тим одредима командовали су страни официри, што указује на то да је иза свега стајала Аустроугарска.

Циљ акције био је да се изазову нереди, да се упад представи као побуна домаћег, албанског становништва, а дрски режим окарактерише као тирански, те да се гранични спор реши на штету Србије – објашњава Милош Јагодић, професор историје српског народа у новом веку на Катедри за историју Филозофског факултета у Београду.

Одреди из Албаније упали су у Дебарски и Призренски округ у области у којима су после повлачења остале само мање јединице српске војске. Зато им је пошло за руком да освоје Дебар, Стругу и Охрид и стигну до улаза у Призрен, где су заустављени.

О томе је „Политика” од 10. септембра овако известила:

„Ситуација на српско-албанској граници много је критичнија него што се у први мах мислило. Арнаути су у великим масама сунули на нашу територију и наше трупе, малобројне и изненађене морале су се повући. Ми смо већ јуче саопштили да су Арнаути заузели Дебар. Има их преко шест хиљада, а предводили су их страни официри, чија народност још није утврђена.”

После првог изненађења уследио је одлучан одговор државе. Мобилисане су трупе, јачине две дивизије, у „новим крајевима” проглашено је ратно стање, донета је Уредба о јавној безбедности. До друге половине октобра српска војска ослободила је цео Призренски и Дебарски округ, а потом је, како би се до доласка међународне контролне комисије спречили нови упади, ушла на територију Албаније. То је крајем октобра замало довело до рата са Аустроугарском.

– Желећи да спрече нове упаде, Пашић и цео државни врх одолевали су притисцима и одбијали да пре доласка комисије повуку трупе из Албаније. Али, Аустроугарска је убрзо Србији упутила ултиматум да у року од осам дана повуче трупе, претећи да ће нам у супротном објавити рат. Настојећи да избегне нових конфликт, тим пре што су то тражиле и остале силе, српска војска се потом повукла из Албаније – објашњава Милош Јагодић.

Ситуација „на терену” се ускоро ипак примирила, али су последице упада биле вишеструке. Страдало је много људи – и хришћана и муслимана, дошло је до дестабилизације овог подручја, аустрофилска влада у Валони могла се пред сународницима представити као „патриотска”, али је одређену корист, према речима нашег саговорника, имала и Краљевина Србија.

Наиме, становништво ових области, под снажним утиском свега што се догодило, није се више бунило, а њихове вође су настојале да имају што боље односе са властима. То је, између осталог, помогло и српској војци да се током Првог светског рата преко тих крајева безбедније повуче према савезницима.

Ваља напоменути да, иако дотад највећи, ово није био и први српско-албански сукоб. Током читавог 19. века у Кнежевину (потоњу) Краљевину Србију било је упада наоружаних трупа из делова Османског царства насељеног Албанцима, а нарочито јак упад догодио се 1879, само годину дана пошто је Србија на Берлинском конгресу призната као самостална држава.

Само до границе....

Јавност у Србији тих дана пажљиво је пратила вести из иностранства, знајући да ће решавање и овог питања умногоме зависити од интереса великих сила. Тако је „Политика”, која је служила као један од главних извора информација, у броју од 28. септембра између осталог објавила:

„У једном извештају из Рима ’Нова слободна преса’ јавља да су Талијанска и Аустријска влада одговориле на ноту српске владе. „У одговору су”, вели се даље, „обе владе саветовале Србији да се задржи на одбрани границе, јер би прелазак исте могао да доведе до озбиљних сукоба.”

Желели договор са Албанцима

Са простора Косовског вилајета, од Берлинског конгреса (1878) до балканских ратова (1912) иселило се, према процени Милоша Јагодића, око сто хиљада Срба. То је био резултат сталних пљачки, убистава и других врста притисака и насиља.

Он је у књизи „Нови крајеви Србије 1912–1915” (издање Филозофског факултета) изнео и податке о броју становника, на основу пописа који је, по наредби Врховне команда српске војске, у „новим крајевима” обављен фебруара и марта 1913. године.

Тако су, на основу пописа рађеног „од куће до куће”, у Приштинском округу Срби чинили 20,6, Албанци 64,1, а Турци 9,5 одсто становника. У Призренском округу (који је обухватао и неке делове данашње Албаније) Срби су чинили 14,7, Албанци 51,3, Турци 10,4, а „муслимани српског језика” 21,6 одсто становника.

У Митровачком срезу, делу Новопазарског округа, Срби су чинили 45,2, Албанци 20,9, а „муслимани српског језика” 33 одсто становника. У Приштинском округу укупно је било 240.209, а у Призренском 227.425 становника.

