ВЕРСКИ ФУНДАМЕНТАЛИЗАМ: исламски, хришћански, пагански...итд

Сви који мрзе српску митологију. Љотићевци, глобалисти, талибани, либерали по занимању, скинхедси, образовци, стројевци, напредњаци, дверјани, цр[к]вени кмери, вехабије, зилоти, фундаменталисти свих врста

ВЕРСКИ ФУНДАМЕНТАЛИЗАМ: исламски, хришћански, пагански...итд

Порукаод Svetovid » Уто Окт 01, 2013 9:00 am

Исламски квиз: Нетачан одговор значи смрт

Ко је у Најробију знао одговоре на већину питања о исламу имао је велике шансе да остане жив

Слика
Тржни центар у Наиробију 21. септембра (Фото Горан Томашевић/ Ројтерс)

Маскирани терористи Ал Шабаба који су упали у трговински центар „Вестгејт” у Најробију дошли су наоружани и својеврсним квизом: ко је знао тачне одговоре на већину њихових питања о исламу – имао је велике шансе да остане жив. Нетачни одговори значили су смрт.

„Како се звала мајка пророка Мухамеда”? „Знате ли речи молитве шахада”? „Како гласи муслиманска заклетва?”, нека су од питања која су пре десет дана одлучивала судбину посетилаца елитног шопинг-мола у престоници Кеније.

Била је то нова тактика употребљена за раздвајање муслимана од „куфара”, неверника.


Док се око 1.000 уплашених посетилаца мола у тренутку напада скривало по тоалетима, иза лутки, по отворима за вентилацију или испод столова у кафетерији, нападачи су ухваћенима постављали 20 питања како би утврдили ко је муслиман. Тај би потом био ослобођен.

„Муџахедини су врло пажљиво бирали жртве, гледајући да на сваки начин раздвоје муслимане од неверника”, потврдили су прошлог викенда америчкој агенцији извори сомалске радикалне групе Ал Шабаб, званичне филијале Ал Каиде која је прихватила одговорност за смрт најмање 67 и рањавање око 200 особа током опсаде трговинског центра.

Процењује се да је нова тактика чувања муслиманских живота резултат свега што се својевремено догађало по Ираку, где су многи муслимански цивили били жртве напада Ал Каиде, која је тиме окретала против себе.

„Ово показује да је Ал Каиди огроман број убијених муслимана представљао проблем управо међу онима којима покушавају да се обрате”, сматра Давид Гартенстин-Рос, директор центра за студије терористичке радикализације. „Сада видимо да Ал Каидине групе покушавају да га реше.”

Основан 2006. као омладинска подружница Уније за заштиту шеријатских судова у Сомалији, Ал Шабаб је од 2009. почео да флертује са Ал Каидом, али због акција у којима је гинуо и велики број муслимана, Осама бин Ладен је Ал Шабабу 2010. морао да скрене пажњу да ограниче страдања „правоверних”. Није желео да џихадисте са Рога Африке укључи у своју мрежу.

Иако је међу жртвама у Најробију било и муслимана, јасно је да су милитанти овога пута покушали да минимизују исламске жртве, што су и потврдили у и-мејл поруци агенцији АП.

Према транскрипту једног документа из 2011. улеме блиске Ал Шабабу издале су „фатву” – верско мишљење – по коме је убиство Француза или Британца „халал”, допуштено. Исто важи и за Етиопљане, Кенијце, Уганђане или становнике Бурундија – јер су извршили инвазију исламске земље Сомалије.

Муслимане, међутим, треба сачувати, додатно је упутство, које вернике саветује да се не мешају са „непријатељем” и држе подаље од места на која они долазе.

Терористички упитник и фатална прозивка представљају најновији знак трансформације глобалне терористичке мреже. Без обзира на поштеду муслиманима, опасност није отклоњена.

Тако је Јужноафричка Република у недељу степен приправности подигла на четврти ниво (један испод највишег) након вести да је Саманта Литвеј, најтраженија жена на листи Интерпола након напада у Најробију, виђена пре неколико месеци како осматра низ страних амбасада у Преторији, јавила је јуче јужноафричка штампа.

Министарство унутрашњих послова ЈАР добило је почетком године информацију од једне приватне фирме за обезбеђивање да је Британка Саманта Литвеј – „бела удовица“ терористе који се разнео у нападу у лондонском метроу 2005. – виђена у близини амбасаде Израела и Високог комесаријата Велике Британије у елитном предграђу Преторије.

