Толеранција "сексуалног опредељења"

Избори, дневнополитички догађаји, политичари, политиканти, плакати, маркетинг, обмане, деобе, скупштина, влада, покрајине, општине, предузећа

Толеранција "сексуалног опредељења"

Порукаод князь » Пет Мај 28, 2010 11:24 am

Hrvatska legalizuje incest?
27. maj 2010. | 14:05 | Izvor: Tanjug
Zagreb -- Ako Sabor usvoji izmene Krivičnog zakonika o kojima raspravlja za to određena radna grupa, incest bi u Hrvatskoj mogao biti legalizovan.

Uslov za to bio bi da su obe strane punoletne, da su poslovno sposobne, odnosno pri zdravoj pameti i da su se u to upustile slobodnom voljom.

Trenutno je u Hrvatskoj članom Porodičnog zakona navedeno da brak ne mogu međusobno sklopiti krvni srodnici u pravoj liniji.

Iz opravdanih razloga sud može u vanparničnom postupku dozvoliti sklapanje braka između dece sestara i braće i dece polusestara i polubraće, ali zakonom nisu definisani opravdani razlozi već o njima u svakom pojedinačnom slučaju odlučuje nadležni sud.

Krivični zakonik za osobe koje izvrši polni odnos ili s njim izjednačenu polnu radnju s rođakom po krvi u pravoj liniji, ili s bratom ili sestrom, propisuje novčanu kaznu, ili kaznu zatvora do jedne godine.

Za incest s maloletnikom zakonom je propisana kazna zatvora od šest meseci do pet godina, a za takav odnos s detetom počiniocu preti kazna zatvora od jedne do osam godina.

Hrvatska nije prva zemlja u kojoj se ta ideja razmatra, s obzirom na to da je veći broj zemalja, među njima i onih koje slove kao katoličke - Francuska, Španija ili Portugal, izbacio dobrovoljni incest među punoletnim licima sa spiska krivičnih dela, iako s druge strane ima i onih koje su protiv toga, kao Nemačka.

Za razliku od Francuske, u kojoj je incest bez prisiljavanja i među punoletnim članovima porodice nekažnjiv iz vremena Napoleona, u Nemačkoj, gde je incest krivično delo od 1973. godine, nedavno je usledio pokušaj da se sudskom praksom učini nekažnjivim, ali bez uspeha", ističe predsedavajuća radne grupe Ksenija Turković koja vodi katedru za krivično pravo na Pravnom fakultetu u Zagrebu.

"Ako se brat i sestra koji su punoletni svojom voljom upuste u seksualni odnos, tu nema žrtve koju bi trebalo štititi. Ugrožen je samo javni moral, ali je pitanje treba li zbog toga ljude slati u zatvor", kaže Turkovićeva.

Ona ukazuje i da bi se, ako bi se dobrovoljni incest među punoletnim učinio nekažnjivim, s druge strane propisivala znatno teža kazna za nasilni seksualni čin među bliskim srodnicima, ili ako su žrtve deca.

Psihijatri smatraju da sve to nije jednostavno i da se ne može tretirati kao pravni problem. Pa i kad se radi o punoletnim licima, hronološka starost ne može biti jedini kriterijum nezavisnosti, a čak je između roditelja i deca izvestan psihološki odnos zavisnosti.

Za njih je pod upitnikom da li je neko svojom punoletnošću istovremeno i nezavisan u odluci da stupi u seksualni odnos s roditeljem jer ima mnogo odraslih koji se neće suprotstaviti roditeljima, iako misle drugačije zato što su im mentalno potčinjeni.

Posebno pitanje je stav Katoličke crkve koja je dominantna u Hrvatskoj jer se preko 90 odsto stanovnika na popisu iz 2001. deklarisalo kao rimokatolici.

Katolička crkva u praksi toleriše granične slučajeve incesta, pa se tako mogu ženiti srodnici trećeg stepena, a u nekim slučajevima zabeleženo je i venčavanje braće i sestara od strica, tetke ili ujaka.