– Овај попис показује да је становништво Косовског вилајета било веома хетерогено, с тим да су Срби, услед притисака који су над њима у претходним деценијама спровођени, били у мањини. Чињеница да је попис обављен почетком 1913, док је Други балкански рат још трајао, показује, међутим, још нешто – да српска влада није имала намеру да протера Албанце и остало становништво исламске вероисповести, то јест да етнички очисти ово подручје. Јер, да је имала такве планове Србија је 1912. могла да их спроведе, током или непосредно после ратних операција. Србија је, напротив, свима који су тамо живели гарантовала сва грађанска права и слободе, а Пашић је на све начине настојао и да различитим мерама Албанце придобије као савезнике – указује Јагодић.

Јован Гајић
објављено: 22/09/2013
"Требало би да постоји наука о недаћама. Људима су потребна тешка времена и угњетавање да би развили своје психичке мишиће."
/ Из Сабраних изрека Муад' Диба' принцезе Ирулан / "ДИНА" - Френк Херберт
Корисников грб
Svetovid
Site Admin
 
Поруке: 10653
Придружен: Сре Сеп 23, 2009 12:09 pm
Место: Свет вила и змајева

Re: Срби вс Албанци - зашто Албанци побеђују?

Порукаод Tatzelwurm » Нед Сеп 22, 2013 9:27 pm

1. Албанци су много млађа нација, са великим процентом деце и младих у популацији.
Срби су стара нација која постепено изумире.


Чудно , они за себе кажу да су Илири и да су одувек били овде. Дакле , они имају комплекс високе нације индетично као домаћи небески Срби са звезде Сербиус , пардон Сириус.. :lujk

2. Албанци су много мање под утицајем западњачког начина живота.
Срби су зависни од западног начина живота, нарочито омладина.


Илити , много ,али много примитивнији су од нас. Хвала Боговима да је тако ,али шта ћеш то често иде уз напредак нарочито када су у питању крађе туђих територија , фалцифкиковање историје , паљење цркава , скрнављење гробова и слично. Таквих је пун Блиских исток и где год ислам дође-Ислам и Насиље то ти је као Бурек и Јогурт. Оно можеш да једеш бурек без јогурта као европски хришћани ,али није то то ,али видим да постоје случајеви који још жале за Јогуртом.

3. Албанци су прилагођени животу у тешким условима
Срби су размажени.


Зависи где! У космополитском граду као што је Београд ДА , али што је мање место све смо мање размаженији , јер то сигурно не бих рекао за моје рођаке. Напротив , ја сам много ,али много размажен у односу на њих. Размаженост иде под руку са богатсвом ,али и са утицајем околиних вршњака и средине. Велики проценат градске деце јесте размажено и невољно за било какав рад , зато нам је друштво онакво какво јесте.


4. Да Албанци немају свог Кума САД-а не би се они тако понашали. Кукавице су они ,али паметне кукавице које чекају и чекају и на крају дочекају док Срби срљају главом кроз и иду грлом у јагоде.

5. Албанци се множе као зечеви! Треба ли ти јаче оружје у освајању "миц и по миц" нове територије НЕМА ГА!Ђ

6. Албанци су организовани! Другим речима имају колективну свест за разлику од Срба који су у лоповлуку гори и од Немаца. То можда има везе са исламом пошто говоримо о Косову ,али генерално Албанци су и муслимани , и католици и православци. Док Ми Срби вртимо у глави ЈА САМ СРБИН! ЈА САМ ПРАВОСЛАВАЦ! ЗАШТО НЕ БИ БИЛИ САМО СРБИ И НА ТО СЕ ПОНОСИЛИ? Е , па видите то је ЗДРАВ VS БОЛЕСТАН НАЦИОНАЛИЗАМ!

7. У складу са тачком 6: Албанци су НАЦИОНАЛИСТИ СВИ ОД РЕДА ,ШТО ПОТАЈНО ШТО ЈАВНО ШТО ЕКСТРЕМИСТИЧКИ ,АЛИ ДА НАЦИОНАЛИСТИ СУ И ТО ПРАВИ ЗА РАЗЛИКУ ОД НАС СРБАЉА!
There comes a time when you look into the mirror and what you see is all you will ever see. And you accept it, or your kill yourself. Or you stop looking in mirrors."
LIBERUM VEL I MORTE
"There is no conflict between the ideal of religion and the ideal of science, but science is opposed to theological dogmas because science is founded on fact." -Nikola Tesla
"They who can give up essential liberty to obtain a little temporary safety deserve neither liberty nor safety"-Benjamin Franklin
.˙. .˙. .˙. .˙. .˙. 爻 .˙. .˙. .˙. .˙. .˙.
THE SOURCE OF MY MAGICK IS LOVE. WHO IS THE SOURCE OF LOVE?
Корисников грб
Tatzelwurm
 
Поруке: 1549
Придружен: Пон Мај 16, 2011 11:39 am
Место: Обилазим свет и гледам шта се ради...