Безбедоносни извори у ЈАР открили су сада да је она са лажним пасошем ЈАР неколико година живела у месту Ленасија, где је радила као компјутерски техничар у фабрици халал хране.

Литвеј је под именом Натали Фаје Веб у више наврата путовала по Африци, све док 2011. није утврђено да користи лажни пасош.

Експерти института за стратешке студије у Јоханесбургу открили су јуче да су се две групе муџахедина које су обавиле напад у Најробију састале у ЈАР и одатле заједно кренуле у Кенију.

Т. В.
објављено: 01.10.2013.
"Требало би да постоји наука о недаћама. Људима су потребна тешка времена и угњетавање да би развили своје психичке мишиће."
/ Из Сабраних изрека Муад' Диба' принцезе Ирулан / "ДИНА" - Френк Херберт
Корисников грб
Svetovid
Site Admin
 
Поруке: 10653
Придружен: Сре Сеп 23, 2009 12:09 pm
Место: Свет вила и змајева

Re: ВЕРСКИ ФУНДАМЕНТАЛИЗАМ: исламски, хришћански, пагански...итд

Порукаод Svetovid » Уто Окт 01, 2013 1:14 pm

"Али код мене нигде не можете наћи да омаловажавам исламску веру, као што сте покушали овде на једном месту. Ја сам препун поштовања према исламској вери, али сам огорчени противник сваког фундаментализма. Тренутно највише исламског, јер је тренутно најопаснији. Али када би се негде експонирао и хришћански фундаментализам, такође бих био његов огорчени противник. " / др Војислав Шешељ
"Требало би да постоји наука о недаћама. Људима су потребна тешка времена и угњетавање да би развили своје психичке мишиће."
/ Из Сабраних изрека Муад' Диба' принцезе Ирулан / "ДИНА" - Френк Херберт
Корисников грб
Svetovid
Site Admin
 
Поруке: 10653
Придружен: Сре Сеп 23, 2009 12:09 pm
Место: Свет вила и змајева

Re: ВЕРСКИ ФУНДАМЕНТАЛИЗАМ: исламски, хришћански, пагански...итд

Порукаод Svetovid » Уто Дец 17, 2013 11:12 pm

Култура
Кустурица: Жртва сам фундаментализма у Босни

Слика
Емир Кустурица

БАЊАЛУКА – Прослављени српски редитељ Емир Кустурица изјавио је да је он „жртва фундаментализма у Босни” и да је „етнички очишћен из Сарајева заједно са 150 до 100 хиљада Срба”.

Кустурица је за нову руску агенцију „Русију данас” рекао да је Сарајево етнички очишћено и да у њему данас 95 одсто становника чине муслимани.

У Сарајево, каже, отишао би без икакве емоције, јер је већина онога што је волео у том граду нестало у рату.

„Град чине људи - када изађете у ноћни живот у Москви, идете на места где проналазите људе, зато што маса није нешто што вас занима, а ова маса се променила - друштвено, верски, интелектуално и она 20 година гради систем вредности у који се ја не уклапам”, рекао је Кустурица.

Сви би, рекао је Кустурица, волели да живе у сређеном друштву, у коме можете да се састанете са пријатељем, попијете кафу са муслиманом, разговарате о теологији са православцем, или о Николи Тесли и осталим питањима.

„Колико год сам се борио за опстанак Југославије (живим данас у Републици Српској), сматрам да је време да свако покуша да живи сам, да одабере и користи своју дефиницију, попут питања самоодбране, зато што, ако делите место са неким ко говори међу католицима и православцима да ће муслиманска идеологија на крају победити - будућност те државе није гарантована”, навео је.

Кустурица напомиње да има и француско држављанство и да је веома привржен француској визији уметности.

Говорећи о ономе чиме се тренутно бави, Кустурица је напоменуо да завршава Андрићград, да гради фарму на граници Србије и РС / БиХ, на којој ће „остати и бринути се о кравама и овцама”, те да жели да заврши филм.

„Надам се да ће ми живот бити дуг и разноврстан и да, када дође тренутак умирања, нећу ни осетити да сам умро”, рекао је Кустурица, пренео је „Пресс РС”.

