Српски Сабор Двери - љотићевски шабани на куб

Сви који мрзе српску митологију. Љотићевци, глобалисти, талибани, либерали по занимању, скинхедси, образовци, стројевци, напредњаци, дверјани, цр[к]вени кмери, вехабије, зилоти, фундаменталисти свих врста

Српски Сабор Двери - љотићевски шабани на куб

Порукаод Svetovid » Суб Јан 30, 2010 1:53 am

Ладно су фалсификовали писмо тобоже из хашког затвора.

:haha
http://www.dverisrpske.com/tekst/174286

EКСКЛУЗИВНО: Поздравно слово Сабору Српске мреже из Хашког затвора


Ми смо васкрсли из смрти многих генерацијаПоздравно слово 9. Сабору српске омладине и 3. Сабору Српске мреже упућено Српском сабору Двери из Хашког затвора„Васкрсења не бива без смрти” - нека ми буде допуштено да цитирам Владику Рада.

А ми смо васкрсли из смрти многих генерација кроз неколико векова, па и на смрти најбољих из наше генeрације.

У смрт су ишли ведро и са песмом сви они који су смрт срели на бојишту, и ми смо поносни на њих, иако нам недостају.

А у смрт су наша нејач, деца, жене, старци, ненаоружани цивили, ишли са ужасима на лицима, јер су препознали исту ону стару Смрт, насилну и неприродну, која је долазила и по њихове очеве и дедове. Они нам још више недостају, и за њима осећамо највећу жалост, јер нису имали избора ни шансе да се одупру. Платили су цену Српства и Православља, какву су из истих разлога плаћале генерације пре њих.

Надамо се да је с тим готово - за сва времена.

апостол павле

Сад смо слободни

Уз нас, васкрсла је и наша слобода, коју више никад и никоме ни за шта не смемо препустити. За постизање слободе била је потребна огромна храброст на путу истине и правде. Ту смо храброст испољили и одржали, и сада смо своји на своме, слободни по први пут после неколико векова.

Сад смо слободни да будемо оно што јесмо, и да се ни због кога не повијамо, не прикривамо своје светиње, славе и љубави. Сад коначно можемо да васпитавамо и подижемо своју децу у велике и праве људе, на темељима урођеног српског господства и на дебелим слојевима српских културних и духовних традиција. То не вређа и не угрожава никога, осим оних који желе да нас нема. Ако таквих још има, препустимо их њиховој мржњи и пакости, она ће им се осветити теже него што бисмо ми икада могли. Чувајмо ми своју унутрашњу чистоту, јачајмо и снажимо себе и своје породице свакога дана и свакога трена.Наш узор је Христос Спаситељ

Ми знамо како се напредује и уздиже, наш узор је Христос Спаситељ. Кад год не знамо како треба поступити, упитајмо се „Шта би сад урадио Господ?”, и одговор ће стићи, а уз одговор и Његова помоћ. „Не бој се, мало стадо”, говорио је Господ својим савременицима. Али, Господ је свевремен, па смо и ми Његови савременици, Он је и на нас мислио кад је ово изговарао.

Велики подвиг постизања слободе је остварен уз страшне жртве. Али, оне су благородне, јер су имале за шта да падну. За нашу слободу.

Развијајмо љубав, прво у породици, па онда у народу. Правимо искрене пријатеље свуда око нас, од наших равнодушних другова и комшија правимо топле људе испуњене љубављу. Господ је то чинио својим примером: волео је, па су Га волели.

Не допустимо да нас дели било шта. Све идеологије нису вредне једне свађе међу браћом. Партије су добре ако чине добро народу, и ако се разлике могу коментарисати уз шалу. Само је Бог изнад народа, а то је за добро народа: свако други ко би хтео да буде изнад народа, то би хтео за своје добро, а за зло народа.

Учимо без обзира на године, и помозимо нашој деци да уче уз радост и нашу љубав.Трпети због великог циља је Божији благослов

Не брините се за оне који су на судовима због правде и слободе - Бог је према њима био милостив, дао је највиши смисао њиховим животима. Трпети због великог циља је Божији благослов. Њиховим породицама треба помагати, а њих подржавати молитвом и љубављу у срцу, али због њих не треба туговати.

Тада ћемо моћи да одбранимо оно што ми имамо, слободу и достојанство. За ту одбрану нам није потребно друго оружје, осим изградње наших живота и јачања нашег духа, љубави, слоге.