Re: Срби вс Албанци - зашто Албанци побеђују?

Порукаод Griz Lee » Пон Сеп 23, 2013 12:40 pm

Зависи где! У космополитском граду као што је Београд ДА , али што је мање место све смо мање размаженији , јер то сигурно не бих рекао за моје рођаке. Напротив , ја сам много ,али много размажен у односу на њих. Размаженост иде под руку са богатсвом ,али и са утицајем околиних вршњака и средине. Велики проценат градске деце јесте размажено и невољно за било какав рад , зато нам је друштво онакво какво јесте.


Са овиме се слажем ,не могу се тек тако генерализовати неке ствари. Код Србина највећи циљ му је у животу како зајебати државу и онда је баја ,ваљда нам је то у генима још од Турака.

4. Да Албанци немају свог Кума САД-а не би се они тако понашали. Кукавице су они ,али паметне кукавице које чекају и чекају и на крају дочекају док Срби срљају главом кроз и иду грлом у јагоде.


За сад ,док им тако одговара,али лако они преокрећу ситуације и таквим су могућностима,ја мислим да велике силе намерно држе ове просторе под тензијом да би лакше могле да управљају појединима(мислим генерално на народе на овим просторима).

5. Албанци се множе као зечеви! Треба ли ти јаче оружје у освајању "миц и по миц" нове територије НЕМА ГА!Ђ


Па кад би имали тачан попис да видимо ово ,ја сам негде чуо да их има много мање на Косову због последица осиромашеног уранијума који је бацан на Косову,велики је проценат умирања од рака доле а и Шиптари се не престано исељавају са Косова услед лошег живота ,беспарица,незапосленост,велика стопа криминала ,кажу да се свака друга породица ради неки криминални бизнис да би опстала.

6. Албанци су организовани! Другим речима имају колективну свест за разлику од Срба који су у лоповлуку гори и од Немаца. То можда има везе са исламом пошто говоримо о Косову ,али генерално Албанци су и муслимани , и католици и православци. Док Ми Срби вртимо у глави ЈА САМ СРБИН! ЈА САМ ПРАВОСЛАВАЦ! ЗАШТО НЕ БИ БИЛИ САМО СРБИ И НА ТО СЕ ПОНОСИЛИ? Е , па видите то је ЗДРАВ VS БОЛЕСТАН НАЦИОНАЛИЗАМ!


Не бих баш рекао да су толико организовани колико су необразовани па је лако управљати са њима,даш им паре и неког кога ће да мрзе и то ти је то,не занима их ништа друго.

7. У складу са тачком 6: Албанци су НАЦИОНАЛИСТИ СВИ ОД РЕДА ,ШТО ПОТАЈНО ШТО ЈАВНО ШТО ЕКСТРЕМИСТИЧКИ ,АЛИ ДА НАЦИОНАЛИСТИ СУ И ТО ПРАВИ ЗА РАЗЛИКУ ОД НАС СРБАЉА!


Националисти? На основу чега могу бити? Ни они сами не знају шта су.Заправуо никад нисам ни упознао толико Шиптара да би могао тако нешто да закључим а из прича сам увек чуо да их само занимају паре па се тако и не либе да раде макар и са Србима да би згрнули неке новце. Док у Србији људи не знају шта је нацонализам,мисле да је нека бабарога... :detel
„Није страшно ако човек остане сам против свих”, говорио ми је Драгош, осмехнут. „Тачно је да историју пишу победници, али историју стварају идеје ,поражених’: најзначајнија учења и мисли у трезору Европљана исписали су велики губитници, од Платона и Јулијана Императора, преко Дантеа, Де Местра, Доносо Кортеса, Ничеа и Достојевског, до Еволе, Карла Шмита, Јингера, Хајдегера и Црњанског. Списи мислилаца и писаца победника су безнадежно плитки, безначајни и досадни.”

"Наше ће сјене ходати по Бечу,лутати по двору,плашити господу'' Гаврило Принцип
Корисников грб
Griz Lee
 
Поруке: 633
Придружен: Чет Јан 17, 2013 8:09 pm
Место: Србија

Re: Срби вс Албанци - зашто Албанци побеђују?

