Разводи

брак, деца, везе, шеме, комбинације, љубав кроз историју и модерно схватање љубави...

Разводи

Порукаод Svetovid » Сре Јул 16, 2014 7:38 am

:kafa
http://www.politika.rs/rubrike/Drustvo/ ... ih.sr.html

Слика

Сваки четврти брачни пар у Србији своју животну бајку на тему „и живели су срећно и дуговечно до краја живота” завршава у бракоразводној парници, говоре најновији подаци Републичког завода за статистику, који упозоравају да је у току протекле године број развода порастао за 11 одсто у односу на 2012. годину. Рекордери у посети бракоразводном адвокату су из борског, зајечарског и банатског округа – језик бројева и слова сведочи да ови брачни парови имају дупло већу стопу развода у односу на остатак Србије.

Национална статистика сведочи да се у Србији годишње склопи око 36.000 бракова, а петина њих се разведе већ у току прве четири године. Мит о „фаталној” седмој години побија реалност која сведочи да просечан српски брак траје 13 година и четири месеца. Ово истраживање такође је демантовало тезу да деца могу бити малтер који цигле породичне куће држи на окупу – више од половине разведених бракова чине заједнице са децом. Статистика ипак сведочи да број наследника у породици смањује шансу за развод – у трећини разведених бракова има једно дете, петина бивших супружника има двоје деце, 3,8 разведених супружника има троје деце, а на развод се одлучило свега 0,6 одсто супружника са четворо деце.
"Требало би да постоји наука о недаћама. Људима су потребна тешка времена и угњетавање да би развили своје психичке мишиће."
/ Из Сабраних изрека Муад' Диба' принцезе Ирулан / "ДИНА" - Френк Херберт
Корисников грб
Svetovid
Site Admin
 
Поруке: 10653
Придружен: Сре Сеп 23, 2009 12:09 pm
Место: Свет вила и змајева

Повратак на Љубав, сексуалност и породица

Ко је на вези

Корисника прегледа овај форум: Нема регистрованих корисника и 2 госта

cron