Пешчаник Б92, систематска пропаганда против паганске вере

Колективна духовност: стара српска вера и "сујеверје", фузија православља и старе религије, за и против српске народне религије, праслике: Видовдан -> Световид Свети Сава -> Дабог, архетипи, аутентична самоникла духовност

Пешчаник Б92, систематска пропаганда против паганске вере

Порукаод Svetovid » Пет Сеп 25, 2009 3:20 pmНајопипљивији пример је ниво христијанизације овог друштва. Друштво је остало на предхришћанским политеистичким коренима. Ту је и уверење да појединац нема нарочиту улогу у друштву. У питању је социјалистичко-паганска митоманија у којој се појединци схватају и понашају као потпуно неодговорни, удомљени у систему који пружа тобожњу колективну безбедност.

Никола Самарџић
http://www.pescanik.net/content/view/1293/57/
"Требало би да постоји наука о недаћама. Људима су потребна тешка времена и угњетавање да би развили своје психичке мишиће."
/ Из Сабраних изрека Муад' Диба' принцезе Ирулан / "ДИНА" - Френк Херберт
Корисников грб
Svetovid
Site Admin
 
Поруке: 10653
Придружен: Сре Сеп 23, 2009 12:09 pm
Место: Свет вила и змајева

Re: Идеолог ЛДП-а професор, Никола Самарџић ПРОТИВ древне вере

Порукаод Evropljanin » Пет Јан 08, 2010 3:20 pm

Potrebno je proci kroz fazu prosvetiteljstva, a to znaci zameniti plemensku svest gradjanskom. Dzabe tebi svo formalno obrazovanje ako si jos uvek paganski varvarin iz divljeg plemena koje voli da igra oko vatre sa vukovima i medvedima.

Izadji iz plemenskog mraka.

Verujem da treba da prihvatimo kulturu tehnoloski najnaprednije civilizacije.

Nisu Amerikanci savrseni, ali nista necemo postici bacanjem kletvi na njih.
Samo cemo ih iznervirati, a videli smo 1999. koliko je to lose.

takve kao ti kao da drze u zvucno izolovanom armiranom betonu. Kad tvrdis da je nasa zaostalost komparativna prednost. I da ce plemenski krici zaglusti tocak napretka. Idi sa Vjericom Radetom pa pokusajte da gasenjem ugljevlja i bajanjem zaustavite tocak napretka. :haha
"Trebinjca Gorana Aleksića ubijaju Srbi jer je branio komšiju muslimana. Beograđanin - Sarajlija Jovan Divjak nije otišao na Pale, odakle je granatirano Sarajevo, nego je ostao u Sarajevu i branio svoj grad. On je, zbog toga, izdajnik i zločinac za mnoge Srbe koji ljudsku i nacionalnu etiku nisu učili od Marka Miljanova nego od Slobodana Miloševića. "

Vuk Drašković

Predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković upozorio je, povodom 20. godišnjice devetomartovskih demonstracija u Beogradu, da se "povampiruje" duh nacionalizma koji Srbiju "slabi i sramoti i svađa je sa susedima i demokratskim svetom".
Корисников грб
Evropljanin
 
Поруке: 260
Придружен: Пет Јан 08, 2010 12:35 pm

Re: Идеолог ЛДП-а професор, Никола Самарџић ПРОТИВ древне вере

Порукаод Hildur » Пон Јан 25, 2010 4:41 am

This ain't no technological breakdown ... Oh no. This is the road to Hell. :zurka
SOL.VERITAS.LUX.
Корисников грб
Hildur
 