Порукаод Griz Lee » Пон Сеп 23, 2013 12:50 pm

Запад нуди Србији „просперитет“ у савезу са Албанијом

Београд – Ових дана смо сведоци медијског промовисања контроверзне идеје коју је покренуо црногорски министар иностраних послова Лукшић, а коју су подржали европски званичници, међу којима и високи комесар за проширење Европске уније Штефан Филе. Ради се иницијативи да се формира нека врста савеза шест западнобалканских земаља, које би имале заједничку парламентарну скупштину. Читава поменута иницијатива донекле подсећа на ранију идеју о некаквом албанском Бенелуксу, због чега се чини да се Србији под фирмом међусуседске сарадње и припреме за улазак у Европску унију – заправо нуди учешће у изради великоалбанског пројекта и прикључење НАТО пакту.

Наиме, како се наводи, у том замишљеном балканском савезу под називом „Балканска шесторка“ или скраћено Г6, требало би да се нађу Албанија, „Косово“, Македонија, Црна Гора, БиХ и Србија. Такође, кроз медије се најављује да би лидери поменутих земаља, укључујући и окупиране територије , требало да се ускоро састану да би водили разговоре о оснивању парламентарне скупштине западног Балкана, те о другим заједничким корацима.

О томе шта је крајњи циљ ове иницијативе која је већ добила подршку Европске уније, писао је недавно и београдски дневни лист „Курир“, који је констатовао следеће – „Запад формира Г6 на Балкану да би направио рампу за Русију“, и додао да та западна иницијатива има намеру да спречи руске инвестиције у области енергетике на Балканском полуострву, те закључио да такву идеју подржава и Турска, јер би се на тај начин учврстила Зелена трансверзала, односно подручја на Балкану са муслиманском већином.

Иако у самој Србији нема озбиљнијих реакција на овај предлог, у једном од ретких осврта на њега, функционерка Дачићеве партије га је упоредила са паналбанским Бенелуксом и оценила добрим за будућност, али засад нереалним. Међутим, да Србија ипак учествује у разговорима на ту тему, потврђује регионални скуп у Будви овог лета, који је имао управо такав радни наслов, а звао се Западнобалканска шесторка. Осим тога, већ су одржане заједничке седнице са владама неких од земаља из те групе, а у плану су сличне седнице и са другим земљама из наведене шесторке.

Свакако, поставља се велико питање колико би Србији било у интересу да се евентуално одазове слаткоречивом позиву за обједињавање које само на први поглед личи на нову југословенску интеграцију, с обзиром да у његовој суштини лежи очигледно нешто друго, што се може описати као хомогенизација албанских простора и тихо увлачење у евроатлантске структуре.

Углавном се сви независни аналитичари слажу у оцени да оваква иницијатива, пре свега због негативних искустава у прошлости, нема никаквих изгледа за било какав успех, односно да је то пројекат који је у старту осуђен на пропаст. Иначе, ако би већ Србија требало да размишља о укључивању у шире интеграције такве врсте, онда би вероватно најлогичније било да партнере потражи пре свега међу онима који подржавају њен суверенитет и идентитет, јер су то основни предуслови за напредак на свим пољима. Међутим, ваљда је свима јасно да такви партнери за Србију ипак нису ни Албанија, ни самопроглашено Косово. Како ствари стоје, такве партнере је могуће наћи само на крајњем истоку Европе.

Ратко Паић / Глас Русије
„Није страшно ако човек остане сам против свих”, говорио ми је Драгош, осмехнут. „Тачно је да историју пишу победници, али историју стварају идеје ,поражених’: најзначајнија учења и мисли у трезору Европљана исписали су велики губитници, од Платона и Јулијана Императора, преко Дантеа, Де Местра, Доносо Кортеса, Ничеа и Достојевског, до Еволе, Карла Шмита, Јингера, Хајдегера и Црњанског. Списи мислилаца и писаца победника су безнадежно плитки, безначајни и досадни.”

"Наше ће сјене ходати по Бечу,лутати по двору,плашити господу'' Гаврило Принцип
Корисников грб
Griz Lee
 
Поруке: 633
Придружен: Чет Јан 17, 2013 8:09 pm
Место: Србија

Re: Срби вс Албанци - зашто Албанци побеђују?

Порукаод Tatzelwurm » Пон Сеп 23, 2013 1:08 pm

За сад ,док им тако одговара,али лако они преокрећу ситуације и таквим су могућностима,ја мислим да велике силе намерно држе ове просторе под тензијом да би лакше могле да управљају појединима(мислим генерално на народе на овим просторима).