S druge strane, crkva se jasno poziva na kanonsko pravo koje, kako kaže, ne može nametnuti državi, ali ga savetuje vernicima, a koje incest smatra teškim grehom koji kvari odnose u porodici i koji se ubraja u grehe protiv dostojanstva braka.

Za Katoličku crkvu su iste težine i slučajevi kad decu i mlade zloupotrebljavaju stariji kojima su povereni na čuvanje i vaspitanje.

Penzionisani grkokatolički sveštenik i novinski komentator Živko Kustić smatra da nekažnjivost od strane države na znači da se to proglašava dobrim i pristojnim delom ili poželjnim ponašanjem.

On podseća da država ne kažnjava zla kao što su preljuba, ili psovanje, jer je procenila da ne bi postigla nikakve rezultate, ali da to ne znači da je nešto od toag proglašeno dobrim.

Da su po kanonskom pravu stvari vrlo jasne, kaže i medijski eksponirani sveštenik iz Like Anđelko Kaćunko, ističući da je delikatno pitanje treba li slati u zatvor odrasle osobe koje po pravilu mogu raditi što žele i da o tome, uz pravnike, treba da se izjasne filozofi, sociolozi i psiholozi.

Pitanje (ne)kažnjivosti određenih kategorija incesta u Hrvatskoj nije od juče jer se o tom pitanju raspravlja nekoliko godina. Ali pitanje je, čak i kad bi se radna grupa složila oko predloga izmena zakona u tom smislu, kad bi se taj predlog našao na dnevnom redu Sabora jer nema nikakvih naznaka o datumima rokovima.

Naime, usvajanje izmena nije nužno zbog prilagođavanja zakona pravnim tekovinama EU čije članice različito tretiraju incest.

Zanimljivo je kako SAD i Australija tretiraju pitanje incesta. U mnogim američkim saveznim državama priznaju se dva različita stepena incesta.

Ozbiljniji "pokriva" najbliže krvno srodstvo kao što su otac i ćerka, majka i sin i brat i sestra, a manje ozbiljna optužba je protiv daljnjih rođaka koji se upuštaju u seksualni odnos, obično do prvih rođaka.

Iako je incest kao takav stigmatizovan u društvu, čak se i ozbiljnija optužba uobičajeno vodi kao najmanje kažnjivi prestup, pa je u državi Njujork maksimalna kazna četiri godine zatvora, dok je manje ozbiljna optužba najčešće samo prestup.

Mnogo zakona o incestu izričito ne zabranjuju seksualni odnos osim vaginalnog odnosa, ili bilo koju seksualnu aktivnost između rođaka istog pola, sve dok nijedna strana nije maloletna, ali to ne znači da društvene ekskomunikacija koja može uslediti nakon takvih aktivnosti nije veća od kazni koje određuje država.

Za razliku od SAD, u Australiji je incest kažnjiv s maksimalnih 25 godina zatvora za seksualni odnos sa detetom, čak i ako je to "dete" starije od 18 godina, a pet godina za manje ozbiljne optužbe kada je reč o bratu, polubratu, sestri ili polusestri.


Геј лезбејски инфо центар саопштио је данас да припадници и припадници геј и лезбејске популације могу конкурисати за професионалне војнике у Војсци Србије.
Та невладина организација наводи да "жели да информише геј-лезбејску популацију у Србији да, за разлику од Америке и многих других држава, могу бити припадници Војске Србије и професионални војници".

У склопу наставка процеса професионализације оружаних снага, Министарство одбране и Војска Србије расписали су конкурс за пријем професионалних војника, који ће трајати до 31. маја, подсећа се у саопштењу.

"Сви геј мушкарци и лезбејке који то желе и испуњавају услове конкурса могу се пријавити, јер Војска Србије не дискриминише кандидате на основу сексуалне оријентације", навео је тај центар.

Геј лезбејски инфо центар је позвао Министарство одбране и Војску Србије да најстрожије санкционише било какво малтретирање и шиканирање припадника оружаних снага на основу сексуалне оријентације.