Поруке: 297
Придружен: Чет Дец 17, 2009 5:18 pm
Место: Beograd

Пешчаник Б92, систематска пропаганда против паганске вере

Порукаод Svetovid » Чет Мар 11, 2010 12:36 pm

Слика

http://www.pescanik.net/content/view/1290/57/
Stvarno mislim da je došlo krajnje vreme da ovaj narod primi hrišćanstvo. Narodi u Evropi su primali hrišćanstvo u različito vreme, Litvanci recimo u XIII veku. Činjenica je da je ovde paganizam ostao dominantna pojava. Misija i dolazak Isusa Hrista na zemlju donosi jedan novi etički kod, čiji stožer je preispitivanje sebe. Ovde su svi i dalje u nekom plemenskom paganizmu, kod nas postoji narodna poslovica - Ko se ne osveti, taj se ne posveti. Ne znam koliko ima hrišćanskog u svemu tome. Haški sud umesto nas radi nešto što je, ako želimo da ikada postanemo hrišćani, za nas neophodno.

https://www.pescanik.net/content/view/932/80/
U zatvorenom društvu pleme je sve, a pojedinac ništa. Takvo društvo je ujedinjen organizam, čiji život uređuju magični tabui. Nekrofilski paganizam, koji je u folkloru iznet iz pradavnih, predhrišćanskih vremena, napredovao je do zvanične retorike, obogaćen kanibalističkom ritualima simboličnog ponovnog ubijanja premijera Đinđića.

http://www.pescanik.net/content/view/1219/57/
Hrišćanstvo na Balkanu, pa i kod nas, nije uhvatilo dublje korene, mnogo su jače drevne, paganske naslage osvetoljubivosti, zlopamćenja.

http://www.pescanik.net/content/view/1459/57/
Mi nemamo uopšte neka duboka verovanja. Nase pravoslavlje je pagansko, nacionalističko. Tako se naša crkva održava, da skupi nesto para. Otpevate svetom Savi, a otpevate i srpskoj srednjovekovnoj državi.

http://www.pescanik.net/content/view/921/171/
Memorandumska Srbija trebalo je da, da li samo intimno, postane nova pridružena članica Istočnog bloka, ili samog Sovjetskog saveza, svejedno, premda je taj svet, najmanje u svojim ustaljenim oblicima, nepovratno nestajao. U nedostatku idejne i političke alternative, bilo je potrebno samo prokopati lagume koji su povezali podzemne svetove realnog i militarističkog, i istočno-pravoslavnog komunizma. Najednom je otkrivena bliskost nacionalizma, staljinizma i zapuštene, paganske religioznosti.

https://www.pescanik.net/content/view/932/80/
Tokovi istorije u kojoj je Srbija, neuspešna u komunizmu i nespremna da se preobrazi, skliznula u šovinistički paganski trans, deo su procesa koji je trajao vekovima. U uzastopnom smenjivanju gubitka verovanja i njegovog ponovnog rađanja nešto se u tome vremenu očigledno zaturilo.

http://www.pescanik.net/content/view/1346/57/
Nacija, to pagansko božanstvo, traži od tebe žrtvu. Ona ti je dodelila misiju, ili da daš svoj život ili da žrtvuješ tuđi. I to je, dakle, Zvekijeva doktrina, ona koja mu pomaže da se ne kaje, da u sebi i dalje vidi čoveka. Zvekijeva doktrina samo je dosledno otelotvorenje godinama sveprisutnog velikog narativa o patriotama i izdajnicima i Zveki je, dakle, ma koliko to užasno, morbidno, cinično i strašno zvučalo samo dao svoj krunski doprinos jednom polemosu. To je njegov krvavi ritualni prilog, epilog jednoj velikoj diskusiji.

http://www.pescanik.net/content/view/138/94/
A samo nekoliko stotina metara od hrama goreo je mladić kao žrtva raspaljenog nacionalističkog bezumlja. Ničeg tu nije bilo od normalnog građanskog protesta. Ničeg hrišćanskog ni među državnim ni među crkvenim glavarima – dimio se paganski žrtvenik.
"Требало би да постоји наука о недаћама. Људима су потребна тешка времена и угњетавање да би развили своје психичке мишиће."
/ Из Сабраних изрека Муад' Диба' принцезе Ирулан / "ДИНА" - Френк Херберт
Корисников грб
Svetovid
Site Admin
 
