Љотић Димитрије спашава част Србије

Сви који мрзе српску митологију. Љотићевци, глобалисти, талибани, либерали по занимању, скинхедси, образовци, стројевци, напредњаци, дверјани, цр[к]вени кмери, вехабије, зилоти, фундаменталисти свих врста

Re: Љотић Димитрије спашава част Србије

Порукаод Svetovid » Суб Феб 16, 2013 12:28 am

Rasha Harambasha пише:
Svetovid пише:Овај цитат је због овога: "обично мењајући искуства о расправама са комунистима"
Што говори да су они фиксирали комунисте као главног идеолошког противника, јер им праве конкуренцију на тој понуди тоталитарних политичких опција. Неке друге нормалне опције нису их ни занимале.


Ово може да напише само необразован човек! Ако за тебе комунисти нису били главна претња Србима (посебно 1940. године о којој тајд ео интервјуа говори), онда стварно не знам шта бих ти рекао. Твоје слепило је застрашујуће!


1940. важио је споразум Рибентроп-Молотов, о пријатељству Хитлерове Немачке и Стаљиновог СССР-а. Комунисти су били малобројни, и идеолошки дезорјентисани, без икаквог већег утицаја у народу. (нису смели да нападају Немачку у својој пропаганди, практично били су без икаквих шанси на успех). Тако долазимо до необичне ситуације те 1940. године, да су у Хитлеру видели пријатеља како комунисти, тако и љотићевци. Тек када се догодила окупација комунисти су добили својих 5 минута, нарочито у областима где је НДХ вршила покоље Срба, па није било избора за тамошње становништво, или смрт или у партизане. Немачка инвазија на Југославију омогућила је успон комунизма.

Rasha Harambasha пише:Видиш, ти другима пребацујеш да су "југоносталгичари" зато што се ЗБОР пре рата називао "југословенски", а истовремено, четници (које ти наводно овде заступаш) су се и током рата називали "југословенска војска". Смехотрес! То после покушаваш да "оправдаш" тврдњом да је четнички покрет био "суштински српска војска", али такве "аргументе" не можеш супротставити ЗБОРу јер он је од почетка рата напустио како име, а тако и идеју југословенства.


ЗБОР је био за претапање свих нација у једну југословенску, и то преко хришћанства. Збораши су били много већи Југословени од комуниста.
"Требало би да постоји наука о недаћама. Људима су потребна тешка времена и угњетавање да би развили своје психичке мишиће."
/ Из Сабраних изрека Муад' Диба' принцезе Ирулан / "ДИНА" - Френк Херберт
Корисников грб
Svetovid
Site Admin
 
Поруке: 10653
Придружен: Сре Сеп 23, 2009 12:09 pm
Место: Свет вила и змајева

Re: Љотић Димитрије спашава част Србије

Порукаод Rasha Harambasha » Суб Феб 16, 2013 12:40 am

Svetovid пише:Чињеница је да су се борили за превласт на универзитету, и да су се тукли. И не види се да су тиме нешто посебно оштетили комунисте, пре би се рекло да су их ојачали. Млад човек, студент, када бира између Црвене Русије (обећана земља радника и сељака) и верског фундаментализма који нуди Љотић, увек ће се пре определити за црвену утопију. Тј. није дилема да ли ћемо царизам или комунизам, то је лажна дилема коју су наметали љотићевци, као да нема ничега између та два екстрема.
"Чињеница је да су се борили за превласт на универзитету, и да су се тукли." Каква лажна констурукција и манипулација истином! Пилићарски национализам на делу! Једно је тући се и изазивати туче, а друго је бранити се. То су две потпуно различите ствари, али ти сада желиш да импутираш другима агресивност и насртљивост на друге, што говори о: 1) твојој честитости, које очито немаш и 2) дезинформисаности, коју очито имаш; и 3) свесно изабраном опредељењу за лаж и мрак. Стаљин би био поносан на тебе.