"Апелујемо да принципе борбе против дискриминације доказују и у пракси, не само у теорији, и учине све да се у Војсци Србије све мањинске групе осећају добродошле", наведено је у саопштењу.


Слика
Војници?
Слика
Професионалци?
Слика
Родољуби?

Словенска хришћанска свест:

Београд
http://www.youtube.com/watch?v=ppXVAocEHSk
http://www.youtube.com/watch?v=dHqGe8zDiTU

Москва
http://www.youtube.com/watch?v=0ikRYOnpaRc

Братислава
http://www.youtube.com/watch?v=zI4Mfmfc3h4

Одличан текст:

Никола Марић

Хомофобија – ненаучни политичко-пропагандни појам

Не доцни Господ с обећањем, као што неки мисле да доцни; него нас дуго трпи, јер неће да ико пропадне но да се сви покају.
Друга саборна посланица св. Апостола Петра 3:9

Овим кратким текстом желим да укажем на неправилно скован, ненаучни појам, на то ко га је измислио, у које сврхе и на крају изводим став, из чињеница представљених, о томе - коме приличи да такав термин користи. У питању је термин – хомофобија.

Корен и основно значење

Етимолошки, кованица је на првом месту, благо речено, проблематична. Хомо на грчком значи истоветан, једнак, а фобија представља најчешће ирационални страх. Тако да би значење било следеће – ирационални страх од истоветних ствари. Пружићемо хомофобији и другу шансу. Наиме, покушаћемо да корен самог термина пронађемо у комбинацији латинског и грчког језика. На латинском хомо значи човек. Дакле, сам термин нема никаквог смисла употребљавати при описивању особа које критички приступају проблему хомосексуалности и аргументовано бране традиционалне породичне вредности. Непримереност се огледа и у томе што се тим термином експлицитно указује на стање менталне поремећености или болести велике групе људи, без икаквог научног дијагностичког процеса, већ само на основу предрасуда и претпоставки.

Појам, његов стваралац, (зло)употреба

Када погледамо боље, увидећемо и узрок тог бесмисла. Налазим за сходно да укажем на то ко је, у које сврхе и када оформио ненаучни термин -хомофобија. Џорџ Вејнберг (George Weinberg, Јеврејин), психолог и „геј“ активиста, је измислио спорни термин 1972. године, поменувши га у својој књизи. Лочигно и по аутоматизму, хомофобија постаје значајно оружје разних сумњивих организација, једног дела хомосексуалаца и њихових савезника. Наравно, поменути су просто одушевљени Џорџовим тенденциозним и субјективним писанијама. Опет, битно је нагласити да је сам Џорџ „геј“ активиста и самим тим идеолошки и политички обојен, на чудан начин. Никако се његов измишљени термин не може узимати као некакав медицински појам, већ искључиво као политичко-пропагандни.

Спорни појам се масовно употребљава како би се означили сви они који се усуде да проговоре нешто у одбрану традиционалних вредности, у одбрану саме породице, оних који се противе легализовању хомосексуалних бракова, усвајању деце од стране истих и тако даље. Дакле, сви они имају ирационални страх од истоветних ствари или од људи? Сви они који мисле различито од пропагатора такозваних „геј“ права бивају етикетирани као психички болесници; као особе које су опседнуте ирационалним страхом према идентичним стварима. Сложићемо се да је ово апсолутно непримерено, надасве погрешно, ненаучно и у корену злонамерно. Колико је познато хомофобија није никада спомињана званично као болест, те стога спорни термин не може бити ни клинички, иако људи који га користе означавају неистомишљенике као клиничке случајеве.

Овај накардни термин данас користе многи, па и они којима то не приличи. Пропаганда је учинила своје. Из свега наведеног, извлачим закључак да термин хомофобија могу користити припадници разних злонамерних „геј“ организација (њима приличи), док су остали који се служе хомофобијом заведени њиховим лажним учењима. Посебно напомињем да се злонамерне „геј“ организације никако не боре за истинска права хомосексуалаца, већ се боре за успостављање новог система вредности и тако само злоупотребљавају несрећне појединце којима је свакако потребна помоћ. Молим све људе, а међу њима и хомосексуалце, да одбаце овај термин као ненаучан, и да тиме учине услугу себи, како би их у друштву више ценили. Такође, имајмо на уму да постоји вероватноћа да је свако ко користи овај термин уствари злонамерни пропагатор, а самим тим и генератор лажи и деструктивац.