Поруке: 10653
Придружен: Сре Сеп 23, 2009 12:09 pm
Место: Свет вила и змајева

Re: Пешчаник Б92, систематска пропаганда против паганске вере

Порукаод Svetovid » Чет Мар 11, 2010 2:16 pm

:kafa

http://www.pescanik.net/content/view/1468/57/
Da li ću znati deci da objasnim koliko sam mrzeo Slobu Miloševića ovih deset godina? Koliko sam mrzeo Slobu i njegovu ekipu, to je... biblijski sam ga mrzeo. Opsednut sam bio kletvama ka njemu i njegovoj porodici. Sasvim sam siguran da su moje kletve i kletve još 100.000 ljudi učinile između ostalog da on padne. Ja sam išao u crkvu da se molim Isusu Hristu da ubije Slobodana Miloševića. Nije dan prošao da ja deset puta ne usmerim svu energiju koja postoji protiv tog monstruma.

http://www.pescanik.net/content/view/2040/1226/
Voleo bih da verujem kako je upravo legitimizacija kletve u političkom životu bila slamka koja je slomila kičmu radikalskoj kamili. One babe (izraz nije prikladan, ali je bolje to nego da im pamtim imena), dakle one babe su proklinjale izdajnika Tadića u jedanaest generacija, između ostalog zato što je izručio Karadžića. Dakle: Zemlja ti kosti izmecala, ne rodila ti pšenica bjelica itd – u jedanaest generacija. Uvek me je zanimalo šta se dešava sa onim klincem u dvanaestoj generaciji. Da li on bezazleno zatrepće i kaže:
- Hvala bogu gotovo je. Nek se i ovaj davež završi.
Računao sam koliko bi Borisovoj porodici trebalo da stenje pod tom kletvom. Verujem da bi to trajalo 625 godina, što znači da bi ono dete zatreptalo oslobođeno kletve 2633. (Šta je pola Milenijuma među prijateljima.) Kletve i hladan tuš novog holandskog zatezanja potvrđuju da priča još nije završena, mentalno, po posledicama i kao simbol.


http://www.pescanik.net/content/view/1386/57/
Zašto se niko ozbiljan danas u Evropi ne bavi izvrtanjem, selekcionisanjem, brisanjem, dopisivanjem, prećutkivanjem i slično, istorije Drugog svetskog rata i zašto se nigde danas u Evropi ne odriču onih koji su ih oslobodili od fašizma, odnosno zašto se u Evropi još uvek naivno veruje da je svaki oslobodilac bolji od fašiste. Gde se danas u Evropi sujeverje i kletve, rasne prozivke i rasne odbrane smatraju politički korektnim i legitimnim ponašanjem.
Odgovor je samo jedan – van Balkana gotovo nigde.

http://www.pescanik.net/content/view/3633/1094/
U prosvetiteljstvu na meti nije bila pobožnost, nego idolatrija i sujeverje; i ono se nije zasnivalo na uverenju da je progres nužan, već da je moguć.

http://www.pescanik.net/content/view/2300/207/
Pročitaću vam jedan citat iz dnevnog lista Samouprava, koja je pripadala Narodnoj radikalnoj stranci koja je vladala Srbijom više od 50 godina, koji prosto to formuliše kao ideologiju, kao doktrinu. Tu se kaže: „Prelazeći iz patrijarhalnog života, u kome su starešine zadruge primale na sebe brigu o napretku i dobru cele zadruge, dakle, prelazeći iz tog života u drugi, u kome se svaki član morao brinuti o sebi, svaki je pojedinac bio slabiji za rad i razni su štetni uticaji jače na njega delovali.“ Ovo je prosto neka vrsta proklamacije nečega što bismo mogli da nazovemo nacionalnim sindromom Petra Pana. Dakle, kako da jedan narod ne odraste, kako da mi ostanemo u toj kolevci gde će, kao što oni otvoreno kažu, starešina zadruge primati na sebe brigu o celoj zadruzi. Mi da slučajno ne mislimo ništa, on da misli, odgovornost ne može da snosi, jer pozicija nije izborna, nego on dok ne umre na tom mestu nema principa odgovornosti. On da misli, on da nosi brigu, a mi svi da ostanemo u fetusnom položaju, u mekoj utrobi te zajednice, jer sve drugo je vrlo rizično. Ako se izađe, ako pojedinac digne glavu, to je krajnje opasno, i, kao što na kraju kaže, onda su tu i štetni uticaji koji mnogo lakše jednog pojedinca zbune, nego kad smo mi zajedno. Onda ti štetni uticaji dolaze sa svih strana, zbunjuju nas, muče nas stranim jezicima, muče nas da učimo razne stvari, a ovako, kad smo zajedno, brate, ne mora ništa.