Међу зборашима је владао дух слободе, а Љотић, као предсдник ЗБОРа је инсистирао да збораши никако не привлаче пажњу на себе другачије осим личним примером. Сваког човека добре воље су примали срдачно и оберучке, без обзира које националности или верске опредељености био. Људи су то препознавали, ту позитивну енергију, и приступали ЗБОРУ. Зато је он као политичка организација претио да постане најпопуларнија од свих, а чланство је рапидно расло. Да није избио рат, то би се и десило.

Да кажемо нешто и о твоме "верском фундаментализму". Љотићева је жена била католкиња која је увек ишла на богослужења у католичку Цркву, док је он био жив. Он јој никада то није бранио или замерао. Исто тако, у ЗБОРу је било и доста других католика, али и муслимана. Други су за Љотића сведочили да он никада није пред другима говорио о некаквој супериорности православља, већ уопштено, о хришћанству, иако је био уверени православац. Толико о "верском фундаментализму" Љотића и ЗБОРа! Него, очигледно је да је за тебе свако спомињање православља и Христа исто што и "верски фундаментализам". Не чуди ме, пошто имаш исти дух као и комунисти.

Ууууу, против насиља, а овамо наоружавао чланове своје партије, и направио партијску војску ПОД ДИРЕКТНОМ КОМАНДОМ Немаца. Организовао убиства и хапшења четника. Он можда никада лично није ратовао, нити се тукао, али су његови ЗБораши радили те прљаве послове. И како онда да поверујем да је истина то што пише?

Која злобна пилићарска логика. Ми говоримо о насиљу над другим политичким опцијама за време Југославије, а он говори о времену рата :hoho :hoho :hoho Каква подметачина и манипулација истином! Фуј!


Како да заборавим када ДС-овска медијска машинерија (РТС, Б92) до изнемоглости понавља те полуистине, као што је Гебелс некада радио. Није туча када скупштинско обезбеђење хоће да те избаци са твог радног места, то је брутално повређивање народног посланика. Није чупање микрофона тек тако него је то одговор на одузимање речи народном посланику. Клање? Позиви на насиље? Трућаш само. Али шта си се дохватио човека који је већ 10 година затворен у Хагу, управо зато што је његов интелект опасност за Американце. Уопште не знам каква морална начела можеш да имаш па да овако ружно пишеш о Србину који је својом памећу уништио Хашки трибунул.

Па шта ако је и уништио Хашки трибунал? То га чини "недодирљивим", "светом кравом"? Можда за вас радикале који сте сушти идолопоклоници култа Војислава Шешеља (јер вас је он таквим направио, а ви, потпуно инфериорни и инфантилни, то дозволили) он то јесте, али, веруј ми, за здраве и зреле личности то просто није могуће. То је исто једна разлика између вас и збораша, или између Шешеља и Љотића. Шешељ је изградио и однеговао култ личности, а Љотић је тежио да сваки збораш буде зрела и самостална личност.

Што се тиче свега онога што сам навео, то стоји. Шешељ је имао и превише физичких насртаја на своје неистомишљенике. Позивао је на протеривање Хрвата из Србије, а и других националних мањина. Кокетирао са насиљем, промовисао вулгарности, агресивни и примитивни национализам, итд итд. Па шта ако му је нелегално одузето право да говори у скупштини? Треба се за њега борити насиљем??? Ваљда постоје други цивилизацијки начини за остваривањем својих права, посебно у јавном животу.Но вама до цивилизованости и није стало. Ви имате пилићарски дух, а то вас спаја са комуњарама, који вам и јесу духовни родитељи. Комуњаре и ви - две стране исте медаље.
Корисников грб
Rasha Harambasha
 