Ми знамо како се може стварати слобода, знаћемо и како се може одбранити.

Нека Вас Господ чува на многаја љета!

Хаг, јул 2009.
"Требало би да постоји наука о недаћама. Људима су потребна тешка времена и угњетавање да би развили своје психичке мишиће."
/ Из Сабраних изрека Муад' Диба' принцезе Ирулан / "ДИНА" - Френк Херберт
Корисников грб
Svetovid
Site Admin
 
Поруке: 10653
Придружен: Сре Сеп 23, 2009 12:09 pm
Место: Свет вила и змајева

Re: Српски Сабор Двери - љотићевски шабани на куб

Порукаод Svetovid » Суб Јан 30, 2010 1:56 am

А ово је већ параноја у стилу обрнутог Илије Чворовића.
:haha
Саопштење Информативне службе Српског сабора Двери
У Београду, 16. априла 2007.

Најмање што морамо учинити је следеће: покретање тужби против свих који су у име Тита и Партије починили злочине над невиним српским становништвом, откопавање масовних гробница жртава комунистичког терора широм Србије, достојно сахрањивање жртава и обележавање стратишта, обнова монтираних процеса политичким противницима, рехабилитација повређене части српских политичких емиграната, отварање тајних досијеа и откривање имена дошника и убица за рачун УДБЕ, извођење на суд ратних и послератних злочинаца, и временска забрана политичког рада свима онима који су били чланови Партије.

Како то раде Пољаци?

По новом пољском закону о лустрацији који је изгласан у октобру 2006. године, а на снагу је ступио 15. марта 2007, седам стотина хиљада Пољака до 15. маја ове године мора да одговори на питање да ли су сарађивали са комунистима у периоду од 1945. до 1989. године, што обухвата све високе функционере, професоре, адвокате, директоре школа и новинаре, рођене пре августа 1972.
Сви они морају да испуне формулар и одговоре на питање: „Да ли сте тајно и свесно сарађивали са комунистичком тајном службом?“ Одговори се потом шаљу у Институт сећања у Варшаву. Тамо се они проверавају у архивама. У случају доказане сарадње новинари запослени у неком јавном сервису биће аутоматски отпуштени. Они који одбију да одговоре или се покаже да су слагали могу добити казну забране обављања своје професије у трајању од десет година. (Le Monde diplomatique, НИН, април 2007, стр. 1)
Ако се не варамо, Пољска је у Европској Унији, а нама је препоручено да што пре примењујемо стандарде који тамо владају.

Упитник Двери из 2001. године


Српски сабор Двери од оснивања удружења тражи да се нешто слично спроведе и у нашој земљи. Сматрамо да без једног таквог рашчишћавања са комунистичком прошлошћу није могуће поставити здраве темеље наше садашњости и будућности. С тим у вези подсећамо на речи које је Бранимир Нешић, први уредник часописа „Двери српске“ и један од оснивача Двери, изговорио на историјском Првом сабору српске омладине на Универзитету у Београду после Другог светског рата, 6. децембра 2001. године у сали 11 на Филолошком факултету, за које би се могло учинити да су их искористили пољски законодавци 5 година касније:
„Немојмо се заваравати: комунисти и даље држе власт у овој напаћеној српској земљи. Само су се вешто преобукли у разноразне грађанске, либерално-демократске маске. Сазнајте колико година комунистичког стажа имају министри у садашњој српској Влади. Они ће своје прљаве комунистичке биографије покушати да сакрију, и, управо због тога, ми постављамо упитник за све јавне личности у Србији, за све чланове Српске академије наука и уметности, за све професоре Београдског универзитета и свих универзитета у Србији, за све политичаре и све уређиваче медијских кућа, упитник са следећим питањима:

1. Да ли сте били члан Комунистичке партије Југославије?
2. Колико дуго сте били члан Комунистичке партије?
3. На којим све партијским функцијама у Комунистичкој партији сте се налазили?
4. Како је гласила тема ваше докторске дисертације?
5. Осећате ли се кривим за судбину српског народа за време вашег једнопартијског система?
6. Да ли се кајете и да ли сте јавно и где исповедили своје покајање?
7. Да ли сте након распада Комунистичке партије постали члан неке друге партије, и које или којих?
8. Коју сада политичку опцију заступате?
9. Да ли сте за повратак веронауке у школе?
10. Да ли вам је Српска православна црква и светосавски национализам и даље непријатељ број 1?