Управљају још они нас још онда онда када су нам разбили СФРЈ , јер ипак била је она велики залогај за њихова уста. :kafa

Па кад би имали тачан попис да видимо ово ,ја сам негде чуо да их има много мање на Косову због последица осиромашеног уранијума који је бацан на Косову,велики је проценат умирања од рака доле а и Шиптари се не престано исељавају са Косова услед лошег живота ,беспарица,незапосленост,велика стопа криминала ,кажу да се свака друга породица ради неки криминални бизнис да би опстала.


Неке користи да и ми имамо од Амера , видиш још ће на крају испасти да су их њихови вољени Американци отереали са Космета са својим милосрдним бомбама... :hoho :opaki Реци ми колико има просечна српска породица чланова ,а колико албанска? Срби су нација која полако изумире јер ми уместо да имамо бар минум троје деце ми имамо двоје или једно , као да нас има годзиларди. Бела куга је оно што заиста уништава Србију и да то нема никакве везе са LGBT популацијом као што неки лупетају ту глупост (да се ови рекламирају не би ни знап да постоје ,али зато када би неког ухватио да ти то каже у лице пребио би га као вола у купусу ,а за њих ова наша држава била би као затвор који нема решетке) , већ искључиво због тога што смо ми говеда! Ми Срби увек као по обичају окривљејемо неког другог за наше неуспехе и недаћа. Дакле , да бисмо свој број повећали морамо да имамо мим троје или четворо деце! Са двоје одржавамо ситуацију на 0 ,али са једном рачунај као да си данас хладнокрвно убио једног човека.

Националисти? На основу чега могу бити?


Албанци воле свој народ. Дирнеш ли их мало имају сви да скоче на ноге! А , ми? Шта ме брига! То се мене не дотиче! Дакле признали ми то или не ми Срби се понашамо као прави западњаци ,иако нам је Запад веома мрзак!
There comes a time when you look into the mirror and what you see is all you will ever see. And you accept it, or your kill yourself. Or you stop looking in mirrors."
LIBERUM VEL I MORTE
"There is no conflict between the ideal of religion and the ideal of science, but science is opposed to theological dogmas because science is founded on fact." -Nikola Tesla
"They who can give up essential liberty to obtain a little temporary safety deserve neither liberty nor safety"-Benjamin Franklin
.˙. .˙. .˙. .˙. .˙. 爻 .˙. .˙. .˙. .˙. .˙.
THE SOURCE OF MY MAGICK IS LOVE. WHO IS THE SOURCE OF LOVE?
Корисников грб
Tatzelwurm
 
Поруке: 1549
Придружен: Пон Мај 16, 2011 11:39 am
Место: Обилазим свет и гледам шта се ради...

Re: Срби вс Албанци - зашто Албанци побеђују?

Порукаод wild colonial » Чет Нов 07, 2013 9:20 pm

http://www.youtube.com/watch?v=TYCF8ABACvU


Albania wants Syrian chemical poison
Passion is the element in which we live; without it, we hardly vegetate.
--Lord Byron
wild colonial
 
Поруке: 786
Придружен: Пет Дец 04, 2009 3:46 pm

Re: Срби вс Албанци - зашто Албанци побеђују?

Порукаод papaja » Пон Нов 11, 2013 1:00 pm

Tatzelwurm пише:Чудно , они за себе кажу да су Илири и да су одувек били овде. Дакле , они имају комплекс високе нације индетично као домаћи небески Срби са звезде Сербиус , пардон Сириус..


Срби немају "комплекс високе нације", Срби јесу висока нација - широкогруд, царствујушчи, универзалистички народ, способан да превазилази уске, локал-патриотске и ситноспоственичке интересе, ствара велике државе и ослобађа и друге народе иако му то није у интересу.

Нас због ових особина управо критикују околни примитивни народи, врло уске, паланачке и рајинске свести, али и домаћи провинцијалци чија је главна филозофија да су Срби један "мали народ" који треба да ћути и да се приклања како ветар дува. Ваљда зато што не разумеју концепт шире заједнице од кућног савета.

А то што неки тврде са су са Сербијуса је ваљда све у складу са теоријом древних астронаута са Histroy channela.

Tatzelwurm пише:Илити , много ,али много примитивнији су од нас. Хвала Боговима да је тако ,али шта ћеш то често иде уз напредак нарочито када су у питању крађе туђих територија , фалцифкиковање историје , паљење цркава , скрнављење гробова и слично. Таквих је пун Блиских исток и где год ислам дође-Ислам и Насиље то ти је као Бурек и Јогурт. Оно можеш да једеш бурек без јогурта као европски хришћани ,али није то то ,али видим да постоје случајеви који још жале за Јогуртом.


Исламски екстремизам продукује сам Запад, Запад је тај који ствара и финансира терористе, почевши од омиљеног нам Миладина Саудијског па надаље. Иначе су за разлику од муслимана католици и протестанти познати по борби за љубав и толеранцију широм својих бивших и садашњих колонија.