Поруке: 11
Придружен: Нед Феб 10, 2013 12:40 pm

Re: Љотић Димитрије спашава част Србије

Порукаод Svetovid » Суб Феб 16, 2013 1:54 am

Хех. :vamp Не могу бити чак ни симпатизер комуниста јер сам за нормалну грађанску државу. Што би комунисти рекли, за "буржујску" републику. Али ако хоћеш да наставиш Љотићевим путем, ако мислиш да је то права ствар, само напред, шта те спутава? Мене не интересује политика, као сваки грађанин гледам ТВ, читам новине, пратим актуелна дешавања, видим да Шешељ побеђује у Хагу, видим да одметнути Шешељеви ученици (Вучић и овај други) врше неке позитивне реформе, у економији пре свега, у спољној политици су и даље за ЕУ, што ми се не свиђа. Али довољно сам зрео да не будем војник ниједне политичке странке, нити ме је икада занимала политичка каријера. Само посматрам, као сваки забринути грађанин. И размишљам својом главом.
:kafa
А те ваше шљаштеће идеологије, што заслепљују очи са монархијама, сталежима, и другим чудима, мислим да могу да привуку веома узак круг људи. Али пробај, ко ти брани! Шири ту пропаганду па ћеш и сам видети на чему си.
:mjaumjau
Екстремне идеологије побеђују само у условима тоталног расула у друштву. Не морамо ићи далеко, чак у 1941. годину или још раније у 1917. годину. Ево пођимо рецимо од 1998. године, Србија је тада имала солидну економију, окрњену током санкција, али ипак солидну. Почео је развој. Неки нормалан живот. Није власт била идеална, али ништа није идеално на овом свету. А онда су дошли НАТО бомбардери 1999. године и срушили фабрике, мостове, нанели нам штету од 50 милијарди долара. Већ наредне 2000. године Ненад Чанак и Драган Веселинов су преузели значајне полуге власти на таласу револуције. Када би екстремисти са платформом "Војводина - Република" могли да имају било какав утицај у Србији да није било НАТО бомбардера? Никада, само у условима рата и безнађа, и никако другачије. Знам, ти ћеш рећи да је ово друго, да љотићевци не заступају идеју "Војводина Република" него "Србија - Сталешка Монархија", али то је једнако сулудо за већину грађана.
"Требало би да постоји наука о недаћама. Људима су потребна тешка времена и угњетавање да би развили своје психичке мишиће."
/ Из Сабраних изрека Муад' Диба' принцезе Ирулан / "ДИНА" - Френк Херберт
Корисников грб
Svetovid
Site Admin
 
Поруке: 10653
Придружен: Сре Сеп 23, 2009 12:09 pm
Место: Свет вила и змајева

Re: Љотић Димитрије спашава част Србије

Порукаод Словен » Суб Апр 27, 2013 5:40 pm

Тај човек је Немцима верно и покорно служио. Да баш тако Ђиниђић је Љотићев наследник јер су и један и други издајници и немачки коњушари. И то је истина. Тај Љотић је имао одреде који су мој крај завили у црно-поубијали најбоље синове српског народа који су се супростављали окупацији. Данас Србијом владају нео-љотићевци који спроводе исту политику ко Љотић некада. И нема ту много филозофије. Љотић је чак нападао и малтретирао и СПЦ. Има и књига о томе која се зове ,,Србска Црква, Љотић и љотићевци" у којој се говори о томе како су љотићевци прогонили Цркву јер она није хтела да пристане на њихову издајничку политику. Зато свако данас велича Љотића (а супроставља се даншњој издајничкој тј. нео-љотићевској власти) мора мало да размисли о свом психичком здрављу.

Ево још нечег интерсантног у вези љотићеваца:

ЉОТИЋЕВЦИ БРАНИЛИ НДХ!

''Српски добровољачки корпус добро се борио у борбама са Титовим бандама у Србији и оштро је антибољшевички настројен. Након повлачења фронта на Југоистоку, заслужни добровољачки корпус не сме да буде прешуштен својој судбини, већ мора да буде ангажован на другом месту за наше потребе.
Фирер је стога наредио да се Српски добровољачки корпус (око 4.000 људи) има најбрже доделити команданту Југозапада за борбу против бандитских снага и осигурање граница Хрватске у рејону Истре.''

http://www.pogledi.rs/diskusije/viewtop ... highlight=
Членов Организации Объединенных славянских Наций
Корисников грб
Словен
 
Поруке: 120
Придружен: Пет Мар 29, 2013 7:56 am
Место: Србија

Re: Љотић Димитрије спашава част Србије

Порукаод talican » Чет Мај 15, 2014 7:21 pm

Слика
Корисников грб
talican
 
Поруке: 8074
Придружен: Уто Мај 04, 2010 12:53 am
Место: somewhere under thunder

Re: Љотић Димитрије спашава част Србије

Порукаод Svetovid » Пет Мај 16, 2014 6:57 am

:kafa
Izbori za narodne poslanike Kraljevine SHS 1938.