На ова питања они нама морају одговорити“.

Овим речима ни данас се нема шта ни додати ни одузети. Наш је проблем што се од тада до данас ништа није променило, а овај пољски пример нас опомиње и на ту обавезу подсећа, нудећи један од ефикасних начина да победимо стравичну прошлост која нам се стално враћа као недовршена прича.
"Требало би да постоји наука о недаћама. Људима су потребна тешка времена и угњетавање да би развили своје психичке мишиће."
/ Из Сабраних изрека Муад' Диба' принцезе Ирулан / "ДИНА" - Френк Херберт
Корисников грб
Svetovid
Site Admin
 
Поруке: 10653
Придружен: Сре Сеп 23, 2009 12:09 pm
Место: Свет вила и змајева

Re: Српски Сабор Двери - љотићевски шабани на куб

Порукаод Svetovid » Суб Јан 30, 2010 1:59 am

:haha
не уме ни да прочита састављен говор

"Требало би да постоји наука о недаћама. Људима су потребна тешка времена и угњетавање да би развили своје психичке мишиће."
/ Из Сабраних изрека Муад' Диба' принцезе Ирулан / "ДИНА" - Френк Херберт
Корисников грб
Svetovid
Site Admin
 
Поруке: 10653
Придружен: Сре Сеп 23, 2009 12:09 pm
Место: Свет вила и змајева

Re: Српски Сабор Двери - љотићевски шабани на куб

Порукаод wild colonial » Суб Јан 30, 2010 3:45 am

:haha

Na jedan drugi forum sa kojega su me najurili(zadnje je bilo da sam se dokachila oko Ljotichevaca,pa dobila ban,)
ja pitala nekoga iz Dvjeri kako plachaju troshkove puta,mislim da pajaju po svijetu,a on kaze da ih vechinom financira
SPC. :zurka

:haha Znachi Poljaci,uzeli ideju od Dvorjana?
:lujk
Passion is the element in which we live; without it, we hardly vegetate.
--Lord Byron
wild colonial
 
Поруке: 786
Придружен: Пет Дец 04, 2009 3:46 pm

Re: Српски Сабор Двери - љотићевски шабани на куб

Порукаод Svetovid » Суб Јан 30, 2010 8:19 am

погађам да су вас најурили одавде:

http://forum.vidovdan.org/viewtopic.php ... &start=330

Петар Милатовић пише:Господине Тврдишићу, какво је ваше мишљење о Димитрију Љотићу и љотићевском покрету "Збор"?Данило Тврдишић пише:Када о Димитрију Љотићу и његовом идеолошком опусу говоримо, ту неизоставно место заузима његова критика комунизма. То је најјача критика комунизма као друштвено економског система и доминантног идеолошког пројекта тога времена. Нико пре њега, као ни после није имао тако јаку и озбиљну критичку аргументацију комунизма, као што је то имао Љотић. То не кажем само ја, већ то кажу сви они који су имали прилике да се сусретну са његовим опусом на тему комунизма. Љотић је део својих политичких идеја црпео из дела француских "контрареволуционара", Мораса и францускe акцијe који су имали доминантно место. Међутим, ту је цела плејада мислилаца као што су: Де Местр, Де Бонал, Фистел Де Куланж итд. Свима им је заједничко да су били жестоки критичари француске револуције, за коју су сматрали да представља најтрагичнији догађај новије француске историје. Тачно је да смо и ми из двери имали прилику да се сусретнемо са поменутим ауторима. И ја лично сам сретан што сам имао ту прилику, јер смо захваљујући њима много боље осветили једно значајно поглавље у историји Европе и његов утицај на савремену Европу. Да није дела поменутих мислилаца, ми бисмо били ускраћени за многе важне одговоре тадашње, а и тадашње Европе. Љотић се залагао за партиципативну демократију, дакле није био против демократије. Што се тиче његовог органског погледа на свет, Љотић се залагао за сталешку скупштину, где би сваки сталеж имао своје демократски изабране представнике у тој скупштини. Он је сматрао да су сталежи природне целине изникле из животног искуства народа, за разлику од странака које је сматрао вештачким творевинама било левичарских, било десничарских идеологија које су изникле из француске револуције. Он је сматрао да странке по природи ствари воде беспоштедну борбу за своје себичне "партијашке" интересе који су у највећем броју случајева нису и интереси народа.