Напомена. „Геј“ сам у тексту поставио под знаке навода, зато што је то још једна злоупотреба и искривљење значења речи. Реч геј (која је највероватније француског или германског порекла), преведена са енглеског, има следећа значења: весео, радостан, шаљив, живахан. Тачније, такво значење (уз неке варијације) је било актуелно од XII све до XX века у којем се изворно значење наведене речи све више деформише.

Препуштам вама да изведете коначни закључак, а ја ћу уместо њега да цитирам Димитрија В. Љотића („ЗАКОНИ ЖИВОТА“):

Младост и љубав су вечити. И што лепша младост, то дивнија љубав, то снажнији и већи народ.
Али бестидност, раскалашност и разузданост не само да нису вечити, већ је сигурно да народ, на чијем образу нестаје стида, у чијим се недрима бестидни и разуздани живот рађа - тај народ може сигурно да сматра све то не као знак своје снаге, већ као поуздан знак свог потпуног пропадања.

Будите цели људи, а не половни, и целе жене а не половичне. А цели ћете бити само на тај начин, ако претходно загосподарите духом својим, душом својом, ако тамо реда направите. Ко не може реда направити у својој души, не може га заиста направити ни изван ње.
"Сваки веродостојни Србин мора да се суочи са питањем: да ли би остао непоколебљив и на изгубљеном месту Србства без икакве наде?" - Драгош Калајић
Корисников грб
князь
 
Поруке: 857
Придружен: Нед Нов 15, 2009 8:51 pm

Re: Толеранција "сексуалног опредељења"

Порукаод Апостол » Пет Мај 28, 2010 12:21 pm

СПАСИ БОЖЕ!
БОЖЕ опрости мени,грешном Апостолу!Слика
Корисников грб
Апостол
 
Поруке: 569
Придружен: Уто Мар 02, 2010 11:17 pm
Место: Ужице

Re: Толеранција "сексуалног опредељења"

Порукаод Ognjena Omi » Суб Мај 29, 2010 12:29 am

Ma idi bre!
Ja sam ovde samo zbog spama :hoho
Корисников грб
Ognjena Omi
 
Поруке: 111
Придружен: Пет Мај 07, 2010 3:23 pm

Re: Толеранција "сексуалног опредељења"

Порукаод Hildur » Пон Мај 31, 2010 1:26 pm

moj apostole, mislim da su Bogu miliji gejevi nego mačo likovi koji mlate ženu i decu, vojnici koji siluju u ime svoje otadžbine ili oni koji ubijaju u ime vere :lupa .a što se pedofila tiče, mislim da njih svakako treba streljati ili makar kastrirati. žive me interesuje kako tvoj Bog gleda na one sveštenike koji godinama zlostavljaju decu (a ima ih i među katolicima i među pravoslavcima). tako da ne budi licimeran...
SOL.VERITAS.LUX.
Корисников грб
Hildur
 
Поруке: 297
Придружен: Чет Дец 17, 2009 5:18 pm
Место: Beograd

Re: Толеранција "сексуалног опредељења"

Порукаод князь » Пон Мај 31, 2010 9:16 pm

Хилдур:

О чему ти причаш? Ко је лицимеран?

Ко је Богу милији?

Педери не, јр је њихов блуд неприродан исто колико и педофилија (само носи са собом мање последице). Ко би мушкарца облежао као жену, учинише гадну ствар обојица; да се погубе; крв њихова на њих“ (3. Мој. 20, 13)

"Мачо типови" исто не, јер су гордост и зло према ближњима велики греси.

Ова два војника која си поменуо такође не. Богу су мили Витезови као што су Обилић, Синђелић, мајор Гавриловић или Милан Тепић.