Он сматра да и догађаји у Украјини показују да су ЕУ и НАТО веома повезани и оцењује да су Бугарска и Румунија примљене у ЕУ пре Србије и Хрватске због стартешких разлога.

„Та вештачка творевина, коју данас зовемо НАТО, шири се. Као што су говорили у Првом светском рату - Drang nach Osten (Продор на исток)”, навео је. Он сматра да су крајњи циљ те војне алијансе - ресурси у Сибиру.

„Наполеон је покушао да их се домогне, Хитлер је то покушао, чак је и Медлин Олбрајт рекла да `није поштено да тако мали број људи живи на тако великој територији`. Она је мислила на ваш гас, вашу нафту и све руде које тамо имате”, рекао је Кустурица за „Русију данас”.
Танјуг
објављено: 17.13.2013.
"Требало би да постоји наука о недаћама. Људима су потребна тешка времена и угњетавање да би развили своје психичке мишиће."
/ Из Сабраних изрека Муад' Диба' принцезе Ирулан / "ДИНА" - Френк Херберт
Корисников грб
Svetovid
Site Admin
 
Поруке: 10653
Придружен: Сре Сеп 23, 2009 12:09 pm
Место: Свет вила и змајева

Re: ВЕРСКИ ФУНДАМЕНТАЛИЗАМ: исламски, хришћански, пагански...итд

Порукаод Svetovid » Уто Јул 01, 2014 2:28 pm

:kafa

Џихадисти Ирака и Леванта екстремнији од Ал Каиде

Прокламовање Исламске државе тумачи се као изазов и Западу и оставштини Бин Ладена

Мистериозни „нови Бин Ладен”
Слика
Абу Бакр ел Багдади (Фото Бета)

Проглашење калифата на територији коју контролишу екстремисти Исламске државе Ирака и Леванта (Идил), сем великог идеолошког и теолошког значаја, представља и својеврсну објаву рата Западу и Ал Каиди. Оваквим потезом Идил се намеће као предводник исламског света и баца рукавицу Ал Каиди као досад неприкосновеном лидеру глобалног џихадистичког покрета. Познаваоци прилика су сагласни да уколико изостане жесток одговор Ал Каиде, стварање калифата ће без сумње значити крај Бин Ладеновог легата и визије.

„За идеолошке џихадисте калифат је крајњи циљ и у њиховим очима Идил се примакао остварењу тог сна више од било кога другог. У том смислу њихове вође сматрају да заслужују оданост свих исламских верника”, оцењује за „Гардијан” Питер Ниман, из Међународног центра за проучавање радикалних покрета.

Он сматра да проглашавањем калифата џихадисти демонстрирају колико су самопоуздања стекли након спектакуларног напредовања у Ираку и повлачења ирачких снага безбедности. „Након освајања града Мосула нису изгубили ништа од полета који су имали. Напротив, наставили су да заузимају нове територије, а у том процесу су им се придруживали џихадисти из других група.”

Проглашење калифата под именом Исламска држава подразумева и избацивање досадашњих одредница Ирак и Левант из имена џихадистичког покрета, као и додељивање титуле калифа њиховом лидеру Абуу Бакру ел Багдадију.

Сам термин калиф вуче корен из арапског језика, што значи наследник, чиме се указује да је Багдади једини легитимни наследник пророка Мухамеда.

После прва четири калифа који су наследили Мухамеда, калифат је доживео своје златно доба у време династије Омајада од 661. до 750. године, а касније под Абасидима, од 750. до 1517. Овај систем владавине укинут је падом Османског царства 1924. године.

Калифат је систем владавине у којем је врховни владар законити наследник Мухамеда, али то није наследан положај, већ се бира међу најпобожнијим и најобразованијим муслиманима. У оваквом облику државног уређења закони се углавном одређују у складу са исламском етиком.

Изненађујући напредак џихадиста у Ираку, као и проглашавање исламског калифата, има готово магнетну привлачност за њихове симпатизере широм света, међу којима има држављана најмоћнијих земаља запада. Знак за узбуну обавештајних служби, пре свега Велике Британије и САД, био је недавни видео-снимак на којем британски држављани који ратују у Сирији позивају друге муслимане из Уједињеног Краљевства да им се придруже.

Острвски медији су протеклих дана извештавали о све већем броју младих британских муслимана који су се придружили Идилу, а премијер Дејвид Камерон је оценио да они представљају „највећу претњу по националну безбедност која данас постоји”.

