Карађорђевићи су пореклом Албанци католици

Теорије о пореклу Срба, Историјски извори, Митови, Епови, Обичаји Срба, Етнологија, Народна култура, Антика, Средњи Век, Новија историја, Археологија, Генетика, Антропологија, Лингвистика...

Карађорђевићи су пореклом Албанци католици

Порукаод Светонио » Пон Нов 03, 2014 3:05 pm

1890. godine zaverenički pretendent Petar Karađorđević je odlučio da promeni Slavu. Karađorđevići su slavili sv. Klimenta koji je bio rimski papa jer su sudeći po raznim svedočanstvima i izvorima poreklom bili katolički Albanci. Petar je zaključio da bi trebao odabrati drugog sveca za zaštitnika porodice, sveca koji je više slavljen kod Srba kako bi se Srbima umilio. Tražio je savet od beogradskog mitropolita Mihajla, koji je bio opozicija kralju Milanu Obrenoviću u Srbiji, onog istog Mitropolita koji je prilikom svečanog miropomazanja Milanovog sina Aleksandra Obrenovića 2. jula 1889. pozvao potomstvo kosovskih junaka da ljubi domovinu, narod i svog vladara, i da „ nikada ne dopusti ni pomisao o neverstvu i izdaji“.
Mitropolit je Petru savetovao da za zaštitnika uzme sv. Andriju Prvozvanog, jer je na taj dan navodno Karađorđe oslobodio Beograd. Ali mi se sećamo da je Đorđe tada veštom manipulacijom odvukao ljude se bojišta napustio Beograd ostavljajući saborce na cedilu, štaviše ostavljajući Srbe Turskoj vojsci na izvolte nadajući se da ostatak boraca izgine i bude poražen. Njega je setićemo se interesovalo da povrati suverenitet Sultana nad Srbijom protiv odmetnutih dahija i držao se tog dogovora. Konačno Karađorđe je bio obećao Beograd i Srbiju Austriji čim Beograd oslobodi od Turaka, drugo ga nije interesovalo, tu za Srbe nije ni bilo mesta osim kao topovsko meso.
Petar je prihvatio Mitropolitov savet i prikrio svoje albanske korene prihvatanjem srpske Slave kojom asocira na prethodno naavedeni sled događaja.

Da su Karađorđevi potomci izjednačavani sa potomcima Arnauta i veoma cenjeni ali kao arnautski junaci dokaz su reči Marka Miljanova ("Život i običaji Arbanasa"). To je autor koji veliča arbanaške odnose sa Srbima. Sudeći po rečima Marka Miljanova, koji je bio u vrlo bliskim odnosima sa crnogorskim Knezom Nikolom Petrovićem, inače tastom uzurpatora Petra Karađorđevića, ujedno i rušiteljem srpsko ruskih odnosa, i velikim neprijateljem dinastije Obrenović i srpske kraljevine, po njegovim rečima Karađorđe je pravi dokaz velikog arnautskog junaštva.

Katoličanstvo je bilo jedan od ciljeva slobodnog zidarstva preko Karađorđevića i Petrovića što je dovelo do toga da je Crna Gora sa Vatikanom potpisala Konkordat 1886 pod Nikolom Petrovićem tastom krvavog uzurpatora Petra Karađorđevića. Karađođevići su potpisali nekoliko Konkordata sa Vatikanom. Iako je papa Pije 10 bio žestoki protivnik pravoslavlja i celokupnog slovenskog sveta, Konkordat je zaslugama Karađorđevića ipak zaključen u junu 1914. godine, Konkordati se ređaju od 1923., 1925., 1931. i 1937. godine, kao i Konkordat koji je Knez Nikola zaključio za Crnu Goru 1886. Tu je i onaj svakako najbitniji potpisan 1934. u Rimu a poslednji Konkordat 1937. se završio čuvenom krvavom litijom.
"...Индентификација са агресором, капитулантска свест, позив на "реалност" јачег и немилосрдно оспоравање и уништење оних који се јачем супростављају, чине чворишне тачке квислиншког деловања, од Недића, Љотића и Михаиловића до Јовановића, Драшковића и Кораћа..."
Марио Калик
Корисников грб
Светонио
 
Поруке: 910
Придружен: Пон Јун 28, 2010 9:04 am

Повратак на КОРЕНИ СРБА - историја, традиција, култура

Ко је на вези

Корисника прегледа овај форум: Bing [Bot], Yahoo [Bot] и 12 госта

cron