Што се свештеника тиче, Бог све види. Ако се докаже да је свештеник починио блуд у било ком смислу, треба га казнити дупло више него мирјанина. А да би тако нешто било могуће мора постојати савршена веза између Свете Цркве и националне државе.

Иначе, док се ви борите са Богом, ево шта се дешава у Србији:

Скандалозно: У Србији допуштени сексуални односи међу члановима уже породице!

По Кривичном закону из 2005. добровољни секс између пунолетних крвних сродника није кажњиво дело

Док предлог Хрватске да се у тој земљи легализује инцест потреса регион, Срби без страха од кривичног гоњења слободно могу да ступају у сексуалне односе са сестром, мајком, стрицем?! Наиме, Кривични законик из 2005. године добровољни секс између пунолетних крвних сродника не препознаје као кажњиво дело, а једина законска санкција за овакве парове је немогућност да стану пред олтар.

http://www.alo.rs/vesti/27679/Zakon_doz ... u_rodacima
"Сваки веродостојни Србин мора да се суочи са питањем: да ли би остао непоколебљив и на изгубљеном месту Србства без икакве наде?" - Драгош Калајић
Корисников грб
князь
 
Поруке: 857
Придружен: Нед Нов 15, 2009 8:51 pm

Re: Толеранција "сексуалног опредељења"

Порукаод Апостол » Уто Јун 01, 2010 9:10 am

Хвала Књаже рекао си све што треба,а ја само да кажем да осуђујем свако насилништво!
БОЖЕ опрости мени,грешном Апостолу!Слика
Корисников грб
Апостол
 
Поруке: 569
Придружен: Уто Мар 02, 2010 11:17 pm
Место: Ужице

Re: Толеранција "сексуалног опредељења"

Порукаод Hildur » Пет Јун 04, 2010 12:32 pm

ne znam kako možete da stavljate znak jednakosti između pedofilije i homoseksualnosti... Homoseksualci nikom ne čine zlo (osim nekom imaginarnom prirodnom poretku) dok pedofili čine. a kad već potežete problem bele kuge mislim da na to mnogo više utiče ekonomska situacija u našoj zemlji nego nečije seksualno opredeljenje. mladi parovi bi svakako radili na stvaranju potomstva da štogod mogu da obezbede sebi stan ili da nađu stalan posao, što je trenutno gotovo nemoguće...ono što mene nervira jesu ti mačo likovi koje sam spominjala da siluju žene i mlate svoje supruge, a to je isti tip čoveka koji će premlatiti homesksualca ili homoseksualku na ulici jer mu se ne sviđa sa kim ta osoba deli krevet. bila sam zgranuta kada sam videla nekog skinheada koj je zavalio šamar ženi na prvoj Paradi ponosa, toliko da je pala na zemlju. e moj muškarčino... :-?. generalno se radi o grupaciji koja je fizički slabija (gay muškarci su po fizičkoj snazi negde na nivou žena) pa mi je neshvatljivo kako neko može da fizički maltretira nekog slabijeg od sebe, nekog ko ne može da se odbrani. da ne govorim o tome što je jedno svešteno lice potsticalo pomenute skinheade da tuku homoseksualce na Paradi ponosa. ako je on uzoran hrišćanin, bolje je da birate drugu religiju :hoho .
druga je stvar što je parada Ponosa politizovana i što je borba za prava onih sa drugačijim seksualnim opredeljenjem takođe politička stvar.to je ono što mi se ne dopada, a nisam ni za legalizaciju homoseksualnih brakova (dete treba da ima i majku i oca).
SOL.VERITAS.LUX.
Корисников грб
Hildur
 
Поруке: 297
Придружен: Чет Дец 17, 2009 5:18 pm
Место: Beograd

Re: Толеранција "сексуалног опредељења"

Порукаод князь » Нед Јун 06, 2010 6:01 pm

Ајд' овако

Homoseksualci nikom ne čine zlo (osim nekom imaginarnom prirodnom poretku) dok pedofili čine. Homoseksualci nikom ne čine zlo (osim nekom imaginarnom prirodnom poretku) dok pedofili čine.