И амерички председник Барак Обама је изјавио да све већа претња долази од исламиста прекаљених у борбама у Сирији и Ираку, који могу са европским пасошима ући у САД. Он је за телевизију Еј-Би-Си казао да САД морају побољшати систем надзора, извиђања и прикупљања обавештајних података како би неутралисали тај ризик, као и да ће у свему томе имати улогу и Специјалне снаге САД. Обама је такође додао да би могли бити употребљени и војни удари против организација које могу наудити САД, пренео је АП.

Агенција наводи да је Америка током читавог председничког мандата Барака Обаме суочена са озбиљним претњама од Европљана као и неких других који су примили џихад.

Од свих истакнутих џихадистичких лидера Абу Бакр ел Багдади (43), вођа Идила, јесте најмистериознији. Избегавање јавног експонирања његов је заштитни знак, а наводно и у комуникацији са саборцима не скида маску због чега је стекао надимак „невидљиви шеик”. Због утицаја у свету екстремизма, многи га, међутим, називају новим Осамом бин Ладеном, а америчка администрација за његову главу или информацију о локацији где се скрива нуди 10 милиона долара.

Од мало доступних података (постоје само две његове фотографије које циркулишу у обавештајним круговима) зна се да, супротно имену које носи, није рођен у Багдаду него стотинак километара северније у граду Самари. Зна се и да је докторирао у области исламских наука на Универзитету у Багдаду.

Постоје, међутим, најмање две верзије како се одао џихаду. По првој је џихадистичком покрету приступио још у време Садама Хусеина, а по другој корен његовог радикализма треба тражити у периоду када је боравио у затвору Камп Бука. Док се пео на командној лествици, постајао је препознатљив по бруталности, шокантној и за прекаљене џихадисте. Чувена су јавна погубљења на којима је кажњавао све за које се сумњало да помажу Американцима, а по истој свирепости се прославио и за време борбе у Сирији.

У креирању слике о Абуу Бакру ел Багдадију важну улогу играју исламистички научници који слици бруталности настоје да додају и примесу ширине и мудрости па га често описују као „филозофа џихада”. Прави циља таквог спиновања је да се повећа основаност његових претензија за руковођење целокупним исламским светом.

За разлику од замагљености биографије, не постоји апсолутно нимало мистерије око тога шта Багдади жели. Он верује да сви муслимани света треба да живе у једној земљи у којој ће на снази бити шеријатски закон, а први корак ка том циљу јесте успостављање калифата на територији Сирије и Ирака.

Д. Вукотић
објављено: 01.07.2014.
"Требало би да постоји наука о недаћама. Људима су потребна тешка времена и угњетавање да би развили своје психичке мишиће."
/ Из Сабраних изрека Муад' Диба' принцезе Ирулан / "ДИНА" - Френк Херберт
Корисников грб
Svetovid
Site Admin
 
Поруке: 10653
Придружен: Сре Сеп 23, 2009 12:09 pm
Место: Свет вила и змајева

Re: ВЕРСКИ ФУНДАМЕНТАЛИЗАМ: исламски, хришћански, пагански...итд

Порукаод Tatzelwurm » Уто Јул 01, 2014 6:51 pm

Слика

Жалосно је у шта се претворио Ислам и ко себе сматрам муслиманима. Алах лепо каже да никоме своја уверења не треба наметати , Алах такође каже да онај ко убија да је гад пред њим ,али ето будала има код хришћана (додуше рецедивних :vamp ) , будала има тамо. Но , муслимани ме неки пут са својим мислима и акробацијама са бројкама стварно пријатно изненаде , а највише ми се допада када кажу : "Jihaad је највећи када победиш самог себе!" А , ја им лепо кажем да Jihaad nije највећи када победиш самог себе , већ он то јесте. Све друго је негативна односно неисправно схватања Jihhaada када се он претвара у Рат. Исто ти је и са Исусом када каже да он "доноси мач" , јер тај мач који он доноси није за друге нити је икада било. То је такорећи злоупотреба или негатив! Доносити мач значи донети победу ,а највећа јесте победа када победиш самог себе! То јесте ПУТ! И зато Исус каже да је он пут.