Слика
"Требало би да постоји наука о недаћама. Људима су потребна тешка времена и угњетавање да би развили своје психичке мишиће."
/ Из Сабраних изрека Муад' Диба' принцезе Ирулан / "ДИНА" - Френк Херберт
Корисников грб
Svetovid
Site Admin
 
Поруке: 10653
Придружен: Сре Сеп 23, 2009 12:09 pm
Место: Свет вила и змајева

Re: Српски Сабор Двери - љотићевски шабани на куб

Порукаод wild colonial » Суб Јан 30, 2010 11:18 am

:haha :haha :haha evo kako odgovaraju na pitanje:Међутим, ту је цела плејада мислилаца као што су: Де Местр, Де Бонал, Фистел Де Куланж итд. Свима им је заједничко да су били жестоки критичари француске револуције, за коју су сматрали да представља најтрагичнији догађај новије француске историје. Тачно је да смо и ми из двери имали прилику да се сусретнемо са поменутим ауторима. И ја лично сам сретан што сам имао ту прилику, јер смо захваљујући њима много боље осветили једно значајно поглавље у историји Европе и његов утицај на савремену Европу. Да није дела поменутих мислилаца, ми бисмо били

Da najurili su me,ma ishla sam im na nerve,meni su i dalje dragi,razmisljala sam da presjecjem vene od tuga i bola,ali nijesam(od krvi bi se onjesvestila) :detel
:zurka
Passion is the element in which we live; without it, we hardly vegetate.
--Lord Byron
wild colonial
 
Поруке: 786
Придружен: Пет Дец 04, 2009 3:46 pm

Re: Српски Сабор Двери - љотићевски шабани на куб

Порукаод Svetovid » Суб Јан 30, 2010 11:33 am

Заобилазе одговор као киша око Крагујевца.
Али овај пут су поштено признали да им је Димитрије Љотић идол. :kafa
"Требало би да постоји наука о недаћама. Људима су потребна тешка времена и угњетавање да би развили своје психичке мишиће."
/ Из Сабраних изрека Муад' Диба' принцезе Ирулан / "ДИНА" - Френк Херберт
Корисников грб
Svetovid
Site Admin
 
Поруке: 10653
Придружен: Сре Сеп 23, 2009 12:09 pm
Место: Свет вила и змајева

Re: Српски Сабор Двери - љотићевски шабани на куб

Порукаод wild colonial » Суб Јан 30, 2010 11:51 am

:kafa a da i pokazu koga su sve uponznali,tako su odmah iznad nash obichnijeh(vjerujem da bi te koje oni znaju vechina
i izbjegavala da upozna,jer gnjave) :haha
Passion is the element in which we live; without it, we hardly vegetate.
--Lord Byron
wild colonial
 
Поруке: 786
Придружен: Пет Дец 04, 2009 3:46 pm

Re: Српски Сабор Двери - љотићевски шабани на куб

Порукаод Svetovid » Суб Јан 30, 2010 11:57 am

Јао ниси фер, Бошко Буха је баш нахвалио вас дијаспорце:
"Требало би да постоји наука о недаћама. Људима су потребна тешка времена и угњетавање да би развили своје психичке мишиће."
/ Из Сабраних изрека Муад' Диба' принцезе Ирулан / "ДИНА" - Френк Херберт
Корисников грб
Svetovid
Site Admin
 
Поруке: 10653
Придружен: Сре Сеп 23, 2009 12:09 pm
Место: Свет вила и змајева

Re: Српски Сабор Двери - љотићевски шабани на куб

Порукаод wild colonial » Суб Јан 30, 2010 12:08 pm

:zurka
pa to razumijem,mada bash ne mislim to da gledam,vjerujem na rijech od vas.Oni vole da putuju,pa neche valjda da
nas nagrde, :zurka
Passion is the element in which we live; without it, we hardly vegetate.
--Lord Byron
wild colonial
 
Поруке: 786
Придружен: Пет Дец 04, 2009 3:46 pm

Следећа

Повратак на ШТЕТОЧИНЕ - Але и аждаје

Ко је на вези

Корисника прегледа овај форум: Нема регистрованих корисника и 3 госта

cron