Narodni pokret "Zbor" Dimitrije Ljotić - 30.734, odnosno 1,01 odsto glasova.
"Требало би да постоји наука о недаћама. Људима су потребна тешка времена и угњетавање да би развили своје психичке мишиће."
/ Из Сабраних изрека Муад' Диба' принцезе Ирулан / "ДИНА" - Френк Херберт
Корисников грб
Svetovid
Site Admin
 
Поруке: 10653
Придружен: Сре Сеп 23, 2009 12:09 pm
Место: Свет вила и змајева

Re: Љотић Димитрије спашава част Србије

Порукаод Јакобог » Суб Окт 10, 2015 3:08 pm

2. КОНЦЕПЦИЈЕ О СТВАРАЊУ ВЕЛИКЕ СРБИЈЕ
Предлози љотићеваца о урећењу „Независне државе"

Још пре поласка Недића у Берлин, истакнути љотићевски идеолог и Хитлеров поклоник, инжењер Милосав Васиљевић израдио је један мемоар у коме је настојао да се у новим мећународним условима што више учврсти немачка окупација у освојеним земљама, па и у Србији. Тај његов елаборат — Deutsch-Serbische Varstandigung (немачко-српски споразум) —поднет је у тренутку капитулације Италије. У њему је Васиљевић образложио непоузданост и немоћ Независне Државе Хрватске, која Није била у стању да на својој територији заведе ред и мир. Залагао се за оснивање једне нове марионетске творевине, овога пута „Независне Државе Србије", утолико пре што је сада отцао онај осовински партнер ко]и је дотле више подржавао Павелићеву Независну Државу Хрватску, док би у највећем интересу нацистичке Немачке било баш стварање великосрпскб државне јединице, као најважнијег стуба немачке иолитике »га Балкану. У овом пројекту јасно се уочавају мегаломанск*з и шовинистичке великосрпске идеје које су се код присталиЦа фашистичког покрета Збор, као и код других националиста, стапале са идејом „укључивања у немачку Нову Европу", уз губитак суверености. У закључцима овог елабората Васиљевић је предложио немачким меродавним круговима извоћење следећег програма: „1) Да се одмах прокламује независна држава и прогласи као савезник Рајха. 2) Да се власт преда српским припадницима и српској оружаној сили. 3) Истовремено ослобоћење заробљених српских војника који ће са овдашњим националним снагама одржавати мир и бранити српску територију. 4) Српска територија је свуда тамо где почивају српске невине жртве: прећашња Србија, Војводина, Срем, Славонија, Босна и Херцеговина, Далмација, Црна Гора са Скадром и Солуном. 5) Свечана изјава захвалности и поштовања српског народа Фиреру за ослобоћење од Југославије и других непријатеља српске независне државе. 6) Српски независни другарски савез са Немачким Рајхом. 7) Фолксдојчери у Војводини су једноправни са Србима а управа ће бити воћена на два језика: српском и немачком. Бугарска добија све грчке земље источно од Солуна са Серезом, Кавалом и Дедеагачом, где се могу населити македонски Бугари ... Бугарска може да поврати од Србије срезове које је морала да уступи Југославији 1914. године, а то су Цариброд, Босиљград, Царево Село и Берово. Али зато мора Бугарска да уступи Србији видински срез."

Младен Стефановић, ЗБОР ДИМИТРИЈА ЉОТИЋА 1934 — 1945., стр. 230-231.
http://www.znaci.net/00003/691.pdf
Корисников грб
Јакобог
 
Поруке: 281
Придружен: Уто Апр 05, 2011 7:45 pm

Re: Љотић Димитрије спашава част Србије

Порукаод Svetovid » Суб Окт 10, 2015 3:50 pm

Јакобог пише: док би у највећем интересу нацистичке Немачке било баш стварање великосрпскб државне јединице, као најважнијег стуба немачке иолитике »га Балкану.