Примера ради , ја када би сада кренуо да брдо дивљих homo sapiensa просветљујем рекао бих: "Ја сам Пут и Живот и ко не иде са мном тај је против мене!" зато што то тако јесте и за цирка 100-тинак година због мог говора би се покренули крсташки ратови ,а од мене уплашени људи направили би култ смрти! Зато што су Курта и Мурта моји ученици кренули да пишу како "мисле" да сам говорио уз спрег политике ето ти највећег предузећа који ће потрудити да 2000 и више година врти једно те исто у круг да се "бог појавио". Па ако ћемо реално и јесте се појавио , јер обожавај нешто као бога постаће бог (али , само у твојој глави , дабоме). Такође , људи би говорили да су религија мира и љубави , а овамо желели би све живо и неживо да покуљу , јер забога ни сами они не би знали да ли су мир или рат. А , онда би кренуле побуне међу одрђеним фракцијама и свако би кренуо да тумачи онако како му је ћеф. Замисли , биће које не ради на себи усуђује се да тумачи свете списе! Грозота! Из грозоте у још већу грозоту таква религија заједно са 100000... деноминаија би постала! Не би се ту знало ни ко пије ни плаћа , ни ко једе ни ко сере , ни ко пије ни ко пиша... И то још назову истинитом религијом... Јашта , али када би краве падале са неба ,а овце за то време искакале из авиона са све падобраном.

:hoho :hoho :hoho

ПУТ НИЈЕ КУЛТ , ПУТ ЈЕ ОНО ШТО ТЕ ВОДИ ОД ТАЧКА А ДО ТАЧКЕ Б!

.˙. .˙. .˙. .˙. .˙. 爻 .˙. .˙. .˙. .˙. .˙.
There comes a time when you look into the mirror and what you see is all you will ever see. And you accept it, or your kill yourself. Or you stop looking in mirrors."
LIBERUM VEL I MORTE
"There is no conflict between the ideal of religion and the ideal of science, but science is opposed to theological dogmas because science is founded on fact." -Nikola Tesla
"They who can give up essential liberty to obtain a little temporary safety deserve neither liberty nor safety"-Benjamin Franklin
.˙. .˙. .˙. .˙. .˙. 爻 .˙. .˙. .˙. .˙. .˙.
THE SOURCE OF MY MAGICK IS LOVE. WHO IS THE SOURCE OF LOVE?
Корисников грб
Tatzelwurm
 
Поруке: 1549
Придружен: Пон Мај 16, 2011 11:39 am
Место: Обилазим свет и гледам шта се ради...

Re: ВЕРСКИ ФУНДАМЕНТАЛИЗАМ: исламски, хришћански, пагански...итд

Порукаод Tatzelwurm » Уто Авг 05, 2014 1:01 am

Православни зилоти у кампу на Кучајским планинама уче децу да рукују оружјем; Блиц: Забранити секту која од деце прави војнике
4. август 2014., 21:01Нема коментара16
Београд — Зилоти под називом Српска истинска православна црква организовали су камп на Кучајским планинама у којем су децу обучавали да пуцају из оружја.
Слика