Tatzelwurm пише:Велики проценат градске деце јесте размажено и невољно за било какав рад , зато нам је друштво онакво какво јесте.

Нормално да је невољно кад рмбаш за 150 евра, по 36 сати дневно, 7 дана у недељи, непријављен, без права на боловање или одмор. Сваки млади радник је заиста мотивисан за рад у таквим условима, нема шта.

Tatzelwurm пише:Албанци се множе као зечеви! Треба ли ти јаче оружје у освајању "миц и по миц" нове територије НЕМА ГА!

То је мит, и то један лош мит. Знам минимум 50 српских породица са Космета које имају по осморо деце. То је тако на селу. Са друге стране где ја у граду да ставим четворо деце које би хтео да имам? У шпајз? А имајући у виду геренаведене податке о радним условима и плати, чиме да их храним и одгајам, школујем итд.

Tatzelwurm пише:У складу са тачком 6: Албанци су НАЦИОНАЛИСТИ СВИ ОД РЕДА ,ШТО ПОТАЈНО ШТО ЈАВНО ШТО ЕКСТРЕМИСТИЧКИ ,АЛИ ДА НАЦИОНАЛИСТИ СУ И ТО ПРАВИ ЗА РАЗЛИКУ ОД НАС СРБАЉА!

Шиптари нису никакви националисти него екстремни ксенофоби, шовинисти и расисти.

Уосталом национализам није нешто што је иманентно народу као таквом, него је нешто што треба да заговара државна власт, то јест систем, од школе, државних институција до медија.
"...ту бо е[сть] Илурикъ, егоже доходилъ апостолъ Павелъ, ту бо бяша СловІни пІрвІе. ТІмьже СловІньску языку учитель есть Павелъ, отъ негоже языка и мы есме Pусь..."

Повѣсть времяньныхъ лѣтъ (Несторова хроника)

Нико не уноси радикализам у наш народ однекуд са стране. Напротив, он ниче из обичајног права, из целокупне друштвене стварности Србије. И пре свега он ниче из српске породичне задруге... корен српског радикализма лежи у самом народу, у његовим правним појмовима и обичајима. Иза фасаде писаног устава у нашем народу увек постоји неписани устав, заснован на обичају, који мора бити фундамент оног – званичног.
"Српски радикализам",
Одјек, 7. мај 1889.
Корисников грб
papaja
 
Поруке: 165
Придружен: Уто Јул 06, 2010 9:49 pm

Re: Срби вс Албанци - зашто Албанци побеђују?

Порукаод Tatzelwurm » Пон Нов 11, 2013 2:53 pm

papaja пише:
Срби немају "комплекс високе нације", Срби јесу висока нација - широкогруд, царствујушчи, универзалистички народ, способан да превазилази уске, локал-патриотске и ситноспоственичке интересе, ствара велике државе и ослобађа и друге народе иако му то није у интересу.

Нас због ових особина управо критикују околни примитивни народи, врло уске, паланачке и рајинске свести, али и домаћи провинцијалци чија је главна филозофија да су Срби један "мали народ" који треба да ћути и да се приклања како ветар дува. Ваљда зато што не разумеју концепт шире заједнице од кућног савета.

А то што неки тврде са су са Сербијуса је ваљда све у складу са теоријом древних астронаута са Histroy channela.Jeсмо висока нација ,али само у природном смислу речи "висина" :hoho и са тим наша добродушност и све горе поменуте особине немају никакве везе. Ја обично употребљавам израз "комплекс високе нације" ("висина" говорим у негативном смислу те речи ) када неки народ жели да буде нешто што није. Рецимо Срби имају тај комплекс јер на себе гледамо као неки народ који се за нешто пита , гледамо себе на као на неку велику силу која може све около да разбуца ,а истина је да смо гола говна на том пољу. Са друге стране поменути горе народи су свесни своје немоћи ,али би хтели бити неко и нешто ,а заправо су нико и ништа , туга , чемер и јад ; и све остало што си ти лепо горе испискарао у вези паланчким духом који у дотичним народима не да живи већ ужива у благодети идиотлука.

Нисмо са Сириуса већ са Тау Цети као и сви Словени... када већ морам да детаљишем... :kiklpapaja пише:Исламски екстремизам продукује сам Запад, Запад је тај који ствара и финансира терористе, почевши од омиљеног нам Миладина Саудијског па надаље. Иначе су за разлику од муслимана католици и протестанти познати по борби за љубав и толеранцију широм својих бивших и садашњих колонија.


