Исламским фундаментализмом против народа Босне

Индивидуална духовност: Срби православни, Срби католици, Срби мухамеданци, Срби атеисти, Срби других вероисповести, Велики верници, Мали верници, Средњи верници, Неверници, Верска убеђења и осећања, Атеистичка убеђења и осећања, Верска толеранција

Re: Исламским фундаментализмом против народа Босне

Порукаод talican » Уто Дец 11, 2012 2:10 pm

Beograd 10. 12. 2012

Srna

ABiH - Monografija Tuzlanskog korpusa
Pokolj civila slave kao vojnu pobedu!

Drugi tuzlanski korpus tzv. Armije BiH u svojoj monografiji među najveće pobede ubrojao je uništavanje na stotine srpskih sela, kao i ubistvo nekoliko hiljada srpskih civila, tvrdi direktor beogradskog Centra za istraživanje zločina nad Srbima Milivoje Ivanišević.

Слика
REZULTAT "POBEDE" KOLJAČA Sahrana žrtava iz sela Kravice

U "Eseju o muslimanskim vojnim pobedama tokom rata 1992-1995" godine, Ivanišević ocenjuje da sa strateške tačke ta mesta nisu imala nikakav značaj, jer se radilo o malim srpskim selima i zaseocima, u kojima su na svirep način uglavnom ubijani srpski civili, stariji ljudi, žene i deca. Ivanišević analizira podatke iz "Monografije Drugog korpusa Armije BiH", u kojoj su na oko 500 stranica evidentirani svi značajniji dokumenti, događaji i "pobede" tog korpusa od formiranja do kraja rata, kao i napadi na srpska sela u deset opština - Bratunac, Brčko, Gradačac, Banovići, Vlasenica, Kalesija, Kladanj, Zvornik, Srebrenica i Tuzla.
Ovaj srpski istoričar ocenjuje da je Armija BiH bila angažovana u "oslobađanju" isključivo nebranjenih sela i zaselaka srpskog stanovništva, državljana BiH, i viševekovnih katastarskih vlasnika poseda na kojima su živeli i njihovi daleki preci.
Ivanišević navodi da ugljenisana tela stradalih meštana i ubistva na svirep način hladnim oružjem ili spaljivanjem nisu bila retkost u pohodima jedinica Tuzlanskog korpusa.
Zahvaljujući "tolikim uspesima" ovog korpusa, ironično primećuje Ivanišević, oslobođeno je ili uništeno, prema podacima iz Monografije, više stotina srpskih sela, naselja, zaselaka, a ubijeno je 3.585, kako se navodi, "agresorskih vojnika".
- Kako je moguće, izuzev kad je reč o posebnom strateškom interesu, nazvati značajnim uspehom ili značajnom pobedom osvajanje sela od svega nekoliko stotina stanovnika kad je u pitanju ne samo relativno malo naselje, već i naselje u kome žene i deca čine skoro dve trećine meštana - pita Ivanišević.
U neke od svojih "velikih pobeda" TK ubraja napad na JNA u "Tuzlanskoj koloni", gde su ubijene 84 osobe, uglavnom državljani BiH, kao i napadi na 12 srpskih sela - Kravice, Ratkovići, Dubnica, Željeva, Brežani, Klještani, Bukovac, Cerik, Avramovina, Rastošnica, Jelačići, Pelemiši. U svoju "veliku pobedu" Tuzlanski korpus uvrstio je i surovo ubistvo 75 Srba u selu Kravica, na Božić, januara 1993. godine, dok broj ranjenih i proteranih nikada nije mogao da bude evidentiran, a prikupljanje i sahrana pokojnika trajali su mesecima. Snage takozvane "Viteške brigade" Tuzlanskog korpusa dva puta tokom 1992. napadale su malo selo Cerik, u opštini Brčko, gde su ubili 28 Srba, a iste godine je u napadu na seoce Avramovina, u opštini Gradačac ubijeno deset srpskih meštana.
Ivanišević ukazuje na paradoks da je korpus koji sebe naziva pobedničkim tokom rata imao gubitke od 7.450 šehida - "mučenika za veru", dok je ubijeno 3.585 pripadnika, kako je navedeno, "poraženog srpskog agresora", odnosno da je poražena strana imala duplo manje gubitaka od "pobedničke". Ovaj beogradski istoričar zaključuje da je u tom svom "pobedničkom" pohodu tokom čitavog rata u BiH Drugi korpus poznatiji kao Tuzlanski korpus "oslobodio" od "srpskog agresora" jedva 2,5 odsto ukupne teritorije BiH i procenjuje da bi mu za "oslobađanje" čitave BiH tim tempom trebalo sto godina.