http://www.pescanik.net/content/view/565/142/
Za veliku većinu srpskih radikala, pojam slobode imao je patrijarhalno-egalitarističko značenje. Najelokventnije i nesumnjivo sa najviše uticaja, o tome su u skupštini govorili sveštenici. “Srbija je velika zadruga a mi smo prestavnici te zadruge... Mi Srbi vaspitavani smo u patrijarhalnom pravcu... da sa Bogom i Vladaocem razgovaramo intimno... treba mu govoriti 'ti'” (prota Marko Petrović). “Svi smo jednaki... nije to podeljeno na klase kao što je kod drugih naroda”. “Nama ne treba bogatstvo. Pleme srpsko nije pleme Izrailjevo da teče novac...” (prota Milan Djurić).
"Требало би да постоји наука о недаћама. Људима су потребна тешка времена и угњетавање да би развили своје психичке мишиће."
/ Из Сабраних изрека Муад' Диба' принцезе Ирулан / "ДИНА" - Френк Херберт
Корисников грб
Svetovid
Site Admin
 
Поруке: 10653
Придружен: Сре Сеп 23, 2009 12:09 pm
Место: Свет вила и змајева

Re: Идеолог ЛДП-а професор, Никола Самарџић ПРОТИВ древне вере

Порукаод Svetovid » Чет Мар 11, 2010 2:35 pm

:kafa

"Prodirući u dubine struktura, Evropa se hristijanizovala ili rehristijanizovala. Ako su u njenom okrilju nastali totalitarizam i kolektivizam, inače prožeti paganskim politeizmom (fašizam i nacizam) ili apstraktnim egalitarizmom (komunizam), ona ih je odbacila, nepovratno, u prošlost, ili ih izvezla na Istok.

Jedan od paradoksa Balkana je matrijarhalna senka patrijarhata. Edipov kompleks je skrivena, dubinska pokretačka sila plemenskih dinarskih skupina i, naročito, endemičnog banditizma. Zaostajanje Balkana objašnjava se i kontinuitetom usamljenih zajednica koje se arhetipski vezuju, mitologijom krvi i tla, za pradavne neolitske naseobine. I dugim trajanjem arhaičnih seoskih struktura, polunomada ili sitnih posednika.

Pri tom je dvojstvo malobrojnih i krhkih gradskih zajednica, udavljenih u beskrajnom moru sela i njihove istorije usporenih, pravilnih ritmova, malo značajno."

Nikola Samardžić

http://www.pescanik.net/content/view/924/186/

Слика
"Требало би да постоји наука о недаћама. Људима су потребна тешка времена и угњетавање да би развили своје психичке мишиће."
/ Из Сабраних изрека Муад' Диба' принцезе Ирулан / "ДИНА" - Френк Херберт
Корисников грб
Svetovid
Site Admin
 
Поруке: 10653
Придружен: Сре Сеп 23, 2009 12:09 pm
Место: Свет вила и змајева

Re: Пешчаник Б92, систематска пропаганда против паганске вере

Порукаод Svetovid » Чет Мар 11, 2010 5:00 pm

:kafa

http://www.pescanik.net/content/view/1145/57/
Mi smo poslednje primitivno pleme u obliku države koje postoji u Evropi, gde svako može svašta da radi.

http://www.pescanik.net/content/view/2711/123/
Pleme nema svesti, pleme ne reflektuje svoje bivstvo, nego bivstvuje svoju nesvest.
Identitet krije neslobodu. Ko hoće identitet, neće slobodu. Ko ima identitet nema slobodu. Ko ima identitet nema ništa više.