Б92 у МУП Србије није добио одговор да ли ће се бавити овим кампом.
Малишани су полазници Светолазаревог православног кампа, који је средином јула на Кучајским планинама изнад Деспотовца организовао зилотски ред самозване Српске истинске православне цркве.
Обука траје десет дана, током којих деца, у присуству инструктора, бораве у пећинама и шаторима.
СИПЦ је назив за неканонску и непризнату православну цркву која од 1995. делује у Србији.
Први човек ове непризнате цркве је Немања Станковић, односно како сам себе зове епископ Акакије. Он каже да у кампу користе реплике оружја.
„Ја ћу вам рећи да од тих 10 дана и свих могућих активности од игре и забаве, спортских активности, планинарења… стрељаштво је било само један дан током целог кампа. И мислим да је цела та прича око оружја у кампу и злоупотреба деце у вези са тим апсолутно преувеличана“, каже Акакије.
Епископ Акакије додаје да се у кампу деца кроз веронауку уче историји српског народа.
Верски аналитичар Живица Туцић каже да ниједна политичка партија, спортски клуб, а камоли верска заједница не сме да има било какав војни камп. Тим пре што хришћанство није ратоборна религија.
„Црква се бори за државу, за народ молитвом и усмерава људе да се спасавају по њеном учењу да стигну до царства небеског. Значи ови земаљски циљеви који се остварују пушкама, тенковима, авионима, то не сме да је у центру ма које организације. Монопол над војним средствима, над војном обуком, може да има само држава“, рекао је верски аналитичар Живица Туцић.
Митрополит загребачко-љубљански Порфирије каже да овим кампом треба да се позабави држава.
„Скандалозан је начин на који милитаризују најмлађе, како их злоупотребљавају и доводе у заблуду. То нема везе с православљем, Христом и јеванђељем, па позивамо органе реда да испитају услове у којима делује ова самозвана група, која се лажно представља“, каже митрополит загребачко-љубљански Порфирије.
Деца се у кампу играју разних средњовековних ритуала и симулирају ратовање с верним копијама калашњикова, с ножевима и секирама.
У МУП нисмо добили одговор да ли ће се бавити овим кампом.
На сајту СИПЦ пише да је омладини потребна помоћ у отпору против милитантног секуларизма и либерализма, денационализације свести и дехристијанизације душе и да обнова и опстанак српског народа зависе од рада с нашом омладином.
Родитељи за одлазак своје деце у овај камп треба да плате од 30 до 50 евра, али они који немају новца могу да дођу бесплатно.
(Б92)
Блиц: Држава би морала да реагује због организовања милитаристичког кампа – Забраните секту која од деце прави војнике
Психолози и представници Српске православне цркве истичу да је такозвана Српска истински православна црква (СИПЦ) „секта која злоупотребљава децу“ и да би држава морала да је забрани.


Слика
„Оружје: Деца су у кампу гађала из реплике ‘калашњикова’„
СИПЦ је организовала у јулу Светолазаров православни омладински камп (СПОК) на Кучајским планинама, где су дечаци и девојчице узраста од седам до 17 година живели у војничким условима у природи, учили да пуцају из ваздушне пушке, да раде склекове, спавају у пећинама…
За такав десетодневни камп су од родитеља узимали од 30 до 50 евра за свако дете. Камп води верска група на чијем је челу Немања Станковић, бивши искушеник у манастиру зилота, кога је епископ бачки Иринеј искључио из СПЦ.
- Крајње је бизарно да та организација окупља децу на хришћанским принципима, а облачи их у униформе и даје им оружје. Шта ће детету оружје? Деца су жртве, а не учесници рата. Ако већ хоће да уче децу да пуцају, онда би требало да буду стрељачко удружење. Али основно је питање да ли родитељи знају где су послали своју децу јер су они најодговорнији – истиче Жарко Кораћ, психолог.
Кораћ тврди да „Српска истински православна црква“ (СИПЦ) грубо крши права детета.
- Србија је потписала Конвенцију о правима детета, према којој малолетници не смеју да учествују ни у каквим оружаним сукобима. Колико сам видео, на кампу су била и деца млађа од 10 година. То је кривично дело. Држава би морала да забрани ту организацију – изричит је Кораћ.

Психотерапеут Александра Јанковић истиче да учешће у таквом кампу може да остави трајне последице на децу, јер се јер се у том узрасту формира личност.
Крстоносни протејереј Милан Радовановић истиче да зна све епископе у СПЦ и да никада није чуо за Акакија, који се представља као епископ СИПЦ-а.
- Сам назив говори да је реч о расколничкој цркви, једној врсти секте или зилота. Такви зилоти постоје у Кучајским планинама. Очигледно им је потребан новац, чим камп наплаћују. То су велики занесењаци, али у најгорем смислу. СПЦ не признаје ту организацију и није дала благослов за то. Хришћанска идеја је идеја љубави, а не убијања. Хришћански живот подразумева разумног, трезвеног и смиреног човека. Тврдоглавости није место у цркви – објашњава Радовановић.
Конвенција о правима детета
„Држава мора да обезбеди да ниједно дете млађе од 15 година не може да учествује у непријатељствима или да буде укључено у оружане снаге. Истовремено, држава је дужна да обезбеди заштиту и бригу за децу која су погођена оружаним сукобима.“
There comes a time when you look into the mirror and what you see is all you will ever see. And you accept it, or your kill yourself. Or you stop looking in mirrors."
LIBERUM VEL I MORTE
"There is no conflict between the ideal of religion and the ideal of science, but science is opposed to theological dogmas because science is founded on fact." -Nikola Tesla
"They who can give up essential liberty to obtain a little temporary safety deserve neither liberty nor safety"-Benjamin Franklin
.˙. .˙. .˙. .˙. .˙. 爻 .˙. .˙. .˙. .˙. .˙.
THE SOURCE OF MY MAGICK IS LOVE. WHO IS THE SOURCE OF LOVE?
Корисников грб
Tatzelwurm
 
Поруке: 1549
Придружен: Пон Мај 16, 2011 11:39 am
Место: Обилазим свет и гледам шта се ради...

