Ларго Винч (Largo Winch) светски стрип јунак, а Србин?

Народна духовност обрађена кроз модерну уметност, филм, књижевност, музику...

Ларго Винч (Largo Winch) светски стрип јунак, а Србин?

Порукаод Svetovid » Нед Нов 02, 2014 3:38 pm

Читао сам стрип Ларго Винч (излазио је у "Политикином Забавнику"), а гледао сам и филм снимљен према стрипу, први део, наставак још увек нисам. Стрип су радили белгијски аутори, филм је француски.

Ларго је према стрип сценарију - југословенског порекла, њега усваја као бебу власник мултинационалне компаније, Нерио Винч, током свог боравка у Југославији, Ларго све до поласка у школу борави на нашем тлу ( јер његов очух тако жели), у хранитељској породици за коју је више емотивно везан него за свог усвојитеља. Дакле, он познаје познаје свог усвојитеља (такође југословенског порекла), као и људе који га одгајају (исто Југословени), али не зна ко су му прави родитељи, то се крије од њега.

У моменту поласка у школу, бригу о њему преузима његов нови отац, усвојитељ Нерио Винч, који жели да Ларго наследи пословну империју, обучава га, школује, тренира га у пословним вештинама. Иако је стекао сва знања врхунског менаџера, Ларго Винч је у души авантуриста и бунтовник као и сви Балканци, али за дивно чудо не гаји љубав према новцу. После свађе са својим оцем-усвојитељем, напушта га, рекавши да не жели да буде наследник. Заплет почиње када Нерио буде убијен, а Ларго хтео-не хтео, мора да преузме одговорност, јер је и његов живот угрожен.

Е сад, иако се не зна којег је Ларго Винч етничког порекла, да ли је Србин, Хрват (католик), Муслиман или нешто пето, постоје детаљи у стрипу који ме наводе на закључак да је вероватно Србин.

Нерио Винч, купио је од маршала Тита једно мало острво у Јадранском мору. Свом усвојеном сину, као важну историјску чињеницу наводи да је ту ПРАВОСЛАВНИ МАНАСТИР који су 400 година водили православни монаси. И у стрипу и филму, јасно су видљиве православне иконе. Ту је одабрао да му буде главно тајно седиште пословне империје где прави планове и чува најважнија документа.

Слика

Слика

Слика
"Требало би да постоји наука о недаћама. Људима су потребна тешка времена и угњетавање да би развили своје психичке мишиће."
/ Из Сабраних изрека Муад' Диба' принцезе Ирулан / "ДИНА" - Френк Херберт
Корисников грб
Svetovid
Site Admin
 
Поруке: 10653
Придружен: Сре Сеп 23, 2009 12:09 pm
Место: Свет вила и змајева

Повратак на Уметност и митологија

Ко је на вези

Корисника прегледа овај форум: Нема регистрованих корисника и 1 гост

cron