Знаш , јако тешко је створити исламски ектремизам па мора Запад да улаже грдне паре како би доказао своју исправност својих милосрдних бомби... :hoho Не ради се ту о никавом улагању Ислам је такав какав је и наравно морам да споменем да је Алах љубав , милостан и самилостан :kikl , напротив довољно је да креснеш мало шибицу и све има да одлети у ваздух. То је разјарена руља која само чека повод за џихадисање,а то се ислати и њима и Западу. :kafa
Осим ако мислиш да здрав човек може да дође на сред улице и да се разнесе бомбом? :kikl
Дакле Запад само искоришћава будале и ја сам препун поштовања пре ономе што они раде , упркос томе што се не слажем са њиховима методам већ мислим да је то погрешно ,али ипак то за respect. Будале и фанатике свих врста и треба искоришћавати , јер је њихов мозак њихов највећи напријатељ ,а не онај који исти искоришћива за своје циљеве! Дакле , треба их искоришћавати како би слепци прогледали! :kafa

Tatzelwurm пише:Велики проценат градске деце јесте размажено и невољно за било какав рад , зато нам је друштво онакво какво јесте.

Нормално да је невољно кад рмбаш за 150 евра, по 36 сати дневно, 7 дана у недељи, непријављен, без права на боловање или одмор. Сваки млади радник је заиста мотивисан за рад у таквим условима, нема шта.


papaja пише:То је мит, и то један лош мит. Знам минимум 50 српских породица са Космета које имају по осморо деце. То је тако на селу. Са друге стране где ја у граду да ставим четворо деце које би хтео да имам? У шпајз? А имајући у виду геренаведене податке о радним условима и плати, чиме да их храним и одгајам, школујем итд.Где у селу има осморо деце? На Космету? Наравно ,али само на Космету! У остатку Србије ни у селима више нема петоро деце ,а камоли осморо или дванаесторо као што је било некада. Данас све су то минорни случајеви и у селима буди срећан ако се роди и једно дете пошто сви људи одавно отишли у градове.

Па у стан , кућу или већ шта имаш? Четворочлана породица може да живи у једнособном стану са једном платом ,а шесточлана може и у двособном стану. Финасије нису никакав изговор за породицу , е сада друга је ствар ако нису вољан да пружиш жртву па измишљаш разноразне изговоре. :kafa


Tatzelwurm пише:Шиптари нису никакви националисти него екстремни ксенофоби, шовинисти и расисти.

Уосталом национализам није нешто што је иманентно народу као таквом, него је нешто што треба да заговара државна власт, то јест систем, од школе, државних институција до медија.


Па је л' сатиру своје непријатеље или не? Је л' су одлучни у том циљу? Је л' се сви скупе када је неко и најмање национално питање? А , ми Срби прави Европљани ладино јајца и боли нас бриге што изнадајници на власти продају Космет као јефтину робу ,а овамо говоре нећемо да га признамо , а defacto га већ одавно признали. Још само печат да ставе па да и то легализују. :kafa
There comes a time when you look into the mirror and what you see is all you will ever see. And you accept it, or your kill yourself. Or you stop looking in mirrors."
LIBERUM VEL I MORTE
"There is no conflict between the ideal of religion and the ideal of science, but science is opposed to theological dogmas because science is founded on fact." -Nikola Tesla
"They who can give up essential liberty to obtain a little temporary safety deserve neither liberty nor safety"-Benjamin Franklin
.˙. .˙. .˙. .˙. .˙. 爻 .˙. .˙. .˙. .˙. .˙.
THE SOURCE OF MY MAGICK IS LOVE. WHO IS THE SOURCE OF LOVE?
Корисников грб
Tatzelwurm
 
Поруке: 1549
Придружен: Пон Мај 16, 2011 11:39 am
Место: Обилазим свет и гледам шта се ради...

Re: Срби вс Албанци - зашто Албанци побеђују?

Порукаод papaja » Пон Нов 11, 2013 6:16 pm

Tatzelwurm пише:Jeсмо висока нација ,али само у природном смислу речи "висина" :hoho и са тим наша добродушност и све горе поменуте особине немају никакве везе. Ја обично употребљавам израз "комплекс високе нације" ("висина" говорим у негативном смислу те речи ) када неки народ жели да буде нешто што није. Рецимо Срби имају тај комплекс јер на себе гледамо као неки народ који се за нешто пита , гледамо себе на као на неку велику силу која може све около да разбуца ,а истина је да смо гола говна на том пољу. Са друге стране поменути горе народи су свесни своје немоћи ,али би хтели бити неко и нешто ,а заправо су нико и ништа , туга , чемер и јад ; и све остало што си ти лепо горе испискарао у вези паланчким духом који у дотичним народима не да живи већ ужива у благодети идиотлука.