Хитлер се не би никада сложио са овим.
:kafa

ZBORNIK DOKUMENATA VOJNOISTORIJSKOG INSTITUTA: TOM XII - DOKUMENTI NEMAČKOG RAJHA - KNJIGA 4


22. 8. 1944 (17,45 — 20,00 časova)


b) Na Balkanu treba u suštini rešiti hrvatsko, srpsko i bugarsko pitanje. U vezi s tim ja bih, reče firer, utvrdio sledeće: ;


b1) Hrvati nemaju nikakvu predstavu o državnosti i neće je niikad ni moći imati. Onaj ko je 500 godina bio bez nje, ne može se nikad ni razviti u državu. Kasnije jednom doći ćemo na to, da Hrvatsku inkorporiramo u Rajh ili da iz nje napravimo protektorat. Danas možemo u najmanju ruku — a to u suprotnosti prema ostalim balkanskim narodima — samo prividno ići zajedno sa sadašnjom hrvatskom vladom.


b2) Srbi su narod koji je određen da ima državu i koji je kao narod održan. Njihova ideologija je veltkosrpska i u njima postoji bezobzirna otporna snaga. Pri jednoj takvoj upotrebi, oni će uvek zastupati velikosrpsku ideju. Ono što dolazi iz Beograda znači opasnost. Ja sam 1941. godine učinio Srbima ponudu koja je bila neuobičajena. Ja sam samo zahtevao da ostanu neutralni i za to sam im obećao povoljniju cenu nisu mogli da dobiju. U stvarnosti je međutim došlo do razvoja koji nikako ne odgovara toj velikodušnoj ponudi. Uostalom, ukazujem na to da, ako danas ponovno uspravimo Srbiju, Hrvatska propada. Tito jest i ostaje komunista, i on zastupa jugoslovensku ideju. No njegov će cilj pritom biti da dobije oslonac na Rusiju. Za mene ne postoji sumnja u pogledu toga da će Tito, kad taj željeni cilj jednom postigne, svu inteligenciju poubijati. Pobeda Tita šači stvaranje komunističkog režima, koji će jugoslovenske narode izručiti Staljinu. Engleska, i to je za mene jasno, želi nacionalnu Srbiju, a povrh toga nastoji da i Hrvatsku dobije u svoje ruke. To isto važi i u pogledu Grčke, a možda i Bugarske. Engleska danas više no ikad dejstvuje prema načelu: "U nuždi đavo svašta pojede". Ako bi mi s naše strane pristali na srpsku ponudu, i ako bi im stavili na raspolaganje oružje i municiju, onda, doduše, verujem da će se Srbi s uspehom boriti protiv Tita. No isto tako sam ubeđen da će onda velikosrpska ideja odmah ponovno da zaplamti na našu štetu. A to je nepodnosivo. Srbi se nikad ne bi odrekli velikosrpske ideje.

:knjige
"Требало би да постоји наука о недаћама. Људима су потребна тешка времена и угњетавање да би развили своје психичке мишиће."
/ Из Сабраних изрека Муад' Диба' принцезе Ирулан / "ДИНА" - Френк Херберт
Корисников грб
Svetovid
Site Admin
 
Поруке: 10653
Придружен: Сре Сеп 23, 2009 12:09 pm
Место: Свет вила и змајева

Re: Љотић Димитрије спашава част Србије

Порукаод talican » Пон Феб 01, 2016 1:32 am

''Врло скроман, побожан, аскетски усмерен, Љотић је на мене оставио утисак искреног човека који говори истину... За њега су Немци умоболни, бесрамни људи, који су својом лудом политиком Европу и нас довели на руб пропасти''.

Лав Рупник
Корисников грб
talican
 
Поруке: 8074
Придружен: Уто Мај 04, 2010 12:53 am
Место: somewhere under thunder

Претходни

Повратак на ШТЕТОЧИНЕ - Але и аждаје

Ко је на вези

Корисника прегледа овај форум: Нема регистрованих корисника и 1 гост

cron