Re: ВЕРСКИ ФУНДАМЕНТАЛИЗАМ: исламски, хришћански, пагански...итд

Порукаод Tatzelwurm » Чет Авг 07, 2014 12:20 am

Kako izgleda biti ateista u SAD?
| BBC
Ateisti u SAD se polako organizuju, lansiraju TV programe i pružaju podršku svima onima koji žele da javno objave svoja verovanja piše BBC.

Слика

„Ponekad je određene stvari potrebno reći i određene bitke voditi pa čak iako su nepopularne. Za sve prikrivene ateiste – niste sami i zaslužujete jednakost“.

Ovako je išao govor predsednika ateista u SAD, Dejvida Silvermana tokom prvih minuta rada prve televizije za sve one koji ne veruju u Boga – Ateističke televizije. Nakon govora usledila su svedočenja nekolicine poznatih ateista:

„To je jedna od najboljih odluka koje sam doneo u životu i u potpunosti ohrabrujem ljude da javno obznane da su ateisti a ne da to kriju“, izjavio je Mark Hačer iz udruženja Crni ateisti Amerike.

„Otkrivanje“ je termin koji mnogi ateisti u SAD koriste kada opisuju ono što predstavlja prilično teško priznanje za mnoge. Na jednom od najvećih skupova studenata ateista u SAD, u Kolumbusu u Ohaju, Džamila Bej iz Sekularnog studentskog saveza tvrdi da postoji veliki broj učesnika koji su nervozni i ne žele da odgovaraju na pitanja i to obznanjuju nošenjem posebnih ogrlica.

„Crvene ogrlice znače da ne žele da mediji pričaju sa njima. Određeni broj studenata koji su ovde sa nama još se nisu otkrili. Njihovi roditelji možda ne znaju da su ateisti ili da ispituju njihovu religiju“, tvrdi Bejova.

Ona dodaje da su mnogi zabrinuti da će biti prognani ili se plaše nasilja ukoliko priznaju da ne veruju u Boga. Dvadesetdvogodišnji Lasan Bangura je raspoložen za razgovor. On je na kraju krajeva predsednik studentske ateističke grupe na njegovom univerzitetu. Već na početku razgovora tužno uzdiše dok se priseća momenta kada je svojoj majci rekao da je ateista.

„Stvari od samog početka nisu bile dobre. Bila je ljuta. Ali mislim da je nekog vremena jednostavno to prihvatila. I dalje ne razgovaramo o tome i mislim da me neće izbaciti na ulicu“, tvrdi on. Međutim, Bakari ovo još nije saopštio ocu.

„Ne želim da naš odnos zbog toga bude uništen. Često ste u prilici da čujete kako se to desilo nekom drugom. Često čujete kako je neko izbačen iz kuće i poslat u verske kampove gde su primorani da budu religiozni i čitaju Bibliju. Ne želim da izgubim oca na takav način“.

Roditelji devetnaestogodišnje Ketlin Kembel iz Zapadne Virdžinije bili su puni podrške za njen stav prema religiji. Njen problem bili su drugi članovi zajednice.

„Tokom srednje škole pratila bi me tišina svaki put kada bih išla hodnikom, ili bi me neko pljunuo“. Ona je pre dve godine protestvovala protiv uključivanja religije i apstinencije u časove seksualnog vaspitanja u njenoj školi.

Nedavno istraživanje Pju centra pokazuje da bi građani SAD radije želeli predsednika koji ima više od 70 godina, koji je otvoreno gej ili koji nikada nije obavljao javnu funkciju nego predsednika koji je ateista.

Ranija istraživanja takođe su otkrila da Amerikanci na ateiste gledaju kao osobe kojima se može manje verovati od silovatelja.

Iako poslednjih godina polako raste broj mladih koji sebe definišu kao osobe koje nisu „povezane sa religijom“, SAD imaju znatno veći broj ljudi koji tvrde da im je religija izuzetno važna u poređenju sa zemljama u Evropi.