Нисмо са Сириуса већ са Тау Цети као и сви Словени... када већ морам да детаљишем... :kikl


Ако ти себе сматраш, како кажеш, голим говнетом - то је твоја ствар, немам ништа против, само немој и мене да стављаш у исти кош са собом. А ни остатак српског народа, који је народ на куб у односу на све у нашој околини по свим параметрима. Допринос светској култури, науци, раду и уопште стваралаштву је немерљив. И пази овде говорим искључиво о народу а не власти или држави која је у курцу, али то је нека сасвим друга прича.

Ако си неки аутошовиниста - опет твој проблем, ниђе везе што би рекли јекавци, те тако не капирам шта тебе тангира и то што неко тврди да је са Сиријуса или Тау Цетија.

Tatzelwurm пише:Знаш , јако тешко је створити исламски ектремизам па мора Запад да улаже грдне паре како би доказао своју исправност својих милосрдних бомби... :hoho Не ради се ту о никавом улагању Ислам је такав какав је и наравно морам да споменем да је Алах љубав , милостан и самилостан :kikl , напротив довољно је да креснеш мало шибицу и све има да одлети у ваздух. То је разјарена руља која само чека повод за џихадисање,а то се ислати и њима и Западу. :kafa
Осим ако мислиш да здрав човек може да дође на сред улице и да се разнесе бомбом? :kikl
Дакле Запад само искоришћава будале и ја сам препун поштовања пре ономе што они раде , упркос томе што се не слажем са њиховима методам већ мислим да је то погрешно ,али ипак то за respect. Будале и фанатике свих врста и треба искоришћавати , јер је њихов мозак њихов највећи напријатељ ,а не онај који исти искоришћива за своје циљеве! Дакле , треба их искоришћавати како би слепци прогледали! :kafa


Пара врти где бургија неће. Није ствар у томе да постоје екстремисти, него како ти екстремисти долазе у позицију да се нешто питају. Има којекаквих екстремиста и "екстремиста" и у Америци, Енглеској, Немачкој, како то тамо не долазе у позицију да се питају. Ко финансира те екстремисте, одакле паре за бомбе, пушке, нервне гасове, не пада то сине с неба, од Алаха.

Tatzelwurm пише:Где у селу има осморо деце? На Космету? Наравно ,али само на Космету! У остатку Србије ни у селима више нема петоро деце ,а камоли осморо или дванаесторо као што је било некада. Данас све су то минорни случајеви и у селима буди срећан ако се роди и једно дете пошто сви људи одавно отишли у градове.

Па у стан , кућу или већ шта имаш? Четворочлана породица може да живи у једнособном стану са једном платом ,а шесточлана може и у двособном стану. Финасије нису никакав изговор за породицу , е сада друга је ствар ако нису вољан да пружиш жртву па измишљаш разноразне изговоре. :kafa


Ма могу и бушмани да живе у колиби и да лове мравоједе за ручак, није проблем, него се поставља питање квалитета таквог живота. Извини што не делим твој ентузијазам, а верујем ни већина становника Србије да треба да живимо као бичари, сунђери и трепљасте црви а уз то да будемо и велепатриоте, тешко то иде брале, видећеш кад будеш морао да носиш целу породицу на својим леђима за цркавицу, живи ти са 17 чланова породице у картонској кутији па се до миле воље окупљај са осталим картонистима у решавању националних питања, ево ја те подржавам најискреније.
"...ту бо е[сть] Илурикъ, егоже доходилъ апостолъ Павелъ, ту бо бяша СловІни пІрвІе. ТІмьже СловІньску языку учитель есть Павелъ, отъ негоже языка и мы есме Pусь..."

Повѣсть времяньныхъ лѣтъ (Несторова хроника)

Нико не уноси радикализам у наш народ однекуд са стране. Напротив, он ниче из обичајног права, из целокупне друштвене стварности Србије. И пре свега он ниче из српске породичне задруге... корен српског радикализма лежи у самом народу, у његовим правним појмовима и обичајима. Иза фасаде писаног устава у нашем народу увек постоји неписани устав, заснован на обичају, који мора бити фундамент оног – званичног.
"Српски радикализам",
Одјек, 7. мај 1889.
Корисников грб
papaja
 
Поруке: 165
Придружен: Уто Јул 06, 2010 9:49 pm

Следећа

Повратак на СТРАТЕГИЈЕ - Висока политика, идеје, идеологије

Ко је на вези

Корисника прегледа овај форум: Нема регистрованих корисника и 3 госта