http://pressrs.ba/sr/vesti/vesti_dana/s ... edu!+.html
Корисников грб
talican
 
Поруке: 8074
Придружен: Уто Мај 04, 2010 12:53 am
Место: somewhere under thunder

Re: Исламским фундаментализмом против народа Босне

Порукаод Svetovid » Суб Сеп 27, 2014 1:43 pm

:kafa

Bezvredne glave
Ratko Dmitrović | 26. septembar 2014. 21:33 | Komentara: 23

Oni koji su danas šokirani odsecanjem hrišćanskih glava pred kamerama, zanemaruju da se to već događalo ali, pošto su tada u pitanju bile srpske glave, to je skrivano od svetske javnosti

Svet je šokiran. Zar je moguć takav stepen divljaštva, u vremenu kad je čovek na korak do teleportacije, turističkih putovanja po svemiru, kad proizvodi vozove koji se kreću brzinom od 500 kilometara na sat. Pripadnici organizacije koja sebe zove Islamska država odsecaju hrišćanima glave, teatralno, pred kamerama. To svet nije video, toga do sada nije bilo, odjekuje s najuticajnijih TV-kanala i mreža.

Bogami jeste, bilo je. Samo onda kad je bilo, to nikome ne beše važno. Još gore; skrivano je od evropske i svetske javnosti. Razlog je poznat - odsečene glave bile su srpske.

Rade Rogić je bio varilac, srpska sirotinja, navikao da radi i trpi. Građanski rat u Bosni zgrabio ga je čeličnim šakama i bacio u krvavi vrtlog. Muslimanska vojska, Bužimska brigada, hapsi ga 1995. godine kod Sanskog Mosta. Jedan od „svetih ratnika“ mudžahedin, Arapin, najpre maltretira Rogića, a onda mu odseca glavu, u tri poteza, uzvikujući „Alahu ekber“. Kamera sve snima, kao u slučajevima odsecanja glave zarobljenicima Islamske države.

Kadrovi Rogićeve smrti, tih devedesetih nikoga sem Srba godinama nisu interesovali. Isto je i danas. Ko god je od srpskih novinara pisao o ovom slučaju, u Beogradu su mu „srpske demokrate“ i „nezavisni novinari“ prilepili etiketu ratnog huškača. To su teme koje uznemiruju mase, podstiču na rat - govorili su i pisali.

Zar ovo što radi Islamska država nije isto? Nije, ono u Bosni bilo je gore, brutalnije. Uzgred, hoće li se neka od srpskih televizija (drugi sigurno neće, kao ni devedesetih) danas, kad je odsecanje glava planetarni kadar, usuditi da objavi snimak likvidacije čoveka po imenu Rade Rogić?

Iz Bosne su trening odsecanja glava pred kamerama premestili na Kosovo i Metohiju. Opet srpske glave. Godina 1999, ono vreme kad je isti ovaj evroatlantski svet koji se danas snebiva pred kadrovima Islamske države, onda podržavao Albance „u pravednoj borbi protiv Srba“. Monstrum se zove Sadik Ćuflaj, selo Prilep, opština Dečani, eno vam fotografije na internetu, jeziva je; Sadik stoji okružen sinovima, smeje se i drži u ruci glavu B. C. rođenog u Nišu 1972. godine.

Sadikov sin Valon, na slici desno od njega, nasmejan kao i otac, danas je pripadnik Kosovskog zaštitnog korpusa. Ni te kadrove niko nikada na Zapadu nije hteo da objavi. Bezvredne srpske glave.

Ne znam kako će ovo s Islamskom državom da se okonča. Vašington je podigao avione, krstareće rakete, Šestu flotu, svim sredstvima u Siriji i Iraku tuče položaje Islamske države. Pomaže mu ista ona koalicija s kojom je 1999. godine razarao Srbiju. Tada su branili interese ovih koji danas odsecaju glave.
"Требало би да постоји наука о недаћама. Људима су потребна тешка времена и угњетавање да би развили своје психичке мишиће."
/ Из Сабраних изрека Муад' Диба' принцезе Ирулан / "ДИНА" - Френк Херберт
Корисников грб
Svetovid
Site Admin
 
Поруке: 10653
Придружен: Сре Сеп 23, 2009 12:09 pm
Место: Свет вила и змајева

Re: Исламским фундаментализмом против народа Босне

Порукаод Aнa » Пет Мар 25, 2016 3:21 pm

Ni Evropska unija, ni ovaj sud, ni međunarodna zajednica, i posle svega što se desilo u Parizu i Briselu ne shvataju sa čim i sa kim su bili suočeni bosanski Srbi devedesetih. Ovo je katastrofalno i ne mogu da verujem kakva je presuda doneta. Bazira se na improvizaciji, pretpostavkama, spekulacijama, indikacijama, a ne na činjenicama.
Radovan Karadzic
Корисников грб
Aнa
 
Поруке: 4088
Придружен: Пет Нов 11, 2011 6:49 pm

Претходни

Повратак на ДУХОВНИ ПУТЕВИ - Срби свих религија и Срби атеисти

Ко је на вези

Корисника прегледа овај форум: Google [Bot] и 2 госта

cron