Као што рекох:
Педери не, јр је њихов блуд неприродан исто колико и педофилија (само носи са собом мање последице). Ко би мушкарца облежао као жену, учинише гадну ствар обојица; да се погубе; крв њихова на њих“ (3. Мој. 20, 13)


a kad već potežete problem bele kuge mislim da na to mnogo više utiče ekonomska situacija u našoj zemlji nego nečije seksualno opredeljenje. mladi parovi bi svakako radili na stvaranju potomstva da štogod mogu da obezbede sebi stan ili da nađu stalan posao, što je trenutno gotovo nemoguće...

Не знам ко је потегао то питање. Наравно да то није проблем педераствујушче мањине него економске ситуације у земљи. И сада, уместо да се свом снагом ради на подстицању младих да имају децу (новчано и морално), власт даје паре за параде умоболних и њихову девијацију представља као нешто сасвим природно и нормално.

bila sam zgranuta kada sam videla nekog skinheada koj je zavalio šamar ženi na prvoj Paradi ponosa, toliko da je pala na zemlju. e moj muškarčino...

Присуствовала си? :kikl Прва парада поноса је прекинута на доста достојанствен начин, е сад, то што неки свуда виде изговор за шамарање и шутирање, то је друга ствар.

da ne govorim o tome što je jedno svešteno lice potsticalo pomenute skinheade da tuku homoseksualce na Paradi ponosa. ako je on uzoran hrišćanin, bolje je da birate drugu religiju


Верујем да циљаш на оца Жарка Гавриловића. Да си мало боље упућена у ситуацију, знала би да он никога није подстицао на насиље.
"Сваки веродостојни Србин мора да се суочи са питањем: да ли би остао непоколебљив и на изгубљеном месту Србства без икакве наде?" - Драгош Калајић
Корисников грб
князь
 
Поруке: 857
Придружен: Нед Нов 15, 2009 8:51 pm

Re: Толеранција "сексуалног опредељења"

Порукаод Svetovid » Нед Јун 06, 2010 6:24 pm

Hildur пише:a kad već potežete problem bele kuge mislim da na to mnogo više utiče ekonomska situacija u našoj zemlji nego nečije seksualno opredeljenje. mladi parovi bi svakako radili na stvaranju potomstva da štogod mogu da obezbede sebi stan ili da nađu stalan posao, što je trenutno gotovo nemoguće...


Нетачно. :kafa
Под санкцијама је било више деце, погледај статистику.
Млади не желе децу јер им то смањује ужитак у животу, а уживање у површним стварима је тренутно владајућа идеологија.
У ту идеологију се уклапа и легализација инцеста.
Јер две пунолетне особе у рођачком односу практикују секс само ради ужитка, а не и ради деце. (то је порука законодавца!)
Само у том случају отпада опасност од рађања деце са две главе и три руке. :kikl
Али опет, по мени није морално и корисно озаконити везу у којој теоријски може да се роди дете са аномалијама.
Без обзира на домете савремене контрацепције.
"Требало би да постоји наука о недаћама. Људима су потребна тешка времена и угњетавање да би развили своје психичке мишиће."
/ Из Сабраних изрека Муад' Диба' принцезе Ирулан / "ДИНА" - Френк Херберт
Корисников грб
Svetovid
Site Admin
 
Поруке: 10653
Придружен: Сре Сеп 23, 2009 12:09 pm
Место: Свет вила и змајева

Re: Толеранција "сексуалног опредељења"

Порукаод kult bezimenog » Нед Јун 06, 2010 7:27 pm

Haha, zgranuti hriscani, klasika. :lol:
Jebiga, nema sta da se zalite na belu kugu i depopulaciju, kad je za vas i najobicniji hetro koitus "greh". Zanjete ono sto ste sami vekovima sejali pa ko vam kriv. :type
kult bezimenog
 
Поруке: 61
Придружен: Нед Мај 09, 2010 2:41 am

Следећа

Повратак на ТАКТИКЕ - Дневна политика

Ко је на вези

Корисника прегледа овај форум: Majestic-12 [Bot] и 2 госта

cron