Međutim, ateisti u SAD moraće da pričekaju na javnu prihvaćenost s obzirom da u ovoj zemlji ne postoji visoki politički funkcioner koji se otvoreno deklariše kao ateista.
There comes a time when you look into the mirror and what you see is all you will ever see. And you accept it, or your kill yourself. Or you stop looking in mirrors."
LIBERUM VEL I MORTE
"There is no conflict between the ideal of religion and the ideal of science, but science is opposed to theological dogmas because science is founded on fact." -Nikola Tesla
"They who can give up essential liberty to obtain a little temporary safety deserve neither liberty nor safety"-Benjamin Franklin
.˙. .˙. .˙. .˙. .˙. 爻 .˙. .˙. .˙. .˙. .˙.
THE SOURCE OF MY MAGICK IS LOVE. WHO IS THE SOURCE OF LOVE?
Корисников грб
Tatzelwurm
 
Поруке: 1549
Придружен: Пон Мај 16, 2011 11:39 am
Место: Обилазим свет и гледам шта се ради...

Re: ВЕРСКИ ФУНДАМЕНТАЛИЗАМ: исламски, хришћански, пагански...итд

Порукаод Фундаменталиста » Чет Авг 07, 2014 9:35 pm

Православни зилоти у кампу на Кучајским планинама уче децу да рукују оружјем; Блиц: Забранити секту која од деце прави војнике


Овде је проблем што ти зилоти трују децу својом догматиком, а камп као камп сам по себи није лош.
Корисников грб
Фундаменталиста
 
Поруке: 1612
Придружен: Сре Јул 25, 2012 4:11 pm
Место: Градац Моравски

Re: ВЕРСКИ ФУНДАМЕНТАЛИЗАМ: исламски, хришћански, пагански...итд

Порукаод Tatzelwurm » Чет Авг 07, 2014 10:12 pm

Слика

:hoho :hoho :hoho :hoho :hoho :hoho :hoho
There comes a time when you look into the mirror and what you see is all you will ever see. And you accept it, or your kill yourself. Or you stop looking in mirrors."
LIBERUM VEL I MORTE
"There is no conflict between the ideal of religion and the ideal of science, but science is opposed to theological dogmas because science is founded on fact." -Nikola Tesla
"They who can give up essential liberty to obtain a little temporary safety deserve neither liberty nor safety"-Benjamin Franklin
.˙. .˙. .˙. .˙. .˙. 爻 .˙. .˙. .˙. .˙. .˙.
THE SOURCE OF MY MAGICK IS LOVE. WHO IS THE SOURCE OF LOVE?
Корисников грб
Tatzelwurm
 
Поруке: 1549
Придружен: Пон Мај 16, 2011 11:39 am
Место: Обилазим свет и гледам шта се ради...

Re: ВЕРСКИ ФУНДАМЕНТАЛИЗАМ: исламски, хришћански, пагански...итд

Порукаод Tatzelwurm » Чет Авг 07, 2014 10:15 pm

Фундаменталиста пише:
Овде је проблем што ти зилоти трују децу својом догматиком, а камп као камп сам по себи није лош.Сам по себи камп јесте лош , јер се деца уче како да убијају другога ,а не како да воле другога! Испирање младих мозгова најгоре врсте! :ala

Слика
There comes a time when you look into the mirror and what you see is all you will ever see. And you accept it, or your kill yourself. Or you stop looking in mirrors."
LIBERUM VEL I MORTE
"There is no conflict between the ideal of religion and the ideal of science, but science is opposed to theological dogmas because science is founded on fact." -Nikola Tesla
"They who can give up essential liberty to obtain a little temporary safety deserve neither liberty nor safety"-Benjamin Franklin
.˙. .˙. .˙. .˙. .˙. 爻 .˙. .˙. .˙. .˙. .˙.
THE SOURCE OF MY MAGICK IS LOVE. WHO IS THE SOURCE OF LOVE?
Корисников грб
Tatzelwurm
 
Поруке: 1549
Придружен: Пон Мај 16, 2011 11:39 am
Место: Обилазим свет и гледам шта се ради...

Следећа

Повратак на ШТЕТОЧИНЕ - Але и аждаје

Ко је на вези

Корисника прегледа овај форум: Нема регистрованих корисника и 3 госта

cron