http://www.pescanik.net/content/view/1277/57/
U Velikom narodnom odisaju ubijeno je 140 naprednjaka. Ova ubistva karakterisala je užasna svirepost, u izvesnom smislu ona su čak bila ritualna, što su neki autori pripisivali paganskom karakteru pobunjene gomile.

http://www.pescanik.net/content/view/509/58/
Pre nego što su primili hrišćanstvo Srbi su najžešće od svih plemenskih zajednica palili vizantijske, dakle hrišćanske hramove.

http://www.pescanik.net/content/view/2359/189/
Ništavni seljački rod koji se usudio da svoj vampirski nacionalizam razapne do imperijalne pokrajine Bosne i Hercegovine, i da njime prkosi poslednjoj srednjoevropskoj imperiji, još jedanput je, zbog svojih sklonosti, postao meta Zapada-predvođenog-Sjedinjenim-Državama.
"Требало би да постоји наука о недаћама. Људима су потребна тешка времена и угњетавање да би развили своје психичке мишиће."
/ Из Сабраних изрека Муад' Диба' принцезе Ирулан / "ДИНА" - Френк Херберт
Корисников грб
Svetovid
Site Admin
 
Поруке: 10653
Придружен: Сре Сеп 23, 2009 12:09 pm
Место: Свет вила и змајева

Re: Пешчаник Б92, систематска пропаганда против паганске вере

Порукаод Svetovid » Пет Мар 12, 2010 7:05 pm

:hoho

"... пред такве дане читаво домаће животињство захватила је паника, јер Срби пред празник кољу све што стигну, кокоши, гуске и ћурке, највише прасад, све по тој земљи у један мах скичи и грокће, а крв невиних животиња лије се по тржницама где се ово често обавља, нема милости за наше животињске суграђане. Сећам се и огласа у новинама 'Кољемо по кућама'. То значи да би вам посебни људи могли доћи дома да закољу шта је већ потребно. Знам да свакако и данас, као и пре, има у то време пометње у саобраћају; по трамвајима свакако још увек гачу гуске које госпође носе са Каленићеве пијаце, из аутомобила верујем и сада вире прасеће главе, чија је уцвељена родбина остала је негде у Кумодражу, сву ову зверад очекује витлејемски покољ у предвечерје нечије славе.“

Слика
Слика
Слика
"Требало би да постоји наука о недаћама. Људима су потребна тешка времена и угњетавање да би развили своје психичке мишиће."
/ Из Сабраних изрека Муад' Диба' принцезе Ирулан / "ДИНА" - Френк Херберт
Корисников грб
Svetovid
Site Admin
 
Поруке: 10653
Придружен: Сре Сеп 23, 2009 12:09 pm
Место: Свет вила и змајева

Re: Пешчаник Б92, систематска пропаганда против паганске вере

Порукаод Svetovid » Уто Мар 16, 2010 12:03 am

Од вечерас и на јутубу :kafa
"Требало би да постоји наука о недаћама. Људима су потребна тешка времена и угњетавање да би развили своје психичке мишиће."
/ Из Сабраних изрека Муад' Диба' принцезе Ирулан / "ДИНА" - Френк Херберт
Корисников грб
Svetovid
Site Admin
 
Поруке: 10653
Придружен: Сре Сеп 23, 2009 12:09 pm
Место: Свет вила и змајева

Re: Идеолог ЛДП-а професор, Никола Самарџић ПРОТИВ древне вере

Порукаод Апостол » Сре Мар 17, 2010 10:07 am

Не знам зашто али увек кад чујем ЛДП мене асоцира на ЛСД!
БОЖЕ опрости мени,грешном Апостолу!Слика
Корисников грб
Апостол
 
Поруке: 569
Придружен: Уто Мар 02, 2010 11:17 pm
Место: Ужице

Следећа

Повратак на ДУХ СРПСТВА - словенска религија и српско православље

Ко је на вези

Корисника прегледа овај форум: Нема регистрованих корисника и 2 госта

cron